Rehber Mİ 6 için Bootlader kilidi & Tek tuş Twrp kurulumu & Xiaomi.eu rom & Root & Gcam & Dolby

altun1055

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
doğan
Cihazım
Xiaomi 12
Meslek
ticaret
Konular
3
merhaba orange fox u cihazima kurdum elinize sağlık çok begendim.Sormak istedigim birkaç şey var costum rom yuklemesi yaparken kimi zaman sikintisiz kurdum fakat bazen cihazi acamadigim durumlarda oldu herşeyi sifirlamam gerekti ve saatlerce ugrasmam gerekti ogrenmek istedigim seyler şöyle

1-vipe yaparken cihazin dahili hafizasini silmeden rom yuklemesi yapmanin bir sakincasi varmi (cache ,dalvik, sistem, data yaparak) burda yanlışım varsa bileyim

2- backup aldigimda temel olarak hangi secenekleri secmem gerekir hepsini secince devasa bir boyut ortaya cikiyor (orange fox backup ekran resmini ekledim) rom yuklerken sorun cikarsa ekran duzenim, ayarlarim programlarim hızlı şekilde geri gelsin istiyorum

3- diyelimki global kararli romdan herhangi bir costum roma gectim bir sorun olustu yada geri donmek istedim aldığım yedeği sikintisiz geri yuklemem icin ilk olarak global kararlı romu yukledikten sonramı yedegimi geri yuklemeliyim yoksa direk yedegimi geri yukleyebilirmiyim

4- herhangi bir romda aldığım data yedeğini farklı bir romda geri yüklesem hata alirmiyim

kusura bakmayin cok soru sordum ama bunlar hep tam olarak ogrenemedigim konular artik tam ogrenmem lazim :) yanlış yere konuyu yazdiysam affola

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-10-07-08-39-41.png
    Screenshot_2019-10-07-08-39-41.png
    113,1 KB · Görüntüleme: 21

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
1-vipe yaparken cihazin dahili hafizasini silmeden rom yuklemesi yapmanin bir sakincasi varmi (cache ,dalvik, sistem, data yaparak) burda yanlışım varsa bileyim
Rom yüklemesi derken farklı bir roma geçiyorsanız 4 wipe şart fakat aynı romun güncellemesini yapacaksanız verileri silmeden üzerine kurmanız yeterli ama yinede 4 wipe tavsiye edilir.
2- backup aldigimda temel olarak hangi secenekleri secmem gerekir hepsini secince devasa bir boyut ortaya cikiyor (orange fox backup ekran resmini ekledim) rom yuklerken sorun cikarsa ekran duzenim, ayarlarim programlarim hızlı şekilde geri gelsin istiyorum
3- diyelimki global kararli romdan herhangi bir costum roma gectim bir sorun olustu yada geri donmek istedim aldığım yedeği sikintisiz geri yuklemem icin ilk olarak global kararlı romu yukledikten sonramı yedegimi geri yuklemeliyim yoksa direk yedegimi geri yukleyebilirmiyim
4- herhangi bir romda aldığım data yedeğini farklı bir romda geri yüklesem hata alirmiyim
Backup ile ilgili sorularınızın cevabını bu konudan bulabilir veya konuya yazabilirsiniz.
Rehber - TWRP Yedekle/Backup Seçenekleri Kullanımı (Görsel Ekli)

altun1055

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
doğan
Cihazım
Xiaomi 12
Meslek
ticaret
Konular
3

