Rehber Mİ 6 için Bootlader kilidi & Tek tuş Twrp kurulumu & Xiaomi.eu rom & Root & Gcam & Dolby

magicwords

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
magicwords
Cihazım
mi6
Konular
1
Aynı şekilde fastboot boot recovery.img.img komutunu verin.
hocam çok teşekkür ederim.twrp ekranı geldi. ancak telefonu sonradan açmaya kalktığımda twrp görünmüyor. birde ben camera 2.api açmaya için bu işlemi yapıyorum.

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
hocam çok teşekkür ederim.twrp ekranı geldi. ancak telefonu sonradan açmaya kalktığımda twrp görünmüyor. birde ben camera 2.api açmaya için bu işlemi yapıyorum.
Rica ederim yeniden başlattıktan sonra twrp uçar. Çözüm için custom rom yüklemeli veya magisk flashlamalısınız.

Grihava

iyi niyetini kaybetme.
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Xioami mi6
Meslek
Otomotiv
Konular
6
9.10.17 güncellemesi gelmiş bu güncellemeyi yaparsak google kamera silinir mi silinsede yeniden kurulabilir mi?
Google kamera epey güzel beğendik:) Konuyu uğraşıp hazırlayan arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum
twrp'den sürüm yükleyebiliyoruz ama miflash ile rom yüklemeyi başaramadım mi5 telefonumda miflashla atıyordum mi6'da miflash çalışmıyor mu bilgisi olan var mı ya da en sağlıklısı twrp mi bu konuda düşüncelerinizi bekliyorum

Biliyorum forumda bütün cevaplar var ama o kadar konu birikimi varki araştırma yaparken insanın kafası karışıyor, google kamera ayarları vs verilmiş bazı konularda sizin google kamera ayarı öneriniz var mı?

Bu rom beta değil sanırım beta olsa güncelleme gelmez diyorlardı,güncelleme yapmak telefonu yavaşlatır mı güncelleme gelen romu baştan indirip sıfırdan kurmak daha mı temiz our, teşekkürler şimdiden

Aslında benim olayım, stabil çalışan bir sürüm ile stabil çalışangoogle kamera ile uzun süre bu ayarlarda kullanmak, o yüzden herşeyi soruyorum:) çünkü pek anlamadığım için her kurmada bozarım diye endişe ediyorum

Op3ukk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mİ NOTE 10 PRO
Meslek
grafik designer
Konular
8
Hocam mobilim şu an

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
hocam merkezı saat uygulamasını yukledım ama tlf sım kart okumaz oldu ter temız otg ıle bı yazılım yuklemem lazım okuması ıcın yardımlutfen

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
9.10.17 güncellemesi gelmiş bu güncellemeyi yaparsak google kamera silinir mi silinsede yeniden kurulabilir mi?
Hangi romda olduğunuzu bilmiyorum ama yeniden kurabilirsiniz.
en sağlıklısı twrp mi bu konuda düşüncelerinizi bekliyorum
Ben şu ana kadar telefonunu twrp den brick eden görmedim. Varsa da mi flashla brick edenlerden daha azdır. Bence en sağlıklısı twrp;)
google kamera ayarı öneriniz var mı?
Konudaki gcamı ayarlarını yapmadan kullanabilirsiniz. Ayarları yapılmış olarak gelecektir.
Bu rom beta değil sanırım beta olsa güncelleme gelmez diyorlardı,güncelleme yapmak telefonu yavaşlatır mı güncelleme gelen romu baştan indirip sıfırdan kurmak daha mı temiz our, teşekkürler şimdiden
Konudaki rom beta hocam. Custom romlarda şimdilik beta kesilmedi. Bence custom romlar telefonu yavaşlatmak yerine hızlandırıyor8=) güncellemeyi indirip temiz kurulum yapmak tabiki daha iyi olacaktır fakat mevcut romun üzerine de yükleyebilirsiniz.

Grihava

iyi niyetini kaybetme.
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Xioami mi6
Meslek
Otomotiv
Konular
6
Cevaplarınız ve yardımınız için teşekkür ediyorum ben eskiden flash ile boşu boşuna uğraşıyormuşum:)

Global sanmıştım ben bunu fakat şuanda stabil, global çıkınca onu yükleriz nasılsa öğrendik konu anlatımınızla:)

Forumda arattım fakat tam bulamadım, bu twrpyi tektıklama ile çalışan twrp kullanıyorum sağosun forumda birisi paylaşmış, fakat diyelim ki bilgisayar yok yanımızda bu twrypi kalıcı hale getirmemiz mümkün değil mi

Eski cihazlarımızda recovery mod vardı (general mobile mesala :) ) ordan wipe vs yapıyordum onun gibi soruyorum

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Forumda arattım fakat tam bulamadım, bu twrpyi tektıklama ile çalışan twrp kullanıyorum sağosun forumda birisi paylaşmış, fakat diyelim ki bilgisayar yok yanımızda bu twrypi kalıcı hale getirmemiz mümkün değil mi
Kalıcı hale getirebilmeniz için custom rom yüklemeli veya magisk flashlamalısınız. 4. Spoylerda anlatıldı.

Grihava

iyi niyetini kaybetme.
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Xioami mi6
Meslek
Otomotiv
Konular
6
Onu uyguladım zaten güncellemeyide yaptım magisk dediğiniz gibi silinmişti onu yeniden twrpden yükledim yine sorunsuz çalıştı, kalıcı vs uğraşmamayım o halde böyle iyi :)

Grihava

iyi niyetini kaybetme.
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Xioami mi6
Meslek
Otomotiv
Konular
6
Kalıcı hale getirebilmeniz için custom rom yüklemeli veya magisk flashlamalısınız. 4. Spoylerda anlatıldı.

Hocam güncelleme geldi şuan magisk yeniden kurdum, kurduktan sonra wipe dalvindi sanırım ona tıklamam gerekiyor mu

ysfakc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
Mİ 6
Konular
16
Hocam Merhabalar, rehber gayet anlaşılır geldi lakin yine de sormak istediğim bir kaç şey var;

Şu an 10.4.2 kararlı global sürümü kullanıyorum, ve cihazın çok fazla şiştiğini ağırlaştığını hissediyorum, bu sebepten ötürü konuda paylaşılan EU Rom a geçmek istiyorum ya da hızlı stabil tavsiye edebileceğiniz başka romda olur , sorularıma gelecek olur isek;

1. Cihazımda repair işlemi var bu işlem sonunda imeiler düşer mi?
2. Şu an kullandığım rom u TWRP ile yedeklediğimde, EU romda yedekleri uygulamalar dahil aynı şekilde kullanabilir miyim ?
3. En önemlisi ise cihazımda ciddi anlamda önemli veri mevcut, yedek için TWRP kurulmalı anladığım kadarı ile. TWRP yükleme işinde sıkıntı çıkıyor mu? Ya da yükledikten sonra cihazda açılmama sorunu oluyor mu? Olduğunu varsayalım TWRP den format atıldığında İmeiler düşüyor mu ? Yorumları okudum dosyaların kaybolduğu yada klasör isimlerinin değiştiğinden bahsedilmiş çözüm olarak format denmiş bu yüzden bu maddeyi soruyorum.

Uzun oldu aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

Üst Alt