Rom (Mi 6) Miui 9.2.2.0.NCAMIEK Global kararlı güncellemesi hakkında

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Bende beta kullanıyordum 8.2.1 ama cihazın ısısının arttığını farkettim yine stabil yaptım

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Valla benim arabanın motoruda çalışınca ısınıyor Allah'tan radyatör işini yapıyor xD
Çalışan işlemci ısınır usta çok takma

achfighter

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Mi 6, Mi A3
Konular
7
Evet bu dediğinizi bildiğim için dedim ki sonrasında ısıyla alakalı bir durum yok isinmamis bile olsa amperi düşürüyor aynı seyden bahsediyoruz

Lityum pillerin doğası gereği aşamalı akım uygulanarak şarj edilirler. Pilin doluluk oranı %80 ile %90 arasında bir değere geldiğinde pil ideal sıcaklıkta olsa bile yüksek amper verilmez. Öbür türlü ısınınca ya da çok soğuyunca akım düşürülmesi telefonun kendi ayrı koruması olabilir.

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Lityum pillerin doğası gereği aşamalı akım uygulanarak şarj edilirler. Pilin doluluk oranı %80 ile %90 arasında bir değere geldiğinde pil ideal sıcaklıkta olsa bile yüksek amper verilmez. Öbür türlü ısınınca ya da çok soğuyunca akım düşürülmesi telefonun kendi ayrı koruması olabilir.
Çok yaşa emi bende onu diyorum ısıyla doğrusal alakalı değil aşamalı olarak kisiyor amperi

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4

Bende aynı şeyi söylüyordum hocam, belirttiğiniz için sağolun :)
[doublepost=1518086400,1518086351][/doublepost]
Çok yaşa emi bende onu diyorum ısıyla doğrusal alakalı değil aşamalı olarak kisiyor amperi

Bende bunu söylüyorum hocam :) Hızlı Şarj, Yavaş Şarj sisteminin üzerine eklenen bir katman gibi düşünülmeli; tamamen ayrı 2 farklı şey gibi düşünülmemeli diyorum.

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Bende aynı şeyi söylüyordum hocam, belirttiğiniz için sağolun :)
[doublepost=1518086400,1518086351][/doublepost]

Bende bunu söylüyorum hocam :) Hızlı Şarj, Yavaş Şarj sisteminin üzerine eklenen bir katman gibi düşünülmeli; tamamen ayrı 2 farklı şey gibi düşünülmemeli diyorum.
Benim takildigim nokta ısıyla alakalıydi bu yorumda
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Benim takildigim nokta ısıyla alakalıydi bu yorumda

Hocam doğru ısınma. Batarya ısınana kadar daha yüksek Voltaj ve Amper veriyor. Ama bu durum şarja başlamak için %10-20 seviyelerinde geçerli. Zaten %50-60 seviyelerinden sonra Amper ve Voltaj düşmeye başlıyor. %80 seviyesinde cihazı şarja takıp bataryanın ısınmasını beklemeyin yani. Benim size sabahtan bu yana anlatmak istediğim buydu.

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Hocam doğru ısınma. Batarya ısınana kadar daha yüksek Voltaj ve Amper veriyor. Ama bu durum şarja başlamak için %10-20 seviyelerinde geçerli. Zaten %50-60 seviyelerinden sonra Amper ve Voltaj düşmeye başlıyor. %80 seviyesinde cihazı şarja takıp bataryanın ısınmasını beklemeyin yani. Benim size sabahtan bu yana anlatmak istediğim buydu.
Yani batarya ısındı diye kismiyor o amperi hemfikiriz degilmi :)

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Yani batarya ısındı diye kismiyor o amperi hemfikiriz degilmi :)

Hangi şarj düzeyinde olduğu değişir hocam :) %80'de şarja takarsanız, Batarya ısınması ile alakalı Değil; Lityum Pille alakalı. Fakat %10'da Şarja takarsanız ve %50 dolaylarında (Batarya nerede ne kadar ısınırsa artık) Kısmaya başlaması ise öncelikle ısınma ile alakalı. Zaten Değişken Voltaj ve Amper verebilmesinin amacı bu. Sonucu olarak da Soğuk yerde Cihazı şarj edince 80-85 dk. da dolum yapabilirken; normal yerde şarj edince 90-95 dk. civarında dolumun yapılabilmesi. Bu aradaki 10 dk. lık farkta Bataryanın daha geç ısınması ile alakalı bir durum.

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Hangi şarj düzeyinde olduğu değişir hocam :) %80'de şarja takarsanız, Batarya ısınması ile alakalı Değil; Lityum Pille alakalı. Fakat %10'da Şarja takarsanız ve %50 dolaylarında (Batarya nerede ne kadar ısınırsa artık) Kısmaya başlaması ise öncelikle ısınma ile alakalı. Zaten Değişken Voltaj ve Amper verebilmesinin amacı bu. Sonucu olarak da Soğuk yerde Cihazı şarj edince 80-85 dk. da dolum yapabilirken; normal yerde şarj edince 90-95 dk. civarında dolumun yapılabilmesi. Bu aradaki 10 dk. lık farkta Bataryanın daha geç ısınması ile alakalı bir durum.
Neyse sizin dediğiniz gibi olsun haklısınız :)

Üst Alt