Hocam bahsettiğiniz gibi yükleme yaptım şuan güzel çalışıyor beta sürümü sanırım bu, tema uygulaması çalışmıyordu internetten bulup yükledim sorunsuz şimdilik ayrıca mi hesaplayıcı çalışmıyor onunda apk bulursam kuracağım pil yönünde yüksek bir artış görüyorum %90 dan %42 ye kadar 5 saate yakın ekran süresi aldım. Ayrıca araştırmalarım esnasında pilin ömrünü uzun tutmak adına %30 civarlarında şarja takıp %90 da çekmek gerektiği bilgisine ulaştım. Bu şekilde kullanmaya başladım daha ilk şarj deşarj süreleri fark etmeye başladı herşey için teşekkür ederim, bu romun miui 12 yani v16 varmış aynı kernel ile kullanılabilir mi onu da tavsiye edermisin
Rica ederim ne demek Hocam,
Hesap makinesi için cihazın dilini ingilizce yapıp uygulamayı açıp, sonrasında dili tekrar Türkçe yaparsanız sorunsuz çalışıyor.
Taban olarak MiRoom beta kullanıyor ama stabilleştirilmiş ve ekstra özelleştirilmiş hali.
Genelde pil ömrünü uzatmak için %20 ile %80 arası iyi diyorlar. Arada birde tam doldurup, tamamen bitirmekte gerekiyormuş.
MIUI 12 için Kernel'in güncel sürümlerini deneyebilirsiniz.
Ben şahsen MIUI 12 yi pek sevemedim. Son sürümlerini denemedim belki gelişmiştir ama genel olarak MIUI 11 daha verimliydi.
Artık AOSP rom kullanıyorum, gayet memnunum.