Yardım Mi 8 İthalatçı Garantili Alınırmı?

Boris1979

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Barış
Cihazım
Mi mix 3
Konular
9
Arkadaşlar selam Mi8 almaya karar verdim ancak garanti konusunda netleşemedim.İthalatçı garantili 2800 tl var 64 gb garantisiz 2100 tl var hangisi alınmalı?Xiaomi mağazası 3999 tl satıyor Genpa garantili.Evofone değilmiydi resmi distribitör?Hangi garanti daha iyi kvk delta genpa evofone dahada var sanırım.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Telefon bozulursa donanım anlamında ekran donmaları bs
Xiaomi'ye servis sağlayan, garanti veren bütün isimler senin beklediğin veya zannettiğin hizmeti vermiyor maalesef... Forumda bir çok sorun ve konu mevcut... Önemli olan, garantiye verdiğin paranın, işin garantiye düştüğünde karşılığını alabiliyor olmak. Bu durum da, maalesef ülkemizde çoğu markada yok.

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Bende bunu düşünüyor olabilir diye o soruyu sormuştum hocam... Ama, hiç biri birinden daha iyi değil bana göre... Çünkü; çıkış noktası sıkıntılı... Xiaomi

Türkiye şartlarında bu markanın garantisi de ancak kendi çapı kadar, yani gerçek anlamda servis ve garanti hizmeti yok, bu yüzden hep garantisiz telefon diye diye heder oluyorum ya... sun~~

Yardım - KVK Yüksek Seviye Onarım Merkezi...

Yukarıdaki konuyu incelerseniz, KVK'nın sadece bir isim/marka olarak göründüğünü, istenilen/beklenilen garanti ve servis şartlarını sun(a)madığını anlayabiliriz... Hal böyle iken, garantiye para verip, garantiye iş düşünce rezil olmak en kötüsü. Yeni bir Kamu Spotu bulmam gerekiyor benim; "garantili Xiaomi pişmanlıktır, almayın, aldırtmayın" gibi... drunk~~

* * *

Aldığımız telefon fabrikasyon olarak arızalı olursa ne yapalım diyenler olacaktır elbet... Sağlam bir satıcı ile hiç bir sorun yaşamayacağınızın garantisini verebilirim.
Bana göre de KVK diğerlerine nazaran ( daha kurumsal ve daha yaygın bir servis ağına sahip olması nedeniyle ) bir tık önde gibi duruyor hocam. Bu yüzden cihazımı cepport tan alırken delta değil de KVK olması için 150 TL.fazla ödemiştim. Bir senedir bir sıkıntı olmadığı için keşke vermeseydim dediğim de olmuyor mu, oluyor elbette.
Zaten yaygın kanaat şudur. Bir Xiaomi cihazı aldığınız gibi kullanırsınız. Yani aldıktan kısa bir süre içinde arıza yapmazsa ( tabii çok büyük kullanıcı hatası da olmazsa ) uzun zaman öyle gider.
Aksi durumda ne yaparsanız, nereye gönderirseniz o telefon iflah olmaz.
Velhasıl kelam; ithalatçı garantili bir cihaza düzgün ve kaliteli servis hizmeti verilmesini beklemek zaten eşyanın tabiatına aykırı.

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Bana göre de KVK diğerlerine nazaran ( daha kurumsal ve daha yaygın bir servis ağına sahip olması nedeniyle ) bir tık önde gibi duruyor hocam. Bu yüzden cihazımı cepport tan alırken delta değil de KVK olması için 150 TL.fazla ödemiştim. Bir senedir bir sıkıntı olmadığı için keşke vermeseydim dediğim de olmuyor mu, oluyor elbette.
Zaten yaygın kanaat şudur. Bir Xiaomi cihazı aldığınız gibi kullanırsınız. Yani aldıktan kısa bir süre içinde arıza yapmazsa ( tabii çok büyük kullanıcı hatası da olmazsa ) uzun zaman öyle gider.
Aksi durumda ne yaparsanız, nereye gönderirseniz o telefon iflah olmaz.
Velhasıl kelam; ithalatçı garantili bir cihaza düzgün ve kaliteli servis hizmeti verilmesini beklemek zaten eşyanın tabiatına aykırı.
Umarım öyledir hocam, fakat verdiğim konu linkinde Kvk, tamirat için telefonu Evo'ya göndermiş... Ben buradan Kvk'nın fason iş yaptığı kanaatine varıyorum... Yani; hepsi aynı şeyin laciverti... giggle~~

