Soru Mİ 8 SE Güncelleme problemi

XiaoMiu

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
10 Mart 2018
Konular
188

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Minimal ADB and Fastboot ile Stabil Mi 8se Rom Dosyasını çalıştırdım gerekli kodları girdim telefonu görmedi , sanırım bootloader kilidi var :)
Vay arkadaş şimdi bootloader kilidini açamya uğraşacağız , nasıl bir yol izlemeliyim ?

ilk mesajda zaten bl kilit açmanız gerektiğini yazmıştım , sıra ile acele etmeden yapın telefonu kullanamaz hale getirmeyin düzeltmesi daha da zordur .

Serdar39

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
serdar
Cihazım
xaomi mi8 se
Konular
2
ilk mesajda zaten bl kilit açmanız gerektiğini yazmıştım , sıra ile acele etmeden yapın telefonu kullanamaz hale getirmeyin düzeltmesi daha da zordur .
Evet dikkatlice bakınca gözümden kaçmış sanırım
hakkında kısmından MIUI sürümüne 6-7 kez tıklayarak "Geliştirici Seçeneklerini" aktif ettim
cihazın kilidi açık gösteriyor "OEM Kilit Açma" butonu kullanılmıyor
Mi hesabı açtım , cihazlarımı bul sekmesinden eşleşen bir cihaz görünmüyor
Ne sıkıntılı bir işmiş arkadaş :)

Serdar39

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
serdar
Cihazım
xaomi mi8 se
Konular
2
Biraz uzun sürsede wipe bölmüne kadar geldim ( çıkan aksilikleri say say bitmez )
Bu bölümde çok hasas olan konu'nun ;
5- Dikkat Yüklenecek Rom Paketi Aynı Tabanda olmalı
Örnk: Miui Sürümünü sildiysek tekrar Miui Sürüm Rom Yüklemeliyiz.
Şuanda telefonumda yüklü olan rom'un ne olduğunu bilmiyorum
Yüklemek istediğim rom ( xiaomi.eu_multi_MI8SE_V10.2.2.0.PEBCNXM_v10-9 )
Zurna'nın zırt yeri galiba :) , yardımlarınızı bekliyorum

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

( MIUI GLOBEL 9.5 KARALI ) yazıyor bu yüklü olan rom'mu acaba?
Yüklemek istediğim rom ile aynı tabanlı mı ?

Son düzenleme:

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Biraz uzun sürsede wipe bölmüne kadar geldim ( çıkan aksilikleri say say bitmez )
Bu bölümde çok hasas olan konu'nun ;
5- Dikkat Yüklenecek Rom Paketi Aynı Tabanda olmalı
Örnk: Miui Sürümünü sildiysek tekrar Miui Sürüm Rom Yüklemeliyiz.
Şuanda telefonumda yüklü olan rom'un ne olduğunu bilmiyorum
Yüklemek istediğim rom ( xiaomi.eu_multi_MI8SE_V10.2.2.0.PEBCNXM_v10-9 )
Zurna'nın zırt yeri galiba :) , yardımlarınızı bekliyorum

en son çin romu vardır muhtemelen ama öncelikle ilk yapacağınız şey wipe yapıp sonra masik x buradan indirerek telefona kopyalamak ve kurmak , sonra en güncel twrp kurarsınız tekrar

Serdar39

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
serdar
Cihazım
xaomi mi8 se
Konular
2
en son çin romu vardır muhtemelen ama öncelikle ilk yapacağınız şey wipe yapıp sonra masik x buradan indirerek telefona kopyalamak ve kurmak , sonra en güncel twrp kurarsınız tekrar

Wipe yapıp sonra masik x telefona kurmak olayını zahmet olmaz ise detaylı okumak isterim ( yada konusu varsa link de olabilir )
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dosya yı indiriyorum şuanda , sanırım buda rom dosyası , masik x ile ( xiaomi.eu_multi_MI8SE_V10.2.2.0.PEBCNXM_v10-9 ) arasında çok fark varmı acaba , diğerini indirmiştim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar wipe yapıtım , masik x indirdim , masik x telefon hafızasına kopayala dedim ama kopyalama ekranında kaldı ilerlemiyor

