Yardım iPhone IMEI atılır mı? Kalıcı jailbreak yapabilen var mı?

yay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
1
Cihazım
turkcell t60
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
İos 15.7.6
Telefon Modeli
iPhone 6s
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Çok araştırdım lakin IMEI atan bir program bulamadım (Windows için lazım.. linux da atılıyor diyorlar lakin kodlama bilmek lazım vs)

Not: ziphone demeyin hiçbir işe yaramıyor!

Ayrıca untethered(kalıcı) jailbreak yapabilen program var mı bildiğiniz?(iPhone 6s ve sonrası için ..yani A9 veA11 işlemcili cihazlar için)
Çünkü kalıcı jailbreak yapmadan IMEI atılmıyor, çünkü IMEI den sonra Yeniden başlatıyor.

"Palen1x" ile oluyor demeyin onunda denedim o yarı kalıcı jailbreak yapıyor (yani yeniden başlattığımızda jailbreak kalkıyor, iPhone giriş yapılması gerekiyor tekrardan)

Bu kadar bilgiden sonra bir yardımınızı alırım sayın seyirciler🎩🧑‍💼

(Android için IMEI atıyorum lakin iPhone (ios) tecrübem yok.. jailbreak için bile birçok araştırma yapmak zorunda kaldım ki o bile yarı kalıcı olduğu için sorun yaratıyor.. yardımcı olun lütfen arkadaşlar)

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Bir aralar çakma iphone telefonlar vardı.

Öyle ki, bire bir iphone kopyası telefonlar vardı. Bu telefonlar bire bir iphone kopyası olmasına rağmen, uzaktan yazılımla seri numarası, mac adresi vs kontrol edilerek işlemez hale getirilebiliyordu.

Dubai gibi yerdeki satıcılar, hangi iphone'nun gerçek, hangisinin kopya olduğunu anlayamadıkları için, malı sattıkları müşterilerden şikayet almaya başlayınca, kopya iphone telefonlar bıçak gibi kesildi.

Bir devlet politikası olarak, Çin devleti bu sıkıntılı işlerden başını ağrıtmamak için kopya üretimi yasakladı.

Bire bir kopya üretimine adım atılması, iphone ios yazılımını üreten şirket içinden bazı kodların sızması sebebiyle olmuştu.

İleride iphone telefonların imei numaralarının değiştirilmesi tekrar mümkün olursa, bu ancak içeriden sızıntı yapılırsa olur. Yoksa çok zor. Şimdilik adamlar sistemlerini iyi koruyorlar.

• Beğen
Tepkiler: yay
Oyla:

yay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
1
Cihazım
turkcell t60
Konular
2
Belli hocam uzun zamandır foruma girmediğiniz, forumda modlar/modüller kısmına girerseniz yeni sürüm MIUI için bir çok şey bulabilirsiniz.
Ya beni anlamak istemiyorsunuz yada kafanızın dikine giden birisiniz...ben diyorum ki "bunları şikayet etmenin bir yolu var mı?" Sen mod olarak ara çıkar diyorsun 🤷🤦 öyle çıktığını bende biliyorum da bu gibi eskimiş yada geçersiz konuları şikayet etmek için her konuda bir şikayet butonu olması lazım diyorum...hani ortalık temizlensin ki zamanımızı çalmasınlar diyorum... daha nasıl anlatayım bilmiyorm.. şiir mi yazaym arkadaşm🙂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En iyisi iphone'den uzak durmak 1 iphone almaktansa 3 tane xiaomi alırım daha iyi...
Kesinlikle!!!!
Bunu anlatamıyorum yıllardır çoğu insana🤷🤦
Bu iPhone'cu kesimi anlamk zor... aynı özelliklere sahip bir android telefonu neredeyse yarı yarıya alabiliyorsunuz..ee o zaman bu iPhone ısrarı nedir?
Resmen görgüsüzlük... parayla hava atmak isteyen bir toplum haline geldik... yazık üzülüyorum.. kafalarını kullanabilen çok az insan var..

Son düzenleme:
Oyla:

yay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
1
Cihazım
turkcell t60
Konular
2
Bir aralar çakma iphone telefonlar vardı.

Öyle ki, bire bir iphone kopyası telefonlar vardı. Bu telefonlar bire bir iphone kopyası olmasına rağmen, uzaktan yazılımla seri numarası, mac adresi vs kontrol edilerek işlemez hale getirilebiliyordu.

Dubai gibi yerdeki satıcılar, hangi iphone'nun gerçek, hangisinin kopya olduğunu anlayamadıkları için, malı sattıkları müşterilerden şikayet almaya başlayınca, kopya iphone telefonlar bıçak gibi kesildi.

Bir devlet politikası olarak, Çin devleti bu sıkıntılı işlerden başını ağrıtmamak için kopya üretimi yasakladı.

