Güncelleme (MI 6) 9.5.3.0 (Kararlı) gecelik

Serkan.06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 6
Konular
4
uzun pozlamayı nasıl yapabilirim hocam yani kamerada nerede?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uzun pozlama ne kadar süper bi özellikmiş.Bu telefonun kamerası gerçekten süpermiş.
Bu arada 9.2.2.0 sürümündeyim,.9.5.3.0 güncellemesini tavsiye ediyor musunuz?

Resimler aynı anda çekilmiştir.Uzun pozlamanın sabah gibi çektiğine bakmayın :D

Mi 6 Oto Mod:
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Z5 Compact (23 Mp)Oto Mod:

Mi 6 Uzun Pozloma Iso:100, 32 sn
arkadaşlar merhaba. cihazımızın kamerası hakkında karanlık odada uzun süre çalışmış eski bir fotoğrafçı olarak bende bir kaç yorum belirtmek isterim. öncelikle iyi bir fotoğraf nasıl çekilmeli ona bakmak lazım. bir fotoğraf için en önemli şey ışıktır. adı üstünde "foto"ğraf.ışığın doğru ve dengeli kullanımı en elzem husustur. ışığı güzel kullanmak orta sınıf bir makinada dahi tatmin edici sonuçlar verir.premium sınıf bir makinada ışığın yanlış kullanımı, bizleri çamur bir fotoğraf ile karşılaştıracaktır. bu sebeple bu hususa çok dikkat etmek gerekir.tabi ki bir de doğru bilinen yanlışlar var.örneğin yüksek megapiksel olunca fotoğraf güzel çıkar !! tabiki bu algıyı ticari olarak üreticilerde şişirmekte.ancak unutulmamalıdır ki; yüksek megapiksel sadece çekilen resimden büyük ebat baskılar alınacağı zaman faydalı bir durumdur.yüksek boyut baskı alınmıyor ise dijital veya telefonda depolanan resimlerde 5 mp ile 20 mp den daha iyi fotoğraflar çekilebilir.bir kamera ne kadar iyi olursa olsun bence bir fotoğrafın en fazla %20 sini çeker.bunun içinde sensör ve objektif kalitesi gibi faktörler vardır.geri kalan %80 i o cihazı kullanan göz çeker.

fotoğraf konusu çok karmaşık bir durum değildir.bir fotoğraf makinası insan gözü ile aynı prensipte çalışır. örneğin; güneşli bir yerde olduğumuzda göz bebeklerimiz ışığın daha azı yeterli olduğu için küçülür. karanlık ortamda ise daha fazla ışık lazım olacağı için büyür.fotoğraftaki temel ayarda işte budur.enstantene yada Türkçe adı ile pozlama süresi gözümüzdeki bu prensiple aynı çalışır.halen kullandığım ve artık bitmiş olan slr ve dijital ile hayatımıza giren dslr cihazlarda ek olarak objektif üstünde diyafram ayarı mevcuttur.bu ayarda enstantene ile ayarlanan sürede ışığın ne miktarda gireceğini belirler.

arkadaşımızın yaptığı uzun pozlama çekimi, ortam karanlık olduğu için sensörün daha fazla süre ışığa maruz kalması sebebi ile daha iyi sonuç vermekte.yukarda anlattığım durum tam olarak budur.ışık ve enstantene ters orantılıdır.ışık arttıkça enstantene azalır,azaldıkça artar. herkesin yada benim jenerasyonumda olan arkadaşların hatırlayacağı bir örnek vereyim; eskiden evlerimizde gece arabaların ışıklarının uzayan ipler gibi olduğu resimler bulunurdu.bu resimler uzun pozlama ile çekilirdi (B; BULB MODU, ancak bu modun var olduğu telefon varmı bilmiyorum,deklanşör tamamen manuel olup perde elinizi çektiğinde kapanır).pozlama uzun olduğu için araçlar hareket ettikçe çekim devam eder ışıklar uzun görünürdü.

ben aciliyeti yoksa cihazımda ekseriyetle manuel modu kullanmaktayım. cihazın yetersiz olduğu durumları bu şekilde minimize etmekteyim. uzun pozlama için kameramızda manuel modu açtıktan sonra karşımıza pozlama süresi bölümü çıkmakta.burada 1/1000 gibi değerler görürüz.taksim işaretinin sağ tarafı (1/...) ne kadar büyük olursa pozlama süresi o kadar kısalır.rakam küçüldükçe süre uzar.ışığın yetersiz olduğu durumları kurtarmak için rakamı küçültüp süreyi uzatırız.pozlama süresi ile dahi sonuç alamazsak yine manuel modda görülen ISO, yani ışık hassasiyeti bir diğer yardımcımızdır.eski makaralarda bu değer ASA ile belirtilirdi. otomatik modda da ISO yu hızlıca kullanmak mümkün.odaklama için dokunduğumuzda odak yuvarlağının yanında aşağı-yukarı ok işareti çıkar.bu okları aşağı-yukarı oynattıkça parlaklığın değiştiğini göreceksiniz.

eğer konu hakkında bilgilenmek isteyen arkadaşlarımıza bir nebze faydamız olduysa ne mutlu bana.kandiliniz ve cumanız mübarek olsun.

