- Adım
- Furkan
- Cihazım
- MI 13
- Meslek
- Yazılımcı
- Konular
- 23
Lock Demeden İstediğim Romu Yükleyebilirim miyim ?
Telefona uygun romları yükleyebilirsinLock Demeden İstediğim Romu Yükleyebilirim miyim ?
O adamla konustumTam anlamadım ama:Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O adamla ben Xda'da konuştum. Benim yaptığım yöntemle yapıp flashlamış Rom'u ama her ne hikmetse ben de çalışmadı. Bizim cihazlar Made in India diye mi böyle sıkıntı oluyor anlamadım. Avrupa'da kimle konuştuysam S-Unlock'dan hesap alıp açmışlar cihazları. Bize Hindistan malı Mi8 getiren ithalatçının Allah bin türlü belasını versin...Tam anlamadım ama:Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Hocam bilmiyorum cihazım brick olmadı benim. Girişmedim öyle bişeye. Kutudan çıktığı gibi kullanıyorum ama BL kapatıp globale geçen yok brick mevzusunu da düzelten çok. Ayrıca son birkaç gündür çin global cihaz mevzusu da dönüyor. Ritzy firmasına mail attım dönmediler. Yarın da arayacağım. BL kilidi kapanmayacakmış artık kapanmak istenirse brick olacakmış 2018 ve sonrası cihazlarda. Global ile değişim isteyip kendimi garanti altına almayı düşünüyorumO adamla konustum
O adamla ben Xda'da konuştum. Benim yaptığım yöntemle yapıp flashlamış Rom'u ama her ne hikmetse ben de çalışmadı. Bizim cihazlar Made in India diye mi böyle sıkıntı oluyor anlamadım. Avrupa'da kimle konuştuysam S-Unlock'dan hesap alıp açmışlar cihazları. Bize Hindistan malı Mi8 getiren ithalatçının Allah bin türlü belasını versin...
O adamla konustum
O adamla ben Xda'da konuştum. Benim yaptığım yöntemle yapıp flashlamış Rom'u ama her ne hikmetse ben de çalışmadı. Bizim cihazlar Made in India diye mi böyle sıkıntı oluyor anlamadım. Avrupa'da kimle konuştuysam S-Unlock'dan hesap alıp açmışlar cihazları. Bize Hindistan malı Mi8 getiren ithalatçının Allah bin türlü belasını versin...
Hocam bilmiyorum cihazım brick olmadı benim. Girişmedim öyle bişeye. Kutudan çıktığı gibi kullanıyorum ama BL kapatıp globale geçen yok brick mevzusunu da düzelten çok. Ayrıca son birkaç gündür çin global cihaz mevzusu da dönüyor. Ritzy firmasına mail attım dönmediler. Yarın da arayacağım. BL kilidi kapanmayacakmış artık kapanmak istenirse brick olacakmış 2018 ve sonrası cihazlarda. Global ile değişim isteyip kendimi garanti altına almayı düşünüyorum
Hocam sizin cihaz made in China olmasın? (Üzerinde india yazdığını biliyorum. Nedeni için buraya bir bakın) Cihaz China gibi çözüm üretmeye çalışın bence.
BL kapanabilecek hocam o konuda sıkıntı yok. Sadece resmi yollardan açılmamış, china olmasına rağmen global rom kullanan cihazlarda problem olacak.
Hayır hocam sizde çözümsüz bir sorun olmaması lazım. Resmi açıklamaya göre siz yanlışlıkla bootloader kilidini kapatsanız dahi aynı hesabınızla tekrar aynı şekilde açabiliyorsunuz. Burada sizin sıkıntınız hesap durumunuza göre bekleme süresinin tekrar gelebilme ihtimali ve bu sürede cihazı kullanamayacak olmanız. Kilidiniz açıldıktan sonra cihazınız global üretim ise global rom, çin üretimi ise china rom yükleyerek yeniden kullanabiliyorsunuz. Tabii test etme imkanım olmadığı için kesindir diyemiyorum fakat açıklamalar bu yönde.Hocam resmi yollar derken forumda gösterilen şekilde 15 gün içerisinde cihaz bl kilidi açıldı ve global rom kurdum kullanmaya devam ediyorum, bir sorun olur mu?
Hayır hocam sizde çözümsüz bir sorun olmaması lazım. Resmi açıklamaya göre siz yanlışlıkla bootloader kilidini kapatsanız dahi aynı hesabınızla tekrar aynı şekilde açabiliyorsunuz. Burada sizin sıkıntınız hesap durumunuza göre bekleme süresinin tekrar gelebilme ihtimali ve bu sürede cihazı kullanamayacak olmanız. Kilidiniz açıldıktan sonra cihazınız global üretim ise global rom, çin üretimi ise china rom yükleyerek yeniden kullanabiliyorsunuz. Tabii test etme imkanım olmadığı için kesindir diyemiyorum fakat açıklamalar bu yönde.
Bootloader kilidi açık gelen cihazlarda ise; kilit kapatıldığında açılabilmesi için açan hesaba ihtiyaç var. Bu hesaba ulaşılamadığı için de kilit açılamıyor ve fastboot üzerinden rom atılamıyor. Eskiden bu cihazları EDL'ye alıp rom yüklemesi yapıyor ve cihazları kurtarıyorduk fakat yeni modellerde EDL üzerinden rom atılabilmesi için yetkilendirilmiş bir hesap isteniyor ki arkadaşlarımızın cihazlarını kurtaramamalarının temel nedeni de bu hesaba sahip olmamaları.