Sevgili
cantara hocam ,
Anladığım kadarıyla bu garanti meselesi hakkında forumda kafası karışmış bir çok arkadaşımız var. Daha evvel siz Cepport vasıtasıyla Kvk garantili cihazların durumunda hiç bir sıkıntı olmadığını bizzat firma yetkilileriyle yaptığınız görüşmeler neticesinde edindiğiniz bilgilere dayandırarak belirtmiştiniz. Hatta hatırlarsanız benden de Cepport vasıtasıyla satın aldığım cihazımı Kvk sistemi üzerinde kontrol etmemi istemiştiniz.
Anladığım kadarıyla Cepport menşeili satılan cihazların kvk garantili olup olmadığı hususunda bir tereddüt yok. Bunu bizzat sizin Cepport yetkilileriyle yaptığınız görüşmelerden anlıyoruz. Diğer taraftan, kvk garantili almış oldukları cihazların aslında evobt garantisi kapsamında olduğunu öğrenen arkadaşların hayal kırıklıklarına ne derece faydası olur emin değilim ama Kvk tarafında edindiğim bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum.
musteridestek@kvkteknikservis.com adresine üç dört gün önce gönderdiğim e-maile az önce gelen cevab-ı mailde, cihazımın kvk garantisi altında olduğu ve faturam ile birlikte başvurduğumda kvk teknik servisinden teknik bakım ve onarım desteği alabileceğim yazıyordu. Ayrıca kvk nın internet sitesinde imei numaramla sorgulama yaptığımda cihazımın Kvk garantisinde olduğu belli oluyordu. Fakat ben yine de iyice emin olmak için Kvk nın genel müdürlüğünü aradım ( Bu arada kvk nın müşteri hizmetlerine telefonla ulaşmak mümkün olmuyor ) ve oradaki memurun ısrarlı konuşmalarım sonucu bana vermiş olduğu telefon numarasından bir şekilde teknik servise ulaştım. Durumu kendilerine izah ettiğimde " Kvk garantili cihazların sadece kvk servisleri tarafından hizmet alabileceği, ve sizin de dediğiniz gibi Kvk garantili olmasa Kvk servisleri tarafından kabul edilmediğini söyledi. ( Yanlız Evobt ile alakalı bir cevap alamadığımı da söylemeliyim. Ben bu konuda bilgisi olmadığına hükmediyorum. )
Uzun sözün kısası sevgili hocam, Cepport vasıtasıyla kvk garantili satılan cihazların mutlak kvk garantisi altında olduğu aşikârdır. A101 ve benzeri firmalardan kvk garantili olarak satılan cihazlarda ise anladığım kadarıyla Evo garantili olduğunu öğrenen insanlar cihazları almaktan vazgeçince bir şekilde kvk garantisi adı altında satma yoluna gidiyorlar gibi bir durum var. Kvk gibi kurumsal bir firmanın adını nasıl kullanabiliyorlar orası da bir muamma ama durum böyle.
Sanırım site yöneticisi olarak sizlere bu konuda bir görev düşüyor hocam. O da insanları bilgilendirmek. Biliyorum bunu sürekli yapıyorsunuz ve zaten miuitürkiye forumu bunun için var. Lâkin hadisenin vehametini halâ sezememiş arkadaşlar olduğunu da görüyorum. Eğer bundan sonra xiaomi bir cihaz alacak olan varsa ve kvk garantisi kapsamında olmasını istiyorlarsa mutlaka Cepport vasıtasıyla almalarında fayda olduğunu düşünüyorum. Yada
Mkalkan21 hocamın tavsiyelerine uyarak Delta garantili alsınlar. En azından bir sıkıntı çıkması durumunda karşılarında bir muhatap bulma şansları olur. Kvk ve Delta haricindeki cihazlar benim gözümde dışarıdan getirilip pasaporta işlenmiş cihazlar gibi garantisi olmayan cihazlardır.
NOT: Bu konuda menfi düşüncelere sahip
Asaf04 hocamı nasıl ikna edebiliriz, orası da ayrı bir muamma...
Saygılarımla, iyi forumlar.....