mi 9 se fiyat düşer diyorsunuz ama o cihaz biraz yaygınlaşsın kullanıcılarına daha büyük sorunlar çıkaracak. sebep; global rom ile kullanıldığı zaman cihazı ayarlardan sıfırlarsan imei si uçuyormuş. mi 8 se de fastboot da kalan kullanıcılar buradaki değerli insanların yardımıylada olsa bir şekilde cihazını kurtarıyor. ama 2 gün sonra mi 9 se kullananların imeiler uçmaya başladımı bununla ilgili desteği bu forumdanda alamazlar. mecburen ücret li destek almak zorunda kalacaklar..
ayrıca
Reiwa hocamında söylediği gibi bu fiyata böyle bir cihaz yok. mi 8 se nin global rom ile gelmemesi dolaylı olarak kullanıcılarına bir avantajdır benim gözümde. sebebi ise; xaiomi global romlar gerçekten vasat. ben şahsen global cihaz bile aldığımda ilk işim BL kilidini açıp eu rom'a geçmek oluyor. Mesela note 6 pro da son güncelleme ile 'cihazı uyandırmak için kaldır' seçeneği kaybolmuş. ama eu rom da bu özellik mevcut. uyandırmak için kaldır özelliği olmadan yüz tanıma nasıl kullanılırki
bu sadece bir örnek. burada asıl sıkıntı insanlar elindeki cihazı düzenli kullanabilmek için 1 sayfa forum konusunu okumaktan kaçınıyor. pubg ye ayrılan zamanın 3 te 1 i bunun için yeterli aslında
konunun özeti mi 8 se xiaomi modelleri arasında en değerli ve en hesaplı fırsat cihazıdır benim gözümde..