Türkiye'de Xiaomi telefonların yedek parçalarının orijinal parçalarını bulunduran tek servis Xiaomi'nin distribütörü Evofone'dur.
Diğer tüm servisler cihaza ya yazılım konusunda müdahale ediyorlar ya da yan sanayi ürünler kullanıyorlar. Yapamıyacaklarsa da doğrudan Evofone'a yönlendiriyorlar.
Bunu ben de çok araştırdım ve olay böyle.
Merhaba,
Bende araştırma ile kalmayarak direk içine girmiştim yaklaşık 6-7 ay önce. Cihazım Redmi Note 4 ( Snap ). Ben toplamda 3 cihaz ve 2 BN43 Batarya değiştirmiş biri olarak yorumlarımı yazıyorum. Orijinal derken parantez açılması kanaatindeyim. Bütün firmaları aradım hepsi ile görüştüm, kimse cihazımın orijinal bataryasını bulamadı. ( Servis orjinali ) Orijinal konusuna değinecek olursam, Türkiye de Servis Orijinali değilde 1 . Sınıf bataryalar mevcut. Orijinal diyerek aldığım bataryalar orijinal değil 1 sınıf bataryalardı. Ve bunları bana orijinal diyerekten sattılar.
Yani şunu demek istiyorum, ben bu sorunları yaşarken Evofone bana Servis Orijinali bataryanın olmadığını ve bulunamayacağını belirtti.
Şuan Resmi Distribütörü olduğundan durum değişti mi bilemiyorum. Ama şahsen ben kendim bir daha asla Türkiye den orijinal adı altında batarya almam da yaptırmamda.
Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi