Yardım Mİ 9T Kronik Ekran Problemi

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 11
Telefon Modeli
MI 9T
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar, 2 hafta önce mi 9t aldım internetten güvenli bir satıcıdan. Telefon geldi, 1-2 gün kullandıktan sonra ekranda problem olduğunu farkettim ve iade ettim, bana öyle denk gelmiştir diyip başka bir satıcıdan tekrar satın aldım, bugün elime ulaştı ve bu cihazda da aynı problem var. Problem ise şu; Siyahlar mavi iz bırakıyor, mesela netflix uygulamasına girdiniz aşşağıya kaydırıyorsunuz dizi beğeneceksiniz, o siyahlıkların hemen ardından mavi iz bırakıyor, gölge gibi, ekranda sürekli kalmıyor ama mavi iz çıkıyor(mürekkep gibi).

Karanlık modu açınca daha kötü oluyor, karanlık modu açınca üst paneli indiriyorum mesela, parmağımla yukarı aşşağı indirip kaldırıyorum wifi açma parlaklık açma yerlerinide falan mavi izler gölgeler çıkıyor,( mi 9t si olanlar deneyip yorumlarsa sevinirim) ama az bir şey değil bildiğin mavi gölgeler, çok rahatsız edici. İnstagram'da da gezerken siyah modda, ağğaıya kaydırırken siyah yerden videonun beyazına mavi gölgeler kayıyor aynı şekilde. Kısaca ekranın siyahları göstermede bi problemi vari siyahları kaydırırken mavi gölge bırakıyor.

2 üründe de aynı problem çıktı, şans değildir diye düşünüyorum

Sizde de var mı bu problem? ne yapmalıyım iade mi ediyim yoksa garantiye mi veriyim?

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Video çekme imkanınız var mı? Ben kendime detaycıyım derim bir de :D

Oyla:

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Video çekme imkanınız var mı? Ben kendime detaycıyım derim bir de :D
Video çekme imkanım yoktu, photoshoptan birebir yaptım, tüm siyah şeyleri kaydırırken böyle iz çıkıyor, buyrun problem tam olarak bu;
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

krmzk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9T
Konular
0
O bendede var ama amoled diye oluyor sanıyordum, eskiden hep IPS kullandığım için.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

xalper97x

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
.
Konular
37
herkeste yok maalesef ekran türü denk gelmiş. Tianma gibi panel markalarından fark ediyor.

Oyla:

Zaferksc78

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Sporcu
Konular
38
Bende Mi8 vardı...
Karanlık modda uygulama kasasına geçişlerde aynı iz oluşuyordu..
AMOLED olduğu için diye biliyorum, forumda aynı konu geçen açılmıştı bir araştırın isterseniz

Oyla:

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
herkeste yok maalesef ekran türü denk gelmiş. Tianma gibi panel markalarından fark ediyor.
Mi 9T de birden fazla çeşit ekran mı kullanılıyor? yani sana farklı bana farklı denk gelebiliyor mu? Ayrıca 2 kez aynı problem geldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O bendede var ama amoled diye oluyor sanıyordum, eskiden hep IPS kullandığım için.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şu an bu problem var mı telefonunda dostum?

Oyla:

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0
Amoled ekranlarda olan bir durum. Samsung telefonumda da oluyordu. Problemden ziyade piksellerin çalışma prensibi ile ilgili. Pikseller "tam siyah" için söndürülürken harelenme yapıyor.

Oyla:

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Amoled ekranlarda olan bir durum. Samsung telefonumda da oluyordu. Problemden ziyade piksellerin çalışma prensibi ile ilgili. Pikseller tam siyah için söndürülürken harelenme yapıyor.
Yani genel bir amoled durumu, öyleyse garantiye göndermemin bir yararı olmayacaktır, yanılıyor muyum?

Oyla:

xalper97x

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
.
Konular
37
Mi 9T de birden fazla çeşit ekran mı kullanılıyor? yani sana farklı bana farklı denk gelebiliyor mu? Ayrıca 2 kez aynı problem geldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an bu problem var mı telefonunda dostum?
Hayır problem yok. Bundan önce kullandığım Redmi note7 için de aynısını konuşmaktaydılar (ekran yanması, whitespot vs..) . Ben onda da yaşamadım. Bazı modellerde panel türlerinden kaynaklı. -_- maalesef -_-

Oyla:
Üst Alt