Xiaomi yılın amiral gemisi olarak mi 9 modelini tanıttı, ardından çok fazla geçmeden ilginç bir hamle ile mi 9'un farklı versiyonlarını tanıttı ve mi 9 tanıtımından 6 ay sonra aynı yıl içerisinde kendi amiral gemisine rakip yeni bir amiral gemisi kıvamında mi 9T Pro modelini tanıttı.
Şimdi bu mi 9T Pro modelinin tanıtımı açık bir şekilde amiral gemisi aldığını sanan mi 9 kullanıcılarını açıkça keriz yurduna koymak gibi bir durumu ortaya çıkarttı.
Peki neden?
İki cihazı ve bu iki cihazın fiyatlarını karşılaştırdığımızda bu açıkça görülecektir.
İşlemci: Aynı
Ram: Aynı
Ekran: Aynı özellikler ile mi 9T proda dandik çentik yok
Kapasite: Aynı
Ana kamera: Aynı
Ön kamera: aynı
Batarya: mi 9 3300 mah / mi 9t pro 4000 mah
3.5 mm : mi 9 da yok / mi 9t pro da var
Radyo: mi 9 da yok / mi 9t pro da var
Volte: ikisinde de var
Wifi: ikiside aynı
Bluetooth : ikiside aynı
Yukarıdaki özelliklerde mi 9 da olup da mi 9t pro da olmayan hiç birşey yok hatta fazlası bile var.
Peki mi 9t pro da ne eksik. İkincil ve üçüncül kameralardan bir iki megapixsel alınmış.
Dünyanın bir çok ülkesinde kullanılmayan bir kaç GSM bandı alınmış.
Birde çok zaruri olmayan wireless şarj alınmış. Zaten kabloyla 15 dk da nerdeyse yarıya kadar dolar batarya.
Geldik fiyata, avrupada şuanda resmi mağazada mi 9t pro 70 euro civarında daha ucuza satılıyor. Türk lirası ile yaklaşık 500 lira daha ucuza bana göre daha kullanışlı ve üstün özellikteki Xiaomi amiral gemisi katili yine Xiaomi mi 9t pro alabiliyorsunuz.
Başta ben olmak üzere tüm mi 9 kullanıcılarına geçmiş olsun diyorum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.