- Adım
- Alptekin
- Cihazım
- Xiaomi Mi 8
- Konular
- 21
Hocam şimdi ben Hepsiburada dan aldım mi 8 i bl açık global rom yüklü geldi. Ama çin vihaz kutuda global ibaresi yok. Ne olacak peki şimdi ?Hayır hocam sizde çözümsüz bir sorun olmaması lazım. Resmi açıklamaya göre siz yanlışlıkla bootloader kilidini kapatsanız dahi aynı hesabınızla tekrar aynı şekilde açabiliyorsunuz. Burada sizin sıkıntınız hesap durumunuza göre bekleme süresinin tekrar gelebilme ihtimali ve bu sürede cihazı kullanamayacak olmanız. Kilidiniz açıldıktan sonra cihazınız global üretim ise global rom, çin üretimi ise china rom yükleyerek yeniden kullanabiliyorsunuz. Tabii test etme imkanım olmadığı için kesindir diyemiyorum fakat açıklamalar bu yönde.
Bootloader kilidi açık gelen cihazlarda ise; kilit kapatıldığında açılabilmesi için açan hesaba ihtiyaç var. Bu hesaba ulaşılamadığı için de kilit açılamıyor ve fastboot üzerinden rom atılamıyor. Eskiden bu cihazları EDL'ye alıp rom yüklemesi yapıyor ve cihazları kurtarıyorduk fakat yeni modellerde EDL üzerinden rom atılabilmesi için yetkilendirilmiş bir hesap isteniyor ki arkadaşlarımızın cihazlarını kurtaramamalarının temel nedeni de bu hesaba sahip olmamaları.
MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi