Güncelleme (Mi 6) MIUI 9.2.3.0

slopelock

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Birinin konuya açıklık getirmesi iyi olur diyim ve anlatayım.

Şu an android 8 stable rom çıkmadan beta-stable arası geçiş yapamazsınız. Çünkü 9.2.2.0 sürümü android 7.1. Bootloader kilidini açarsanız tüm sürümlere geçebilirsiniz. Bu hafta cuma günü düzeltilmiş stable sürümün çıkma ihtimali de yüksek.

Ozmen6060

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi note 8 pr
Meslek
Pakettaxi bölge yo
Konular
0

Şu an android 8 stable rom çıkmadan beta-stable arası geçiş yapamazsınız. Çünkü 9.2.2.0 sürümü android 7.1. Bootloader kilidini açarsanız tüm sürümlere geçebilirsiniz. Bu hafta cuma günü düzeltilmiş stable sürümün çıkma ihtimali de yüksek.
Peki ustam ben şimdi beta kullanıyorum androıd 8 beta 8.3.8 şimdi stabil rom cıkınca dırek geçiş hakkım var mı yoksa bl flasj vs ugrascskmıyız bizi bı aydınlat corba oldu konu =)

myigitoguz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Oğuz
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
30

Aynen hocam bir aydınlatsan bizi. Şimdi beta olan android 8 ve bunu yükledik varsayalım. Stabilde 9.2.3 geri çekildi ve 9.2.2 android 7oldu. Ben Betadan stabile geçmem için Stabilde tekrardan android 8 yayınyanlanması gerekiyor ve gene stabile geçmek için otadan paket yükle demem yeterli olacaktır. Doğru mu anlamışım hocam?

slopelock

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Stable android 8 çıktığında beta'dan stable roma, stable'den beta roma kolayca geçiş yapabilirsiniz.

Sistem şu şekilde çalışıyor:
Stable -> Beta, Beta -> Stable geçişleri için ikisinin de son çıkan güncellemelerinin android sürümleri aynı olmalı.
Beta her zaman daha güncel olur ve yeni android sürümüne ilk o geçer. Beta'daysanız ve bir üst android sürümü geldiyse ve stable sürümün android versiyonu bundan düşük kalacağı için geçiş yapamazsınız. Bu durumda bootloader kilidini açmanız gerekir.

Bana bu durum saçma geliyor. Çünkü resmi siteden komple rom dosyasını indiryorsunuz. Rom dosyasının içinde işletim sistemi (android sisteminin tümü) ve miui dosyaları oluyor. Yani full paket bir rom dosyasıyla ile neden geçiş yapılamıyor. Kaldı ki geçiş yaparken telefon tamamen silinip yeniden kuruluyor. Rom işleriyle ilgili uğraşan biri olarak mantıksız geliyor.

Ozmen6060

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi note 8 pr
Meslek
Pakettaxi bölge yo
Konular
0
Stable android 8 çıktığında beta'dan stable roma, stable'den beta roma kolayca geçiş yapabilirsiniz.

Stable -> Beta, Beta -> Stable geçişleri için ikisinin de son çıkan güncellemelerinin android sürümleri aynı olmalı.
Beta her zaman daha güncel olur ve yeni android sürümüne ilk o geçer. Beta'daysanız ve bir üst android sürümü geldiyse ve stable sürümün android versiyonu bundan düşük kalacağı için geçiş yapamazsınız. Bu durumda bootloader kilidini açmanız gerekir.

