Yardım Mİ 9T Kronik Ekran Problemi

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 11
Telefon Modeli
MI 9T
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar, 2 hafta önce mi 9t aldım internetten güvenli bir satıcıdan. Telefon geldi, 1-2 gün kullandıktan sonra ekranda problem olduğunu farkettim ve iade ettim, bana öyle denk gelmiştir diyip başka bir satıcıdan tekrar satın aldım, bugün elime ulaştı ve bu cihazda da aynı problem var. Problem ise şu; Siyahlar mavi iz bırakıyor, mesela netflix uygulamasına girdiniz aşşağıya kaydırıyorsunuz dizi beğeneceksiniz, o siyahlıkların hemen ardından mavi iz bırakıyor, gölge gibi, ekranda sürekli kalmıyor ama mavi iz çıkıyor(mürekkep gibi).

Karanlık modu açınca daha kötü oluyor, karanlık modu açınca üst paneli indiriyorum mesela, parmağımla yukarı aşşağı indirip kaldırıyorum wifi açma parlaklık açma yerlerinide falan mavi izler gölgeler çıkıyor,( mi 9t si olanlar deneyip yorumlarsa sevinirim) ama az bir şey değil bildiğin mavi gölgeler, çok rahatsız edici. İnstagram'da da gezerken siyah modda, ağğaıya kaydırırken siyah yerden videonun beyazına mavi gölgeler kayıyor aynı şekilde. Kısaca ekranın siyahları göstermede bi problemi vari siyahları kaydırırken mavi gölge bırakıyor.

2 üründe de aynı problem çıktı, şans değildir diye düşünüyorum

Sizde de var mı bu problem? ne yapmalıyım iade mi ediyim yoksa garantiye mi veriyim?

rigobertsong

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berat
Cihazım
Mi 9 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Mi 9 Lite kullanıyorum ekranı Amoled ve aynı olay bende de var ve ilk gördüğümde ciddi manada korkmuştum ama belli bir süre yabancı forumlarda vs bakınca bu olayın Black Smear adı verilen ve çoğunlukla siyah-gri geçişlerinde amoled teknolojisinin siyah pikselleri kapattığı için kaydırırken yeniden başka bi rengi oluşturma sürecinde olan bi şey olduğunu gördüm. Google Pixel, S10+ ve hatta oled ekran kullanan iphonelarda dahi düşük ekran parlaklığında bu sorun var. Sorun da değil aslında getirdiği bi çok avantajın yanında gelen bi dezavantaj. Google'a "black smear" yazarsanız detaylı olarak görebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hatta şu fotoğrafı ekran parlaklığınızı kısıp aşağı doğru kaydırdığınızda gözlerinize inanamayabilirsiniz :) bu konu için redditte paylaşılmış bi görsel. (Amoled ekranlar için geçerli)

Ekli dosyalar

• m7ku06hpjdj11.jpg
    m7ku06hpjdj11.jpg
    10,4 KB · Görüntüleme: 60
Oyla:

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Mi 9 Lite kullanıyorum ekranı Amoled ve aynı olay bende de var ve ilk gördüğümde ciddi manada korkmuştum ama belli bir süre yabancı forumlarda vs bakınca bu olayın Black Smear adı verilen ve çoğunlukla siyah-gri geçişlerinde amoled teknolojisinin siyah pikselleri kapattığı için kaydırırken yeniden başka bi rengi oluşturma sürecinde olan bi şey olduğunu gördüm. Google Pixel, S10+ ve hatta oled ekran kullanan iphonelarda dahi düşük ekran parlaklığında bu sorun var. Sorun da değil aslında getirdiği bi çok avantajın yanında gelen bi dezavantaj. Google'a "black smear" yazarsanız detaylı olarak görebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hatta şu fotoğrafı ekran parlaklığınızı kısıp aşağı doğru kaydırdığınızda gözlerinize inanamayabilirsiniz :) bu konu için redditte paylaşılmış bi görsel. (Amoled ekranlar için geçerli)
Haftalarca bu problemin ismini aradım, nedir başkasında var mıdır diye aradım, çok teşekkür ediyorum. Araştırdım okudum yabancı forumları falan, önceki yorumlarda bazı arkadaşların da dediği gibi amoled ekranların genel bir problemiymiş.

Oyla:

Zagor123

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Burak
Cihazım
Mi 9T
Konular
6
Sanırım olay videodaki gibi :
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Şayet bu şekilde ise bende ki mi 9T de böyle bir sorun yok. Özellikle karanlık mod kullanıyorum youtube falan girdim ama olmadı yada gözüme çarpmadı.

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Haftalarca bu problemin ismini aradım, nedir başkasında var mıdır diye aradım, çok teşekkür ediyorum. Araştırdım okudum yabancı forumları falan, önceki yorumlarda bazı arkadaşların da dediği gibi amoled ekranların genel bir problemiymiş.

Satıcılarında günahını aldınız :)

Oyla:

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Oyla:

rigobertsong

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berat
Cihazım
Mi 9 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Rica ederim hocam.
Ayrıca resmi olarak dark modu tam siyah değil de koyu gri yapsalar bu sorun yaşanmaz. He o zaman da amoledin pil tasarrufu yapmasını sağlayan özelliğinin anlamı kalmaz ama şahsen ben 3.bi seçenek sunmalarından yanayım çünkü pilim gayet yeterli ve ben dark modu tasarruf için değil hoşuma gittiği için kullanıyorum.

Oyla:

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Rica ederim hocam.
Ayrıca resmi olarak dark modu tam siyah değil de koyu gri yapsalar bu sorun yaşanmaz. He o zaman da amoledin pil tasarrufu yapmasını sağlayan özelliğinin anlamı kalmaz ama şahsen ben 3.bi seçenek sunmalarından yanayım çünkü pilim gayet yeterli ve ben dark modu tasarruf için değil hoşuma gittiği için kullanıyorum.
çok çok haklısın, ben de öyle düşündüm. Belki amoledlerde siyahları gri yapan nebiliyim bi uygulama falan vardır, madem siyahlarda sorun çıkıyor tüm siyahları koyu griye çevirip sorun çözülebilir, dark modu kullanmasam bile netflixte falan sorun oluyor bu olay, mavi gölge göreceğime koyu gri kullanırım daha iyi. Kısaca ledlerin sönmeyeceği en son siyah derecesinde olsun

Oyla:

rigobertsong

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berat
Cihazım
Mi 9 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Bu microled olayının konuşulmasının sebebi bu zaten ama onun da bi kaç yılı var kullanılması için en azından. Bilmiyorum yazılımsal olarak güncelleme vs ile minimize edilebilir gibi geliyor bana.

Oyla:

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Nerden nasıl yapılıyor dostum bi link falan verebilir misin?
Root gerekir.

Oyla:
Üst Alt