Sohbet İşte gerçek Xiaomi amiral gemisi

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Tespitlerinize, aşağıdaki açıklamalara dayanarak katılmıyorum... Duygusal davranarak konuyu açmışsınız ve kendi bakış açısıyla çok haklısınız... Ama gerçekler aşağıda özetlenmiş... ;)

Bence doğru bir politika uygulanmış, keşke daha önceki Mi serilerinin yanına da bir şeyler (T, Pro, Mıro, Kıro gibi) koyup, ihtiyaçlara göre tercih imkanı sunmuş olsalardı...

Hocam katılmamakta kendinizce haklı olabilirsiniz tabiki fakat alıntı yaptığınız mesajdaki arkadaşa belirttiğim gibi size de tekrar etmek isterim.

Kamera sizin için çok daha önemli olabilir tabiki fakat ana kameralar aynı zaten, ikinci ve üçüncü kameralarda değişiklik var ve onlarda emin olun çok büyük bir eksiklik değil. Ben çok fazla fotoğraf çeken biri olmama rağmen ikinci ve üçüncü sensörleri binde bir belki kullanıyorum. Geniş açıyı her çekimde kullanamazsınız kullandığınızda görüntünün kenarları lensin şeklinden dolayı yamuk ve bozuk çıkacak, telefoto da düşük ışık koşullarında kullanılmayacak kadar vahim durumda bu yüzden çoğu durumda ana kamera tüm işinizi görüyor. Diğer lensler istisna durumlarda iş görüyor.

Oysa batarya ve ekran telefonu her elinize aldığınızda kullanmak zorunda olduğunuz bir şey. Mi 9 bırakın oyuncu için olmayı normal bir kullanıcı için bile çok düşük bir bataryaya sahip. Bazen günde 3-4 kere bile şarj ettiğim oluyor. Normal kullanımda ise sabah evden çıkıp akşam 17 de eve gelene kadar ucu ucuna zor yetiyor.

Kulaklık ise yine yokluğunu çok fark ettiren bir şey. Onu da Bluetooth ile kapatmaya çalışsak da kablolu kulaklık kullanımı çok daha pratik ve etkili.

Sonuç olarak bence bu durum insanlara tercih sunmaktan ziyade insanlara yeni bir şey satmak için oluşturulmış pazarlama kumpasları.

Son düzenleme:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Sizi cok iyi anladım hocam :) ama tercih yapılacak bir fark yok. K20 pro her anlamda artıda. Diğerini tercih edecek sebep bırakmadı :)
Hal böyleyse, çekik gözlü gardaşlarımız yine ayıp etmiş... haha--
Sonuç olarak bence bu durum insanlara tercih sunmaktan ziyade insanlara yeni bir şey satmak için oluşturulmış pazarlama kumpasları.
Her iki telefon arasında ihtiyaç dahilinde tercih imkanı sunduğunu düşünmüştüm en safiyane duygularımla... waiting~~

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Hal böyleyse, çekik gözlü gardaşlarımız yine ayıp etmiş... haha--

Her iki telefon arasında ihtiyaç dahilinde tercih imkanı sunduğunu düşünmüştüm en safiyane duygularımla... waiting~~
Sizi cok iyi anladım hocam. Söylemek istediğinizide. Keşke sizin dediğiniz gibi olsa ikisininde birbirine ağır basan özellikleri olsa. Xiaomi kendi ayağına sıktı :)

barisalanyali

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Barış
Cihazım
xiaomi Mi 8
Konular
1
emeğine sağlık çok güzel karşılaştırma olmuş.
bu konuya bende bi açıklama getireyim
xioami en başta mi 9 diye bir telefon sunmayacaktı mi9t leri mi9 yapacaktı nedeni ise mi9t serisinin üstünde daha bi yenilik vardı düz mi9 ise onların yanında yetersiz bişey oluyor hee söyle bir yaparsan fiyat konusunda baya dibe çekersen baya bir alıcısı olur ve stoktaki ürünlerini bitirir bir daha da üretim yapmaz kullanıcıyı mi9t leri yöneltirdi.
benim fikrimce böyle bir karar olsa güzel işler çıkartır diye düşünüyorum bu benim şahsi fikrimdir.
katılmayan takibi olabilir ben buna saygı gösteririm
teşekkürler

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Peki mi9t pro nun sürgülü kamerası sizce sağlıklı mı? Bozulma ihtimaline karşı sanki daha bir problemli gibi duruyor

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Peki mi9t pro nun sürgülü kamerası sizce sağlıklı mı? Bozulma ihtimaline karşı sanki daha bir problemli gibi duruyor
Sabit kameraya göre tabiki de arıza yapma ihtimali var, fakat işi oraya vardırmadan, yazılım güncellemeleri ile telefon "değiştir beni artık" diyecek duruma getirilecektir.

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Sabit kameraya göre tabiki de arıza yapma ihtimali var, fakat işi oraya vardırmadan, yazılım güncellemeleri ile telefon "değiştir beni artık" diyecek duruma getirilecektir.

Yani diyorsunuz ki bozulmasa da yazılımsal olarak yavaşlatıp ee kardeşim al bir yeni telefon derler :D

Peki bu bokeh efekti diyorlar. Bu efekt mi9t pro da var mı? mi9 da var diyor ama mi9t proda bu bilgi yok.

dadaloglu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Android 9.0
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
9
Telefonumu sattığım için 3 cihaz arasında kararsız kaldım.
Mi Note 10 zaten beklenme kısmında onu şuan eleyebiliriz de...
Neredeyse aynı fiyata Mİ9 8/128 ve Mi 9T Pro 6/128 cihazlar.
Evet Mi 9 normalde daha pahalı ama ben aynı fiyata alma şansına sahibim.
Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin..

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Telefonumu sattığım için 3 cihaz arasında kararsız kaldım.
Mi Note 10 zaten beklenme kısmında onu şuan eleyebiliriz de...
Neredeyse aynı fiyata Mİ9 8/128 ve Mi 9T Pro 6/128 cihazlar.
Evet Mi 9 normalde daha pahalı ama ben aynı fiyata alma şansına sahibim.
Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin..

Konunun ilk mesajında belirtilmiş hocam 9T pro alınır.

Üst Alt