Bana bu durum saçma geliyor. Çünkü resmi siteden komple rom dosyasını indiryorsunuz. Rom dosyasının içinde işletim sistemi (android sisteminin tümü) ve miui dosyaları oluyor. Yani full paket bir rom dosyasıyla ile neden geçiş yapılamıyor. Kaldı ki geçiş yaparken telefon tamamen silinip yeniden kuruluyor. Rom işleriyle ilgili uğraşan biri olarak mantıksız geliyor.
Yani ben şimdi androıd 8 ve 8.3.8 betadayım androıd 8 stabil gelınce geçebiliyoruz yanı

myigitoguz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Oğuz
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
30

Hocam çok güzel anlatmışsınız. Peki anladığım kadarıyla yedek alacağız. Bu yedek pc üzerinden tekrar yüklenecek galiba? Ayrıca stabilden betaya geçmemizi önerir misiniz? Artıları nedir? Özellikle 9.2.3 te temalarda çok sıkıntı çektim. Bazı temalar telefona reset attırdı. Tekrar sıfırdan kurulum yapmak zorunda kaldım. Böyle durumlar olur mu? Pil durumu nasıldır? Birde benim garanti kvk, mail attım rom değiştirmek garantiyi bozar mı diye ama daha dönüş alamadım. Birde son olarak samsungta telefonu sıfırladığınızda samsung cloud senkranizasyonu sayesinde telefonu sıfırlamadan önce ekran nasılsa sıfırladıktan sonrada ekran o şekilde gelirdi. Bizde öyle birşey var mı? Biraz çok soru sordum hocam ama merak işte happy~~

Ozmen6060

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi note 8 pr
Meslek
Pakettaxi bölge yo
Konular
0
Hocam çok güzel anlatmışsınız. Peki anladığım kadarıyla yedek alacağız. Bu yedek pc üzerinden tekrar yüklenecek galiba? Ayrıca stabilden betaya geçmemizi önerir misiniz? Artıları nedir? Özellikle 9.2.3 te temalarda çok sıkıntı çektim. Bazı temalar telefona reset attırdı. Tekrar sıfırdan kurulum yapmak zorunda kaldım. Böyle durumlar olur mu? Pil durumu nasıldır? Birde benim garanti kvk, mail attım rom değiştirmek garantiyi bozar mı diye ama daha dönüş alamadım. Birde son olarak samsungta telefonu sıfırladığınızda samsung cloud senkranizasyonu sayesinde telefonu sıfırlamadan önce ekran nasılsa sıfırladıktan sonrada ekran o şekilde gelirdi. Bizde öyle birşey var mı? Biraz çok soru sordum hocam ama merak işte happy~~
Kardeşim ben beta kullanıyorum stabil ama ısınma prıblemi var mi cloud yedek al ben ole yaptım ayarlar hatiç butün hersryım gerı geldı uygulamalar oyunlar vs bence yenı guncellemeyı bekle derım yınede sıs bılırsınız.

myigitoguz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Oğuz
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
30
Kardeşim ben beta kullanıyorum stabil ama ısınma prıblemi var mi cloud yedek al ben ole yaptım ayarlar hatiç butün hersryım gerı geldı uygulamalar oyunlar vs bence yenı guncellemeyı bekle derım yınede sıs bılırsınız.
Hocam bende en azından cumaya kadar beklerim. Cuma betada güncelleme olacak. Belki stabilinde güncellemesi gelir. Gelmez ise betaya geçerim diye düşünüyorum. Isınma şimdi benim telefonda da var ama aynı oyunu oynarken böyle birşey olmamıştı. Bildirimler de sorunsuz çalışıyor ise aslında beta düşünülebilir.

slopelock

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
6
Stable'den betaya geçmek garantiyi bozmaz. Xiaomi buna izin vermese zaten geçemezsiniz. Ayrıca bootloader kilidini açıp resmi olan başka bir roma geçip kilidi kaparsanız da garanti bozulmuyor. En azından delta servis bu durumu onayladı. Cihazı root yapıp custom rom atmadığınız sürece sorun yok. Beta'da malesef tema yükleyemiyorsunuz. Ekranın yedek görüntüsü alma hakkında bilgim yok.

nerfet45

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
Mi5s
Konular
0
arkadaşlar öncelikle yeri burası değil ama konu acamadığım için buraya yazdım mi6 telefonun ekran yansıtma özelliği hakkında biligisi olan bir arkadaş yardımcı olabilirmi nasıl yapılır televizyonun wifi bağlantılı olması gerekirmi internet olmadan ekran yansıtma yapılırmı ?

Üst Alt