Hocam Mi6 ilk tanıtıldığında da yazmıştım... Mi serisi cihazlar ilk bir kaç ay çok yüksek fiyatlı oluyor. Şu anda getirmek istesek en düşük +/- 2000 lira gibi bir fiyattan satılabiliyor. (Şu anda düşük versiyon hepsiburadada ön siparişle 2000 lira, 128gb ise gittigidiyorda 2800
) Bu fiyatlardan da açıkçası biz satmak istemiyoruz. Hatta bir Mi Fan'ı olarak çevremdek pek çok kişiye bu fiyata Mi6 almaktansa Mi5s tavsiye ettim. Kendi tavsiye etmediğim bir cihazı satmak da istemiyorum. Fiyatların biraz daha düşmesini beklemek istiyoruz ancak talep de çok fazla açıkçası karasız kaldık. Tabii fiyatlar düşecek mi orası da cidden meçhul. Mi6 hala karaborsa. Diğer yandan bilindiği üzere Mi6 global rom yayınlanmadı. Gelen cihazlar Çin romuyla satılamayacağına göre fake romla satılacak. Bu da hem kişisel güvenlik hem cihazların performansı anlamında ciddi sıkıntı. Bugüne kadar sadece global romu olmadığı için pek çok cihazın satışından vazgeçtik. Mi6 istisna olabilir mi... Bir diğer boyut ise ilk seri ve şu anda satışta olan Mi6'larda soyulma problemi çok fazla bildiriliyor. Bu tarz sorunlu bir seri gelme ihtimali çok yüksek ve biz böyle bir cihaz satıp da kimseyi mağdur etmek istemiyoruz...
Gibi pek çok kafa karıştıran etmen var. Dolayısıyla şu anda gerçekten kafamız çok karışık, bir türlü karar veremedik... Ancak bana mantıklı gelen bir süre daha beklemek her şey yerli yerine oturduktan sonra MIUI Türkiye adına yakışır şekilde hem uygun fiyatla hem de sorunsuz bir şekilde getirmek. Umarım bu her şeyin oturması yıl sonunu bulmaz
Kusura bakmayın çok uzun yazdım ama cidden sizlerin fikirlerinize de ihtiyacımız var...