Soru Mi 9 SE

Maksim Gorki

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Steinbeck
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
47
Merhaba arkadaşlar. Yeni telefon alma durumum ama kesin değil. Mi 8 SE düşünüyordum ama Global ROM yokmuş sanırım. Ben şahsen bu Custom ROM, TWRP, Boothloader, Root vs. gibi işlerle uğraşmak istemiyorum. Bu yüzden Mi 8 SE’den soğudum, hâlbuki işlemcisi yüzünden sıcak bakıyordum. Her neyse, bu Mi 9 SE’nin global olarak pazara çıktığı haberleri var, hâli hazırdaki Mi 9 SE’lerde Global ROM var mı?

Bir de link vermek doğru mu bilmiyorum ama (eğer yasaksa yönetici arkadaşlardan silmesini rica ediyorum. ) Sıfır Gri Xiaomi Mi 9 SE Cep Telefonu sahibinden.com'da - 688379891 buradaki satıcı “Global Versiyon” Mi 9 SE satıyor uygun fiyata. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Maksim Gorki

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Steinbeck
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
47
Bence bu fiyat çok ucuz.Kayıtsız global 2600 e satıyor facebookta güvenilir bir satıcı.Bu işte bir şey var.Bence almayın.Note 7 alın bunun yerine.
Mağazası var adamların, gidip inceleme şansın var yani hocam. Global ama ne global? ROM mu, versiyon mu hocam?

Oyla:

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
benim oynadığım oyunlarda çok gpu isteyen şeyler değil ama en basiti yumurta kırma oyunu ki nerden baksak pc geçmişi ile 20 yıllık bir oyun. android 2 den beri de piyasada idi ama yazılımcısı kaldırdı store dan. yerine aynı mantıkda bol alternatifli ve reklamlı yenilerini çıkardılar.
bunun içinde bile alt satırda reklam çıkıyor.. haricinde oyuna girişde de... oyun içinde reklam çıkıyormuydu hatırlamıyorum ama... genel olarak bu tür oyunlarda reklam var
adguard yükledikten sonra reklam gördüğümü hatırlamıyorum

Oyla:

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
2600 çok yüksek bir bedel
6-64 ünü 2300 e aldım hakan diye satıcıdan.. kendi sim ini taktı ve karşılıklı arama vs vs her türlü kontrol sonrasında ki.. cihazın jilatinini kendim söktüm birde....

mi8se gibi fiyatı yükselmiyor bu cihazın. aksine bazı satıcılar daha da düşük satıyor

zeytinburnun da özbek ler bilan da getirip satıyor

yani 128 bellek diyorsanız yorum yok ama 128 e ne yüklüyorsunuz ? 64 lük cihazımda 39 boş. sizde kalsın 19 yada 9....

cihazın içinde MIUI Global 10.2 kararlı ve 10.2.2.0 (PFBEUXM) rom var

tek sorunu bu cihazın BL ının açılması için beklenecek 360 saat

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Şimdi Mi 9 SE’ye IMEI klonlama yapılamaz mı peki?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, ama Xiaomi almak zorundayım, çünkü tüm fotoğraflarım, müziklerim, ve en önemlisi notlarım Mi Cloud’da. Yani el mahkûm biraz da. Mi 9 SE’nin tasarımı da hoşuma gitti, önceliğim Xiaomi ve Mi 9 Se. Bilmiyorum ne olacağını, araştırıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pek oyun oynadığım söylenemez, hattâ yalnız bir oyun oynuyorum; o da grafik isteyen bir oyun değil, Online Soccer Manager (OSM). Onun dışında banka uygulamaları, Whatsapp var sadece, sosyal medya uygulamaları da yok, bu kadar.
konunun 2.mesajinda net cevap verilmiş

Oyla:

Maksim Gorki

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Steinbeck
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
47
Oyla:

The Sirius

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
51
Mağazası var adamların, gidip inceleme şansın var yani hocam. Global ama ne global? ROM mu, versiyon mu hocam?
Global diyorsa globaldir.Donovan Sung Twitterdan duyurdu Mi 9 SE global olarak satılıyor şu an zaten.İnceleyebilirseniz gidin bir bakın eğer hakikaten fiyat bu ise beklemeyin alın.Yaza doğru dolar falan artarsa fiyat yükselir hocam.