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Umarım öyledir hocam, fakat verdiğim konu linkinde Kvk, tamirat için telefonu Evo'ya göndermiş... Ben buradan Kvk'nın fason iş yaptığı kanaatine varıyorum... Yani; hepsi aynı şeyin laciverti... giggle~~
Ben sizin bahsettiğiniz konuyu biliyorum hocam. Lakin o konuyu açan arkadaşın oldukça çelişkili ifadeler taşıyan yazısı kendisinin samimiyetini de sorgulatıyor. Ben daha evvel KVK nın Bakırköy şubesine giderek bu durumu teyit ettirmiş ve öyle bir şeyin söz konusu olmadığını öğrenmiştim. Tabi verilen bilgi ne kadar doğrudur orası da tartışılır.
Eğer KVK yı tartışacaksak bence verdiği hizmetin kalitesini tartışmalıyız.
Fakat size katılıyorum. Xiaomi için garanti konusu hakikaten lüzumsuz. Garanti olmaması büyük bir kayıp değil.

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Ben sizin bahsettiğiniz konuyu biliyorum hocam. Lakin o konuyu açan arkadaşın oldukça çelişkili ifadeler taşıyan yazısı kendisinin samimiyetini de sorgulatıyor. Ben daha evvel KVK nın Bakırköy şubesine giderek bu durumu teyit ettirmiş ve öyle bir şeyin söz konusu olmadığını öğrenmiştim. Tabi verilen bilgi ne kadar doğrudur orası da tartışılır.
Eğer KVK yı tartışacaksak bence verdiği hizmetin kalitesini tartışmalıyız.
Fakat size katılıyorum. Xiaomi için garanti konusu hakikaten lüzumsuz. Garanti olmaması büyük bir kayıp değil.
Ben o konu örneğini verirken, sorun ile ilgili değil, Servislerin konumunu ortaya koymak amacıyla verdim hocam.

Ben, bütün Servislerin aynı seviyede müşterilerini üzdüğü kanaatindeyim... :D yani tartışacak durumda değilim. :)

Oyla:

EMREARD

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EmreARD
Cihazım
Mİ5
Konular
56
Arkadaşlar selam Mi8 almaya karar verdim ancak garanti konusunda netleşemedim.İthalatçı garantili 2800 tl var 64 gb garantisiz 2100 tl var hangisi alınmalı?Xiaomi mağazası 3999 tl satıyor Genpa garantili.Evofone değilmiydi resmi distribitör?Hangi garanti daha iyi kvk delta genpa evofone dahada var sanırım.
Hocam 4 tane ithalatçı garantili telefon aldık şimdiye kadar hiç birinde sıkıntı çekmedik. Şöyle söyleyeyim yani hiç garantiye gönderecek bir sıkıntımız olmadı. Garantiyle alakalı başımdam geçen bir husus olmadığı için böyle diyorum.Böyle durumla karşı karşıya kalan arkadaşlar daha çok yardımcı olurlar.

Oyla:

ahk5542

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Note 6 pro
Konular
25
Oyla:

ttef84

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Salih
Cihazım
Mi 8
Konular
6
Bugüne kadar her zaman KVK garantili telefon aldım yaşım 35 ve 15 yaşından beri telefon kullanıyorum. Ve istisnasız aldığım telefonlardan garantiye yolladığım tüm telefonlarda hep suçlu ben oldum. Garantiye gerek olduğunu düşünmüyorum ben. Bu benim şahsi fikrim.

