- Adım
- Burak KOCA
- Cihazım
- Xiaomi Mi6
- Konular
- 4
Normal şarj ile daha uzun süre gider. Samsung cihazlardan tecrübe ettim
[doublepost=1518033464,1518032087][/doublepost]Şöyle bir yorum buldum : "Hocam kaliteli 5v 2 amperlik amperlik şarj aleti de sorun cikartmaz, cihaz isinmadan sarj oluyor yavas sarj olunca, 0-100 ise hizli sarj ile yavaş şarj suresi neredeyse ayni gibi. Hizli sarjin ozelligi, batarya isinana kadar yüksek amper ile sarj ediyor, batarya isindikca amperi kismaya başlıyor. Şarj Aleti olarak Aukey i tavsiye ederim.
Aukey in yavaş şarj portu da 5v 2.4 amper verebiliyor, fakat cihaz yavaş sarj ile 5v 1.6-1.7 Amper ile sarja basliyor ve yine amper git gide düşüyor cihaz sarj oldukca. Cihazin Qc 3.0 ile hizli sarja başlangıcı ise 6.67 Volt - 2.58-2.6 amper.""
Bu yorum benimdir...
[doublepost=1518043310][/doublepost]
Dostum bir sürü mühendis aylarca bunu deneyimleyip bir sürü testler yapıyorlar o yorum yapan arkadaş yanlış biliyor ayrıca yüzde 80den sonra kisiyor hızlı şarjı çünkü dolmaya yakın bataryayi zorlamak olumsuz sonuçlar doğuruyor herşeyin orijinal hali iyidir takın telefonu şarj edin kafaniza değil prize
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam o yorum benim. Neye göre yanlış biliyorum?
Hızlı Şarj değil, Yavaş şarjda etseniz yine Amper düşüyor.
Fakat Başta Samsung ile ilgili yapılan yoruma cevap verdiyseniz benim cevabım olmadığı için benim açımdan sorun yok, çünkü ben Hızlı Şarjın faydası veya zararı ile ilgili birşey söylemedim.