Oyla:

Maksim Gorki

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Steinbeck
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
47
Global diyorsa globaldir.Donovan Sung Twitterdan duyurdu Mi 9 SE global olarak satılıyor şu an zaten.İnceleyebilirseniz gidin bir bakın eğer hakikaten fiyat bu ise beklemeyin alın.Yaza doğru dolar falan artarsa fiyat yükselir hocam.
Global versiyonda IMEI n’asıl oluyor hocam? Yani devlete kayıt yaptırılmış mı oluyor?

Oyla:

The Sirius

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
51
Global versiyonda IMEI n’asıl oluyor hocam? Yani devlete kayıt yaptırılmış mı oluyor?
Şimdi bu global olayını şöyle açıklayalım
Xiaomi telefon çıkarırken 2 farklı telefon çıkarıyor.Donanımsal özellikleri aynı ama içindeki yazılım farklı.Bir Çin bir Global versiyon.Çin versiyonlu olan telefon sadece Çin'e özel üretiliyor ve içinde Google uygulamaları bulunmuyor Çindeki hükümetin yasakları yüzünden.Sadece Çin'e özel uygulamalar,Çinde çalışan servisler yüklü geliyor ve 2 tane dil seçeneği bulunuyor İngilzce Çince başka yok.

Global telefon ise dünyanın geri kalanının kullanacağı,içinde bir sürü dil bulunan ve Google uygulamalarının olduğu telefon versiyonu yani telefonun bizim kullanabileceğimiz şekilde yazılım(Rom)yüklenmiş hali.

Globali anladıysak imei ile alakası olmadığını anladık demektir.Şimdi İmei konusunda 710'lu işlemcilere İmei atılıyor diye biliyorum.Muhtemelen buna da atılıyordur.İmei,yasal olmayan;başka bir cihazın imeisini bir telefona atmak demek.Yani elindeki herhangi bir telefonun TCsini yeni telefona vermek oluyor.Yasal değil ve çok ucuz maliyetlere yapılabiliyor.

Pasaport kaydı ise şu anda 618 Tl ve yasal.Adeta yeni bir TC oluşturup senin telefonuna veriyorlar.Ama pahalı.Pahalı olmasının yanında güvenli.İmei atmak ise sıkıntı.Eğer imei silinirse bir şey olursa(eğer imei attırdığın adam güvenilir değil ise) ortada kalırsın diyemeyeceğim,bir daha imei attırırsın vsvs.

Şimdi şöyle bir mantık yürütürsem telefonun fiyatı 300 dolar civarı 1800 Tl yapıyor.Kar marjı falan koymadığını varsayayım üstüne pasaport kayıt ettiriyor 1800+600:2400 yapar.Bence o telefon pasaport değilde imei kayıtlı.İmei kayıtlıda olsa çok iyi fiyat.Bence alın,kaçırmayın.Ama global olmasına bakıp alın Kutuda Global version yazar.

İyi forumlar!

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Şimdi bu global olayını şöyle açıklayalım
Xiaomi telefon çıkarırken 2 farklı telefon çıkarıyor.Donanımsal özellikleri aynı ama içindeki yazılım farklı.Bir Çin bir Global versiyon.Çin versiyonlu olan telefon sadece Çin'e özel üretiliyor ve içinde Google uygulamaları bulunmuyor Çindeki hükümetin yasakları yüzünden.Sadece Çin'e özel uygulamalar,Çinde çalışan servisler yüklü geliyor ve 2 tane dil seçeneği bulunuyor İngilzce Çince başka yok.
elefon pasaport değilde imei kayıtlı.İmei kayıtlıda olsa çok iyi fiyat.Bence alın,kaçırmayın.Ama global olmasına bakıp alın Kutuda Global version yazar.

İyi forumlar!

mi 9 se nin global sürümünde birde LTE band20 olayı var gsmarenadaki bilgilerine baktım.

Bir an önce almam gerekiyor, çünkü elimdeki cihaz her an yolda bırakabilir. Fakat erken davranmak da mantıklı değil hocam.

tr de satılanlara global yazıyor ama sadece rom atılmış bootloaderi açılmış felan olabilir dikkat etmek lazım. band20 olan gerçek global olan bulursanız burayada yazın bende alacağım çünkü :) sırf global modeli biraz daha yaygınlaşsın sıkıntı yaşamayım diye bekliyorum bende

2600 çok yüksek bir bedel
6-64 ünü 2300 e aldım hakan diye satıcıdan.. kendi sim ini taktı ve karşılıklı arama vs vs her türlü kontrol sonrasında ki.. cihazın jilatinini kendim söktüm birde....
zeytinburnun da özbek ler bilan da getirip satıyor
global 64gb satan varmı bildiğiniz. LTE band20 olan

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt