Yardım Mİ 9T Kronik Ekran Problemi

Macity

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem Macit
Cihazım
MI 9T
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 11
Telefon Modeli
MI 9T
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar, 2 hafta önce mi 9t aldım internetten güvenli bir satıcıdan. Telefon geldi, 1-2 gün kullandıktan sonra ekranda problem olduğunu farkettim ve iade ettim, bana öyle denk gelmiştir diyip başka bir satıcıdan tekrar satın aldım, bugün elime ulaştı ve bu cihazda da aynı problem var. Problem ise şu; Siyahlar mavi iz bırakıyor, mesela netflix uygulamasına girdiniz aşşağıya kaydırıyorsunuz dizi beğeneceksiniz, o siyahlıkların hemen ardından mavi iz bırakıyor, gölge gibi, ekranda sürekli kalmıyor ama mavi iz çıkıyor(mürekkep gibi).

Karanlık modu açınca daha kötü oluyor, karanlık modu açınca üst paneli indiriyorum mesela, parmağımla yukarı aşşağı indirip kaldırıyorum wifi açma parlaklık açma yerlerinide falan mavi izler gölgeler çıkıyor,( mi 9t si olanlar deneyip yorumlarsa sevinirim) ama az bir şey değil bildiğin mavi gölgeler, çok rahatsız edici. İnstagram'da da gezerken siyah modda, ağğaıya kaydırırken siyah yerden videonun beyazına mavi gölgeler kayıyor aynı şekilde. Kısaca ekranın siyahları göstermede bi problemi vari siyahları kaydırırken mavi gölge bırakıyor.

2 üründe de aynı problem çıktı, şans değildir diye düşünüyorum

Sizde de var mı bu problem? ne yapmalıyım iade mi ediyim yoksa garantiye mi veriyim?

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Hocam farklı paneller kullanılmış olabilir. Konuyu okuyunca kontrol edeyim dedim ve öyle bir durum yok bende.
Var hocam tüm Amoled panellerde var, 7 tane 9T ve bir kaç öyle amoled cihaz daha inceledim S6edge S9plus p20pro, hepsinde vardı.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Oyla:

Nostradamus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Zirkon
Konular
1
Merhaba
Ben de mi 9t kullanıcısıyım böyle bir sıkıntı yok
Biraz önce iyice baktım yok
En azından bende yok

Oyla:

erdemturan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem Turan
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Konular
24
Var hocam tüm Amoled panellerde var, 7 tane 9T ve bir kaç öyle amoled cihaz daha inceledim S6edge S9plus p20pro, hepsinde vardı.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Hocam arkadaşın belirttiği gibi mavi tonlarda bir renk değişimi olmuyor ondan bahsediyorum. Karanlık modda mavi gölgeler v.s böyle bir sorun yok.

Oyla:

Nostradamus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Zirkon
Konular
1
Hocam arkadaşın belirttiği gibi mavi tonlarda bir renk değişimi olmuyor ondan bahsediyorum. Karanlık modda mavi gölgeler v.s böyle bir sorun yok.
Aynen bende arkadaşın dediği sıkıntı yok

Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Hocam farklı paneller kullanılmış olabilir. Konuyu okuyunca kontrol edeyim dedim ve öyle bir durum yok bende.
Merhaba
Ben de mi 9t kullanıcısıyım böyle bir sıkıntı yok
Biraz önce iyice baktım yok
En azından bende yok
Aynen bende arkadaşın dediği sıkıntı yok

Arkadaşlar amoled ekranda böyle bir durum olmaması imkansız. Kaldı ki bu bir sorun değil; çalışma prensibi. Yani uçaklar uçabiliyor ama arabalar yerde gidiyor. Arabaların uçamaması ya da uçakların drift yapamaması bir sorun değildir.

Karanlık ortamda, karanlık temada bildirim çubuğunu vs. açıp bildirimleri hızlıca aşağı yukarı kaydırın, piksel flow'u (piksel akışı) görürsünüz.

Oyla:

erdemturan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem Turan
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Konular
24
Arkadaşlar amoled ekranda böyle bir durum olmaması imkansız. Kaldı ki bu bir sorun değil; çalışma prensibi. Yani uçaklar uçabiliyor ama arabalar yerde gidiyor. Arabaların uçamaması ya da uçakların drift yapamaması bir sorun değildir.

Karanlık ortamda, karanlık temada bildirim çubuğunu vs. açıp bildirimleri hızlıca aşağı yukarı kaydırın, piksel flow'u (piksel akışı) görürsünüz.
Karanlık ortamda denememiştim. Oluyormuş. Saygılar.handshake~~handshake~~handshake~~

Oyla:

Ataberkk44

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
Mi9
Meslek
Öğrenci
Konular
70
Kronik bir hata olması için birçok aynı model telefonda görülmesi lazım ki bu bir hata değil.Pixeller siyah renkte yanmadığı için birden kaydırınca böyle mor renk gibi bir şey çıkıyor.

Oyla:

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Arkadaş açıklamış :) Olmaması imkansızdı yani.

Oyla:

İbrahim0

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
0
Merhabalar, 2 hafta önce mi 9t aldım internetten güvenli bir satıcıdan. Telefon geldi, 1-2 gün kullandıktan sonra ekranda problem olduğunu farkettim ve iade ettim, bana öyle denk gelmiştir diyip başka bir satıcıdan tekrar satın aldım, bugün elime ulaştı ve bu cihazda da aynı problem var. Problem ise şu; Siyahlar mavi iz bırakıyor, mesela netflix uygulamasına girdiniz aşşağıya kaydırıyorsunuz dizi beğeneceksiniz, o siyahlıkların hemen ardından mavi iz bırakıyor, gölge gibi, ekranda sürekli kalmıyor ama mavi iz çıkıyor(mürekkep gibi).

Karanlık modu açınca daha kötü oluyor, karanlık modu açınca üst paneli indiriyorum mesela, parmağımla yukarı aşşağı indirip kaldırıyorum wifi açma parlaklık açma yerlerinide falan mavi izler gölgeler çıkıyor,( mi 9t si olanlar deneyip yorumlarsa sevinirim) ama az bir şey değil bildiğin mavi gölgeler, çok rahatsız edici. İnstagram'da da gezerken siyah modda, ağğaıya kaydırırken siyah yerden videonun beyazına mavi gölgeler kayıyor aynı şekilde. Kısaca ekranın siyahları göstermede bi problemi vari siyahları kaydırırken mavi gölge bırakıyor.

2 üründe de aynı problem çıktı, şans değildir diye düşünüyorum

Sizde de var mı bu problem? ne yapmalıyım iade mi ediyim yoksa garantiye mi veriyim?
Var mi9tpro kullanıyorum bende netflix de fark ettim mavi değilde lacivert gibi bir rengi var heralde tüm telefonlarda var

Oyla:
Üst Alt