Son düzenleme:

Serdar39

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
serdar
Cihazım
xaomi mi8 se
Konular
2
Rehber - Mi 8 SE İlk Alım Ve İlk Kurulumlar (Rom/Twrp/Wipe/Update ve Sıfırlama/Gcam/Volte/Netflix)

öncelikle bu konuyu okuyarak aklınızdaki tüm sorulara cevap bula bilirsiniz , güncellemeye gelince malesef el ile güncelleme yapmalısınız ,

öncelikle bl kilit açmalısınız genelde 72 saat süre bekletir ve açılır , daha sonra twrp kurmalısınız daha sonrada rom , konuda hepsi var ,sıfırdan sizin gibi yapan arkadaşlarda yorumlarda var , dikkatlice okursanız onlar gibi sizde güncelleme yapa bilirsiniz
Hocam merhaba , baya bir uğraştırsa'da format atıp ilk kurulum sayfasına geldim
Tavsiyeniz üzerine kurdum , ilk açılış sayfasın'da sanırım rusça yazılar çıktı ve wifi ekranın'da kaldım
Dil seçeneklerine veya başka bir menüye gidiş yok , yardımıcı olursanız sevinirim

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Hocam merhaba , baya bir uğraştırsa'da format atıp ilk kurulum sayfasına geldim
Tavsiyeniz üzerine kurdum , ilk açılış sayfasın'da sanırım rusça yazılar çıktı ve wifi ekranın'da kaldım
Dil seçeneklerine veya başka bir menüye gidiş yok , yardımıcı olursanız sevinirim

mi hesabını girmeni ister onu girdikden sonra dil seçebileceksiniz , masik rom kurmanızı istememin sebebi fastboot srounundan çıkmanın en kolay yolu , tekrar twrp kurup istediğiniz roma geçe bilirsiniz ,

Serdar39

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
serdar
Cihazım
xaomi mi8 se
Konular
2
mi hesabını girmeni ister onu girdikden sonra dil seçebileceksiniz , masik rom kurmanızı istememin sebebi fastboot srounundan çıkmanın en kolay yolu , tekrar twrp kurup istediğiniz roma geçe bilirsiniz ,
Evet şimdi daha iyi anladım , 2 gündür sayfaya girmedim ve cihaza gerekli herşeyi yükledim .
Masik rom güncelleyip devam etsem çok bir şey kaybetmiş olurmuyum .
Geçmem gereken diğer rom tercihi ne olmalı ?
Tekrar TWRP kurup sadece işletim sistemini silip rom kursam sağlıklı olurmu , yoksa kople cihazı sıfırlayıp kurmak daha mantıklımı olur ?
Çok soru sordum biliyorum , acamiliğime verin lütfen :)

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Evet şimdi daha iyi anladım , 2 gündür sayfaya girmedim ve cihaza gerekli herşeyi yükledim .
Masik rom güncelleyip devam etsem çok bir şey kaybetmiş olurmuyum .
Geçmem gereken diğer rom tercihi ne olmalı ?
Tekrar TWRP kurup sadece işletim sistemini silip rom kursam sağlıklı olurmu , yoksa kople cihazı sıfırlayıp kurmak daha mantıklımı olur ?
Çok soru sordum biliyorum , acamiliğime verin lütfen :)

masik rom güncelleme desteği bitti , artık güncellenmez , benim önerim mi room 10.3.1.0 kalısı sorunsuz bir rom , ki acemisiniz hep bunlarla uğraşmamak için stabil rom yüklemelisiniz ,

twrp den wipe girip and . wipe girip data store hariç seçip silin , sonra install kısmından romu yükleyin çalışacaktır başka bir şey yapmanıza gerek olmayacaktır.

Üst Alt