Oyla:

Boris1979

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Barış
Cihazım
Mi mix 3
Konular
9
Bugüne kadar her zaman KVK garantili telefon aldım yaşım 35 ve 15 yaşından beri telefon kullanıyorum. Ve istisnasız aldığım telefonlardan garantiye yolladığım tüm telefonlarda hep suçlu ben oldum. Garantiye gerek olduğunu düşünmüyorum ben. Bu benim şahsi fikrim.
Ben o hatayı lg g3 de yaptım 2 kez anakart değişti ama lg g3 piyasadan toplantılmalı idi 3/1 anakart patlaktı

Oyla:

spike

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
cem
Cihazım
mi 8
Konular
9
Meizu 16, Meizu Türkiye ile KVK garantili olarak 3000TL'ye 64GB/6GB olarak n11'de satılıyor.

Fazlası var eksiği yok. Kulaklık girişi var, çentiği yok, ekranın üstünde parmak izi okuyucusu var, dizaynı malum firmadan fazlaca esinlenmiş değil, kamera donanımı daha iyi, kutusundan daha hızlı bir şarj adaptörü çıkıyor, stereo hoparlörü var, Mi8'in aluminyum çerçevesine karşılık çelik çerçevesi var vs.

Eğer fiyat/performans oranında Xiaomi'nin şöhreti yüzünden Mi8 diyorsanız, ülkemize özgü Xiaomi'nin beceriksizliği yüzünden algıların ayarı şaşıyor.

Konuya ne kadar hakimsiniz bilemiyorum, o yüzden kısaca özetleyeceğim.

"İthalatçı garantili" diye bildiğimiz telefonlar Çin'de veya başka ülkelerde perakende olarak satılıp 2-3 kez daha kutusu açılmadan el değiştirerek gelen cihazlardır ve bu yüzden ister istemez fiyatları şişmektedir.

Kendisini Xiaomi Türkiye olarak adlandıran, bir şekilde yetki almış Evofone isimli şirketin telefonları ise bunlardan ucuz olması gerekirken daha pahalıdır.

Burada örneğin Samsung markalı telefonların paralel ithalatlarının Samsung Türkiye ürünlerinden ucuz olması ile karıştırmayın, zira Xiaomi ile Samsung'un iş yapma yöntemleri çok farklı.

Dönelim bakalım Meizu 16th fiyatına. 64GB/6GB modeli Çin'de 2498 yuandan satılıyor. Meizu Çin resmi site fiyatıdır bu.

%10 Çin KDV'sini ihraç olacağı için düşelim, kur farkını ve Türkiye'deki toplam %59.3'lük vergiyi düşelim. 2900TL'nin altına denk gelir. N11'in kendisinin de komisyonu var, Türkiye'de +1 yıl ekstra garanti var. (Çin'de garanti 1 yıl)

Buna rağmen hesap tutuyor.

Sözde Xiaomi Türkiye olan Evofone'da nasıl 4000TL oluyor Mi8? Meizu'daki gibi bir paralellik kurduğumuzda bu fiyatın 2650TL civarında olması gerekirdi.

İthalatçı fiyatlarına bir şey demiyorum, onlar belli bir fiyattan zaten çoktan parasını verip aldılar. Zaten Xiaomi Türkiye gerçekten Xiaomi'nin elinin değdiği bir şey olsa "ithalatçı garantili" ürün diye bir şey olmaz. Fiyatlarla rekabet edemeyecekleri için kimse para verip Xiaomi ithal etmez.

Tüketici de yukarda bahsettiğim gibi uygun fiyatlarla alacağı için yine kazançta olur.

Örneğin Mi9'un başlangıç fiyatı 3200TL olur, o zaman deriz ki eyvallah.
Neye göre meizu iyi ?arkadaş mi8 sormuş,meizu demişsiniz;meizudaki pil 3000,ve mi 8 3400- meizuda nfc yok(samsung s6 da bile var)telefonu kulağa tutunca,ekran kararmıyor sol veya sağ kulakta olması lazım,fabrikasyon bir hata derim buna.kulaklık girişi iphone xs max tada yok.yazılımsal bazı hatalar meizudada var.En önemlisi meizuda yazılım desteği sıkıntılı kendi arayüzü arada geliyor fakat android güncellemesi geride,fiyatı iyi olabilir sadece.Marka fanı değilim,mi8 kullanıyorum en iyi fiyat performans olduğuna inandığım için yoksa 2999 tl ye meizuya güvensem basar parayı alırım.

Oyla:
Üst Alt