Yardım Mİ 9T Kronik Ekran Problemi

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 11
Telefon Modeli
MI 9T
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar, 2 hafta önce mi 9t aldım internetten güvenli bir satıcıdan. Telefon geldi, 1-2 gün kullandıktan sonra ekranda problem olduğunu farkettim ve iade ettim, bana öyle denk gelmiştir diyip başka bir satıcıdan tekrar satın aldım, bugün elime ulaştı ve bu cihazda da aynı problem var. Problem ise şu; Siyahlar mavi iz bırakıyor, mesela netflix uygulamasına girdiniz aşşağıya kaydırıyorsunuz dizi beğeneceksiniz, o siyahlıkların hemen ardından mavi iz bırakıyor, gölge gibi, ekranda sürekli kalmıyor ama mavi iz çıkıyor(mürekkep gibi).

Karanlık modu açınca daha kötü oluyor, karanlık modu açınca üst paneli indiriyorum mesela, parmağımla yukarı aşşağı indirip kaldırıyorum wifi açma parlaklık açma yerlerinide falan mavi izler gölgeler çıkıyor,( mi 9t si olanlar deneyip yorumlarsa sevinirim) ama az bir şey değil bildiğin mavi gölgeler, çok rahatsız edici. İnstagram'da da gezerken siyah modda, ağğaıya kaydırırken siyah yerden videonun beyazına mavi gölgeler kayıyor aynı şekilde. Kısaca ekranın siyahları göstermede bi problemi vari siyahları kaydırırken mavi gölge bırakıyor.

2 üründe de aynı problem çıktı, şans değildir diye düşünüyorum

Sizde de var mı bu problem? ne yapmalıyım iade mi ediyim yoksa garantiye mi veriyim?

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0
Yani genel bir amoled durumu, öyleyse garantiye göndermemin bir yararı olmayacaktır, yanılıyor muyum?
Evet, ekran kaydırma hareketi çok hızlı ve tam siyah rengi için ilgili pikselin kapanması gerekiyor, haliyle tepkime süresi kaydırma hızına yetişemeyince söz konusu harelenme oluşuyor. Normal siyahta aynı durum olmuyor. IPS ekranda pikseller tekil çalışmadığı için zaten tam siyah diye bir durum yok ve bu harelenme oluşmuyor. Amoled ekranlarla ilgili bir durum. Pikselin kapanma tepkimesini yeni teknolojilerle çok daha hızlı seviyelere çıkardıkları zaman bu harelenme en az seviyeye indirilir. Servislik bir durum yok hocam.

Cihazım Mi 8 ve Samsung paneli amoled ekran, aynı durum bende de var. Önceki Samsung model telefonumda da vardı. Poweramp uygulaması da tam siyah kullanıyor aynısını orada görüyorum ben de :)

Oyla:

teyubesk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 13T
Meslek
Tekniker
Konular
7
Yani genel bir amoled durumu, öyleyse garantiye göndermemin bir yararı olmayacaktır, yanılıyor muyum?
Aynen öyle hocam, garantide ekrani degistirseler bile aynısi olacaktır. Mi8se kullanıyorum amoled ekran aynısı oluyor bende de

Oyla:

krmzk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9T
Konular
0
Mi 9T de birden fazla çeşit ekran mı kullanılıyor? yani sana farklı bana farklı denk gelebiliyor mu? Ayrıca 2 kez aynı problem geldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an bu problem var mı telefonunda dostum?
Evet aynı şey var bendede. YouTube'da fark ettim ama rahatsız etmedi çok dikkat etmek gerekiyor fark etmek için, parlaklık düşükte iken daha fazla yapıyor artınca izler azalıyor.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Normal bir durum gibi durmuyor, abartı derecedeyse sorun var demektir. Mi9t pro almayı düşünüyordum. Bu konuda kesin ve net bilgisi olanlar yorumlarsa sevinirim. Bu genel bir durum ise almaktan vazgeçeceğim.
Video çekme imkanınız varsa çekip atabilirmisiniz.

Oyla:

attcaksaw

Cezalı Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Bar Şefi
Konular
99
İzler oluyor hocam evet Amoled den karanlık moddan dolayı siz genede video çekip atsanız iyi olur.

Oyla:

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Normal bir durum gibi durmuyor, abartı derecedeyse sorun var demektir. Mi9t pro almayı düşünüyordum. Bu konuda kesin ve net bilgisi olanlar yorumlarsa sevinirim. Bu genel bir durum ise almaktan vazgeçeceğim.
Video çekme imkanınız varsa çekip atabilirmisiniz.
İzler oluyor hocam evet Amoled den karanlık moddan dolayı siz genede video çekip atsanız iyi olur.

Attığım fotodaki gibi kısaca, fakat akşama daha detaylı bir şekilde video çeker atarım.

Oyla:

ErbeDesWind

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi8
Meslek
Turist Rehberi
Konular
5
Elimde Mi8 ve Asus Rog Phone 2 var. Mi8'de var ama Rog 2'de yok bu problem. Kullanılan amoled panellerin kalitesi ile alakalı. Tazeleme hızı, tepki süresi gibi etkenler mevcut. 120Hz, 1ms panelde olmuyor.

Oyla:

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Elimde Mi8 ve Asus Rog Phone 2 var. Mi8'de var ama Rog 2'de yok bu problem. Kullanılan amoled panellerin kalitesi ile alakalı. Tazeleme hızı, tepki süresi gibi etkenler mevcut. 120Hz, 1ms panelde olmuyor.
Fiyat performans diyip, güvenip aldım. Böyle bir şeyle karşılaşmak üzücü.. İade edip başka telefon mu alsam diye düşünüyorum

Oyla:

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Böyle bir sorun yok hocam benim cihazda, olsa dikkatimi çekerdi, paneller farklı mı değil mi bilmiyorum lakin bu olay benim cihazda yok.

Ekran tazeleme modu vardı başlık içerisinde onu denediniz mi hocam 75hz. falan belki işe yarar

Oyla:

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Böyle bir sorun yok hocam benim cihazda, olsa dikkatimi çekerdi, paneller farklı mı değil mi bilmiyorum lakin bu olay benim cihazda yok.

Ekran tazeleme modu vardı başlık içerisinde onu denediniz mi hocam 75hz. falan belki işe yarar
Nerden nasıl yapılıyor dostum bi link falan verebilir misin?

Oyla:
Üst Alt