Bire bir kopya üretimine adım atılması, iphone ios yazılımını üreten şirket içinden bazı kodların sızması sebebiyle olmuştu.

İleride iphone telefonların imei numaralarının değiştirilmesi tekrar mümkün olursa, bu ancak içeriden sızıntı yapılırsa olur. Yoksa çok zor. Şimdilik adamlar sistemlerini iyi koruyorlar.
Biliyorum duymuştum buna benzer birçok olay yaşandı... lakin içeriden sızıntı olmasına gerek yok...gemi bir kere delindi artık istedikleri kadar yamalasinlar... kök sistemi bildikten sonra heackerlar için çok zor olmayacaktır..

Ki zaten Google'dan araştırın bakın çok fazla örneği mevcut, untethered yani kalıcı jailbreak yapıyorlar ve bunu boxlarla yapanlarda var..
Genel olarak yarı kalıcı jailbreak yapıyorlar lakin kalıcı yapan hatta iPhone 11 gibi modellere IMEI atan gördüm.

hocam linux videoları varsa atabilirmisin

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
video bumu?
Benim gördüğüm bu değil lakin bu da iş görür az çok Python programlama dili biliyorsanız...
Birde linux zor iş (benim Pc sorunlu olduğu için linux kullanamıyorum.. devamlı kendi kendine kapatıyor Pc yi.. araştırdım Kuzey köprüsü çip setinden dolayı imiş... klavyeyi lehim maskesiyle sökmüştüm, oradaki birkaç ayağa zarar vermişim sonradan inceleyince gördüm.. yaptırmak için de biton para istiyorlar... yenisini alana kadar idare ediyorum..)

Son düzenleme:
Oyla:

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
34
Ya beni anlamak istemiyorsunuz yada kafanızın dikine giden birisiniz...ben diyorum ki "bunları şikayet etmenin bir yolu var mı?" Sen mod olarak ara çıkar diyorsun 🤷🤦 öyle çıktığını bende biliyorum da bu gibi eskimiş yada geçersiz konuları şikayet etmek için her konuda bir şikayet butonu olması lazım diyorum...hani ortalık temizlensin ki zamanımızı çalmasınlar diyorum... daha nasıl anlatayım bilmiyorm.. şiir mi yazaym arkadaşm🙂
Kafamın dikine gidiyorum, eski konular çoğu zaman işe yarıyor şahsen bende işe yaradı (çok eski konular için bir şey diyemem) ve hangi konu işe yaramaz buna karar vermek kolay olmaz salt çoğunluğun vereceği bir karar olması lazım bir konun kaldırılması için, şunu da unutmamak gerekir size göre gereksiz olan şey başkası için çok işe yarar bir şey olabilir ama dediğiniz gibi bir şikayet et butonunu gibi bir şey olursa da iyi olur değerlendirme yapılır konular için gerisi yöneticilerin bileceği şeydir.

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Kesinlikle!!!!
Bunu anlatamıyorum yıllardır çoğu insana🤷🤦
Bu iPhone'cu kesimi anlamk zor... aynı özelliklere sahip bir android telefonu neredeyse yarı yarıya alabiliyorsunuz..ee o zaman bu iPhone ısrarı nedir?
Resmen görgüsüzlük... parayla hava atmak isteyen bir toplum haline geldik... yazık üzülüyorum.. kafalarını kullanabilen çok az insan var..
Hocam, yurtdışı fiyatı olarak;

Iphone 14 pro max 12/256 modeli ; 1346 dolar,

Mi 13 ultra 12/256 modeli ; 934 dolar,

Arada 412 dolar fark var.

Bu fark, aynı segmentteki telefonlar itibariyle Samsung'ta ve Huawei'de biraz daha az... 100 - 150 dolar gibi küçük farklar yani...

Bunların içinde en ucuzu mi telefon olduğu için iphone ve mi'nin fiyatlarını verdim.

Yani anlatmaya çalıştığım husus; farklar kapanmaya başlayınca, kullanıcılar iphone'lara kaymaya başladı.

• Beğen
Tepkiler: yay
Oyla:

yay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
1
Cihazım
turkcell t60
Konular
2
Kayıt harcı 20 bin liraya çıktı. Yakın zamanda yeni model iphone'lara IMEI çakma işine el atarlar.
Kesinlikle!
Bıktırdılar insanları cep yakacak derecede para vermekten...
Artık millet yurtdışından kaçak getiriyor bu yüzden... sonra suçlu bizmişiz gibi davranıyorlar buradaki yetkililer bu tarz konu açtık diye 🙂🤦🤷
Yahu sen vatandaşna güzel hayat yaşatamazsan onun ihtiyaçlarını karşılayamazsan millet de aptal değil ki o kadar para bayılıp ihtiyacını karşılasin...sen ilkönce vatandaşlarına sahip çık, ekonomiyi düzelt sonra böyle şeyler yapan olursa suçla eyvallah!
Resmen devlet suça teşvik ediyor milleti...!
Sonra da millet suçlu...yok öyle dava...

