Rom (Mi 6) Miui 9.2.2.0.NCAMIEK Global kararlı güncellemesi hakkında

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Neyse bu sorunları sineye çekiyoruz artık sonuçta çok hızlı bir cihaz ve çok şık ben belki volteyi kullanabilen birisi vardır diye yazdım

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güzel abim bu volte bir servis, yani nasıl ki 3g 4g hizmetini operatör açıyor buda öyle birsey. Sen aramadan önce tak simi uyumlu listesinde olan bir telefona ara ,deki kardeşim benim telefonum bu sizde uyumlu yazıyor açar mısın volteyi de bak nasıl açılıyor izmirdeysen ben yardımcı olayim

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Bakın bende diyorum ki denedim bunu yüzde 80iken telefonu buzdolabında iyice soğutup tekrar şarja taktım ve sıcak iken verdiği değerlerde devam etti yani batarya ısınmış gibi amperi kısıp şarj etti yani ısı değil zaman faktörü geçerli vakit bulursam bir video atıp link paylaşacağım saygılar ^^

Ben size o konuda ne diyorum; Hızlı Şarj desteklemeyen cihaza da bunu yapsanız aynı şey olacaktı. Benim söylediğim Hızlı Şarj devresinin; Yavaş şarj'ın üzerine ne farklar koyduğu ile alakalı.

Önemli olan zaten ilk yarım saat sonunda batarya ısınınca; %50-60 seviyelerinden sonra Akımı düşürmeye başlıyor.

Önce Cihazı Normal olarak %100'e şarj edin (%10luk dilimden başlayarak), sonrasında yine yukarıda dediğiniz gibi Buzdolabında iyice soğutup; yine aynı seviyeden %100'e şarj edin; aradaki farkı görün.

Telefon Soğukken %80 seviyesinde de şarja bağlasanız Hızlı Şarja başlamaz; Hızlı şarj olması için cihazın %10-%20 şarj seviyelerinde olması gerekiyor. Sizin kaçırdığınız nokta bu.

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Görüntülü aramayı yaptın mı bendede volte aktif ama görüntülü aramaya tıklayınca bağlanamadı deyip kapatıyor

Görüntülu aramayı yapabilmek için karşı tarafında uyumlu olması gerekir aradığınız kişide uyumlu değilse yapmaz

Dijinorm

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ömer
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
2
Güzel abim bu volte bir servis, yani nasıl ki 3g 4g hizmetini operatör açıyor buda öyle birsey. Sen aramadan önce tak simi uyumlu listesinde olan bir telefona ara ,deki kardeşim benim telefonum bu sizde uyumlu yazıyor açar mısın volteyi de bak nasıl açılıyor izmirdeysen ben yardımcı olayim

Bende diyorum ki daha önceki cihazda zaten kullanıyordum kartımı ondan çıkarıp bu cihaza taktım söylediğini yapmış oldum yani

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Ben size o konuda ne diyorum; Hızlı Şarj desteklemeyen cihaza da bunu yapsanız aynı şey olacaktı. Benim söylediğim Hızlı Şarj devresinin; Yavaş şarj'ın üzerine ne farklar koyduğu ile alakalı.

Önemli olan zaten ilk yarım saat sonunda batarya ısınınca; %50-60 seviyelerinden sonra Akımı düşürmeye başlıyor.

Önce Cihazı Normal olarak %100'e şarj edin (%10luk dilimden başlayarak), sonrasında yine yukarıda dediğiniz gibi Buzdolabında iyice soğutup; yine aynı seviyeden %100'e şarj edin; aradaki farkı görün.

Telefon Soğukken %80 seviyesinde de şarja bağlasanız Hızlı Şarja başlamaz; Hızlı şarj olması için cihazın %10-%20 şarj seviyelerinde olması gerekiyor. Sizin kaçırdığınız nokta bu.
Evet bu dediğinizi bildiğim için dedim ki sonrasında ısıyla alakalı bir durum yok isinmamis bile olsa amperi düşürüyor aynı seyden bahsediyoruz

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Evet bu dediğinizi bildiğim için dedim ki sonrasında ısıyla alakalı bir durum yok isinmamis bile olsa amperi düşürüyor aynı seyden bahsediyoruz

Hocam dediğim gibi Ben Hızlı Şarj ve Yavaş Şarj arasındaki farktan bahsediyorum. Sizin dediğiniz Yavaş Şarj ile şarj olan Cihazlarla alakalı. Hızlı Şarj teknolojisi ise, Yavaş Şarj'ın üzerine birkaç tane daha kontrol edilecek parametre ekliyor basitçe bakarsak. Şarj olayı Yavaş şarjdan çokda farklı değil aslında; sadece Voltaj ve Amper daha fazla kontrol ediliyor.

Dijinorm

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ömer
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
2
Bende diyorum ki daha önceki cihazda zaten kullanıyordum kartımı ondan çıkarıp bu cihaza taktım söylediğini yapmış oldum yani

Ama rom falan yükseltince volte özelliği kayboldu ben yinede dediğini tekrar bi yapayım bakalım

ufukileri

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ufuk
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
3
Ama rom falan yükseltince volte özelliği kayboldu ben yinede dediğini tekrar bi yapayım bakalım

Bende beta rom kullanıyorum şuan volte özelliği duruyor ama aktif edemiyoruz yazılımsal olarakkullanamıyoruz sebebi belli değil ama düzelecektir bu sorun operatör ile alakalı değil rom ile alakalı diyebiliriz sonuç olarak.

Dijinorm

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ömer
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
2
Bende beta rom kullanıyorum şuan volte özelliği duruyor ama aktif edemiyoruz yazılımsal olarakkullanamıyoruz sebebi belli değil ama düzelecektir bu sorun operatör ile alakalı değil rom ile alakalı diyebiliriz sonuç olarak.

Bende beta kullanıyordum 8.2.1 ama cihazın ısısının arttığını farkettim yine stabil yaptım

Dijinorm

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ömer
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
2
Bende beta kullanıyordum 8.2.1 ama cihazın ısısının arttığını farkettim yine stabil yaptım

Sanırım kernal ile oynanmış ram kullanımı çok iyiydi ama cihaz sıcaklığı çok kolay artıyordu

Üst Alt