ahmetkboz

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Boz
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci Lise
Konular
20
Doğabilecek Sorun Ve Hatalardan Tarafım Ve Miuitürkiye Forumu Sorumlu Değidir.
NOT: Anlatılan işlemleri yapmadan önce mutlaka yedek alınız
*Sorularınızı özel mesaj yoluyla iletmeyiniz. Lütfen konudan devam ediniz.
-Cihazınızın telefon hakkında kısmından MIUI sürümüne 6-7 kez tıklayarak öncelikle "Geliştirici Seçeneklerini" açın
-Ek ayarlarda geliştirici seçeneklerinden "OEM Kilit Açma" aktif duruma getirin
-Az aşağısında "Mi Kilit Açma durumu"na girip "Hesap ve cihaz ekle" ye dokunun cihazınızı unlock için ekleyin
-Yine Geliştirici seçeneklerinden "USB Hata Ayıklama" aktif duruma getirin
-Bilgisayarınızda öncelikle indirip kurmanız gerekmektedir.
- programı bilgisayarınıza indirip zipten çıkardıktan sonra turuncu simgeli "mi unlock.exe" uygulamasını yönetici olarak çalıştırın. Ve Mi Hesabınız ile programa giriş yapın.
-Cihazınızı tamamen kapatıp "Güç Tuşu+Ses Kısma Tuşu" aynı anda 5 sn kadar bastıktan sonra "fastboot" mod açılacak.
-Cihazınızı USB kablonuz ile bilgisayara bağlayıp Unlock programındaki UNLOCK butonuna tıklayın.
NOT: bu işlemden sonra 72 saat beklemeniz ve 72 saatin ardından bu işlemleri tekrarlamanız gerekmektedir.

Twrp Recovery Yükleme
1. İşlemlere başlamadan önce bootloader kilidinin açık (bootloader unlock) olması gerekmektedir
2. Xiaomi USB driverları kurun
3. Ayarlar - ek ayarlar - geliştirici seçeneklerinden Usb hata hata ayıklamayı aktif edin.
4. USB kablo ile telefonunuzu bilgisayara bağlayın.
5. TWRP yükleme aracını zip dosyasından çıkarın, twrp_yukleme_araci_mi6 dosyasına çift tıklayarak çalıştırın.
6. Menüdeki seçeneklerden ilerleyin.
7. Kurulum tamamlandıktan sonra,
8. TWRP'nin ilk ekranında, dili değiştiriyoruz ve Salt Okunur Tut'u seçiyoruz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Xiaomi Mi 6 Twrp 3.3.1-2
İndirme Bağlantısı :

NOT: twrp yüklendikten sonra hafızayı 0 MB gösterir veya dosya isimleri "sgdfhbdfhafdh" şeklinde karışık gösterirse wipe ->format data ->yes yazınız.

NOT2: twrp yüklendikten sonra spoiler 3'teki işlemleri yaparak romu yükleyiniz. Ardından telefonu başlatınız.
  • TWRP Recovery Arayüzüne nasıl girilir?
Recoveryi başlatmak için cihazınızı kapatın, TWRP Logosu görünene kadar Güç Açma + Sesi Açma düğmesine basın..

1- Öncelikle rom dosyamızı elim ve bilgisayara atalım.
2-TWRP recoveryimizi açalım.
3-Twrpden wipe ->advanced wipe (dalvik cache,cache,system,data) seçeneklerini seçip alttaki sürgüyü çekin. Ardından tekrar wipe kısmından format data deyip yes yazıyoruz. Geri gelip reboot ->recovery diyoruz twrp yeniden başlıyor. Sonrasında romu telefona atıp install kısmından bulup alttaki sürgüyü çekiyoruz. Romumuz yüklendi. Geri gelip reboot ->system diyerek telefonu açıyoruz ilk açılış 5-10 dakika sürebilir. Fazla sürer ise işlemleri tekrarlayınız.
Yeni gelen güncellemeler hakkında bilgi almak ve linklere ulaşmak için bu konuyu takip ediniz.
MIUI 11 - Xiaomi Mi6 Android 9 -EU Beta Rom MIUI 11 9.9.26

1-Magisk dosyamızı elim ve telefonumuzun hafızasına atalım.
2-TWRP recoverymizi açalım. İnstall bölümünden magisk dosyamızı bulup alttaki sürgüyü kaydıralım. Reboot system diyerek telefonumuzu açalım. Ana menüde magisk manager uygulamasını görürseniz telefonunuz rootlanmış demektir.
NOT: Her güncellemeden sonra root gideceği için bu işlemi tekrarlamanız gerekmektedir.