Aymit

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet safa
Cihazım
xiaomi mi6
Konular
2
Beklemenize gerek yok, yüklemek istiyorsanız daha önceki sayfalarda anlattığım yöntemle yüleyebilirsiniz. Kendi gelmesi ile hiç bir farkı yok, sonuçta bu update'i ben yazmadım bu da Xiaomi'nin gönderdiği update. Yes~~

Hocam çok saolun sizde günlerdir yardımcı oluyorsunuz ben yeni güncellemeyi sayenizde yükledim gayette memnunum

Hicks

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hicks
Cihazım
Mi 8
Konular
15
teşekkurler sağolun peki diğelim ki sayfadan ındırdık guncelledık,sonrasında ıkıncıye gondermesinler güncellemeyi

%99.9 aynı versiyon gelir, bu durumda tekrar size güncelleme uyarısı gelmez zaten, olur da %0.01 ihtimal daha güncel bir sürüm gelirse zaten hepimiz güncelleriz. Bu yöntemin normal güncellemeden bir farkı yok...
[doublepost=1523617794,1523617757][/doublepost]
Hocam çok saolun sizde günlerdir yardımcı oluyorsunuz ben yeni güncellemeyi sayenizde yükledim gayette memnunum

Güle güle kullanın, tecrübelerinizi duymak isteriz bir süre kullandıktan sonra. Yes~~

omurserap

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Omur
Cihazım
Mi6
Konular
56
teşekkürler sağolın bilgilendirme için musait oldugumda burdan ındırıp yüklücem

Dadaskolik

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
mi not 2
Konular
4
millete catur çutur güncelleme geliyor Mi Note 2 niye yok ?

notafrod4

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi 6
Konular
6
Arkadaşlar merhaba güncellemeyi manuel kurdum ve Whatsappdan profil fotoğrafını kaldırmak istediğimde ve sohbet arkaplanını değiştirmek istediğimde hatayla karşılaşıyorum, telefona hart reset attım da bu sorun düzelmedi ne yapmam gerek, bir eski sürüme geri dön diyen olabilir ama uğraşmak istemiyorum öyle şeylerle yeni sürümü mü bekliyeyim ne zaman gelir bir önerisi olan ??

abayrak

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem B.
Cihazım
Mi 6
Konular
9
Arkadaşlar merhaba güncellemeyi manuel kurdum ve Whatsappdan profil fotoğrafını kaldırmak istediğimde ve sohbet arkaplanını değiştirmek istediğimde hatayla karşılaşıyorum, telefona hart reset attım da bu sorun düzelmedi ne yapmam gerek, bir eski sürüme geri dön diyen olabilir ama uğraşmak istemiyorum öyle şeylerle yeni sürümü mü bekliyeyim ne zaman gelir bir önerisi olan ??
Aynı sorun herkesde var sadece sana has değil. Güncelleme ile düzeltirler umarım.

omurserap

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Omur
Cihazım
Mi6
Konular
56
arakadaslar ben bu mi 6 son guncellemeyı burdan dırek cebım uzerınden ındırdım zıp dosya yazıyor cıkartmı yapıcaz vede çıkart yaptıktan sonra hangı dosyaya tıklayıp guncellıcem

abayrak

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem B.
Cihazım
Mi 6
Konular
9
arakadaslar ben bu mi 6 son guncellemeyı burdan dırek cebım uzerınden ındırdım zıp dosya yazıyor cıkartmı yapıcaz vede çıkart yaptıktan sonra hangı dosyaya tıklayıp guncellıcem
Ayarlar-telefon hakkında-sistem güncelleme-sağ üstteki 3 noktaya bas, güncelleme paketini.seçine tıklayın. Oradan indirdiğiniz zipi seçin tamam deyin
Güncelleme yüklenecektir.

notafrod4

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi 6
Konular
6
Aynı sorun herkesde var sadece sana has değil. Güncelleme ile düzeltirler umarım.

Teşekkürler hocam okuduğum kadarıyla bir çok kişide de vardı aynı problem ama bazıları sorunsuz kullanıyorum diyince bir yöntemi vardır belki diye düşünmüştüm teşekkürler tekrardan.

Üst Alt