1-Gcam apkyı ip kuralım.
2-60 fps video ve bir çok özelliğin bulunduğu modülü ip magisk uygulamasını açın> Modüllere girin>+ İşaretine basıp All İn One Miui 10'u seçin>Yüklendikten sonra baştan başlatın.

1-Dolby zip dosyamızı elim.
2-Magisk uygulamasını açın> Modüllere girin>+ İşaretine basıp dolby zip dosyasını seçin>Yüklendikten sonra baştan başlatın.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

reserve
Hocam Şuan xiaomi.eu rom MIUI 11 kullaniyorum Dolby atmos çalışmadı biraz araştırdım xda dan audio mod library modülü kurulması gerekiyor yoksa MIUI 11 sadece Dolby modülü ile çalışmıyor haber vereyim dedim kolay gelsin

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Hocam Şuan xiaomi.eu rom MIUI 11 kullaniyorum Dolby atmos çalışmadı biraz araştırdım xda dan audio mod library modülü kurulması gerekiyor yoksa MIUI 11 sadece Dolby modülü ile çalışmıyor haber vereyim dedim kolay gelsin

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler hocam konu güncellendi.

İzMiR_DeLiSi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sinan
Cihazım
Mi6
Konular
0
rom yüklemeden önce bootloder kilit açma kesin olacak mıdır ? 72 saat bekleme ve tekrar etmekten bahsediliyor...

birde verilerin silineceğini söylüyor program... daha rom yüklemeden hangi veriler gider yani telefon bootloder yapınca direk sıfırlanıyor mu

Son düzenleme:

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
rom yüklemeden önce bootloder kilit açma kesin olacak mıdır ?
Evet. Rom yüklemek, twrp yüklemek gibi işlemler için bootlader kilidinizin açık olması gerekmektedir.
72 saat bekleme ve tekrar etmekten bahsediliyor...
Size bir süre verecektir. Genelde 72 saat verir. Bu sürenin ardından önceden yapmış olduğunuz işlemleri tekrarlayın. Düşük ihtimal süre vermeyebilir. Bu işlemden önce yedek almanızı tavsiye ederim.
birde verilerin silineceğini söylüyor program... daha rom yüklemeden hangi veriler gider yani telefon bootloder yapınca direk sıfırlanıyor mu
Verilen sürenin ardından işlemleri tekrarlayınca tüm verileriniz. (Uygulamalar,fotoğraflar vb.) Silinecektir. Yedek alınız.
Ana Başlık - Sıkça Sorulan Sorular

İzMiR_DeLiSi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sinan
Cihazım
Mi6
Konular
0
Evet. Rom yüklemek, twrp yüklemek gibi işlemler için bootlader kilidinizin açık olması gerekmektedir.

Size bir süre verecektir. Genelde 72 saat verir. Bu sürenin ardından önceden yapmış olduğunuz işlemleri tekrarlayın. Düşük ihtimal süre vermeyebilir. Bu işlemden önce yedek almanızı tavsiye ederim.

Verilen sürenin ardından işlemleri tekrarlayınca tüm verileriniz. (Uygulamalar,fotoğraflar vb.) Silinecektir. Yedek alınız.
Ana Başlık - Sıkça Sorulan Sorular

bu sabah itibari ile eu stabil rom yükledim...

ilgin alakan için teşekkürler....

bakalım pişman olmayız inşAllah...

ayrıca rehber sayesinde sıkıntısız bir şekilde yükledim...

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
bu sabah itibari ile eu stabil rom yükledim...

ilgin alakan için teşekkürler....

bakalım pişman olmayız inşAllah...

ayrıca rehber sayesinde sıkıntısız bir şekilde yükledim...
Rica ederim hayırlı olsun:)

Üst Alt