Kafamın dikine gidiyorum, eski konular çoğu zaman işe yarıyor şahsen bende işe yaradı (çok eski konular için bir şey diyemem) ve hangi konu işe yaramaz buna karar vermek kolay olmaz salt çoğunluğun vereceği bir karar olması lazım bir konun kaldırılması için, şunu da unutmamak gerekir size göre gereksiz olan şey başkası için çok işe yarar bir şey olabilir ama dediğiniz gibi bir şikayet et butonunu gibi bir şey olursa da iyi olur değerlendirme yapılır konular için gerisi yöneticilerin bileceği şeydir.
Aynen öyle!
Demek istediğim bu zaten...bir şikayet butonu koysunlar ki ortalıkta gereksiz şeyler silinsin..
Ben bunun hükmünü biz verelim demiyorum zaten 🤷 sadece şikayet butonu ile şikayet ederiz onlarda uygun veya değil karar verirler...ki zaten bu onların işleri, yoksa niye burada mod vs oluyorlar değil mi?!🙂

Ayrıca eski konularda işe yaramaz demedim🙂🤷
Bahsettiğim linkten konuyu oku ve verdiği linkin açılmadığını görünce anlarsın..(bu tarz konuların her zaman yeni versiyonları vs çıktığı için eskiler genelde uçuyor sistemden..yani boşuna çöpçüluk yapmaya gerek yok..)

Son düzenleme:
Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Kesinlikle!
Bıktırdılar insanları cep yakacak derecede para vermekten...
Artık millet yurtdışından kaçak getiriyor bu yüzden... sonra suçlu bizmişiz gibi davranıyorlar buradaki yetkililer bu tarz konu açtık diye 🙂🤦🤷
Yahu sen vatandaşna güzel hayat yaşatamazsan onun ihtiyaçlarını karşılayamazsan millet de aptal değil ki o kadar para bayılıp ihtiyacını karşılasin...sen ilkönce vatandaşlarına sahip çık, ekonomiyi düzelt sonra böyle şeyler yapan olursa suçla eyvallah!
Resmen devlet suça teşvik ediyor milleti...!
Sonra da millet suçlu...yok öyle dava...

Aynen öyle!
Demek istediğim bu zaten...bir şikayet butonu koysunlar ki ortalıkta gereksiz şeyler silinsin..
Ben bunun hükmünü biz verelim demiyorum zaten 🤷 sadece şikayet butonu ile şikayet ederiz onlarda uygun veya değil karar verirler...ki zaten bu onların işleri, yoksa niye burada mod vs oluyorlar değil mi?!🙂

Ayrıca eski konularda işe yaramaz demedim🙂🤷
Bahsettiğim linkten konuyu oku ve verdiği linkin açılmadığını görünce anlarsın..(bu tarz konuların her zaman yeni versiyonları vs çıktığı için eskiler genelde uçuyor sistemden..yani boşuna çöpçüluk yapmaya gerek yok..)
Hocam benim ihtiyacımı a101, bim gibi mağazalarda 3 bin liraya satılan telefonlar da karşılıyor. Yani kullanmayacağım özelliklere boşuna para vermeyi gereksiz görüyorum.

8 yıl önce satın aldığım Samsung Note4 telefonumu kullanıyorum hala... İnternet biraz yavaş ama idare ediyor. En azından bankacılık işlemlerini note4'ten hallediyorum.

Geçenlerde Poco F5 satın aldım. İnternet, whatsapp görüşmeleri ve youtube izlerken kullanıyorum şimdilik...350 dolar'a satın almıştım. Fazla fazla yetiyor.

Yani anlatmaya çalıştığım şey, kullanıcılar ihtiyacına göre telefon almıyor. Adam hayatı boyunca 100 tane fotoğraf çekmemiştir, gidip iphone alıyor. Neymiş ? Fotoğraf çekince, iyi çekmesi gerekmiş. Ya da oyun oynamak için telefon alıyor. Yahu telefon adı üstünde, oyun oynamak için değil ki... Oyun oynayacaksan, oyun maksatlı üretilmiş bilgisayarlardan alacaksın. Yani iphone diye tutturanların derdi, ya kamera, ya da oyun...

Dolar çıktıkça çıktı, millet iphone'lara daha çok saldırmaya başladı. Devlette baktı ki, yurtdışından yolcu beraberinde giren cihazların %90'ı iphone telefonlar, vergiyi 3 katına çıkardı. Yani esasında devlet iphone telefon kullanımını sınırlandırmak istiyor.

Vatandaş olarak ister kabul edelim, ister kabul etmeyelim; ülkemizin milli geliri ve genel ücret düzeyleri itibariyle, 1000 - 1500 dolar'lık telefonları satın almamamız gerekiyor. Gel de bu durumu gençlere anlat.... Zevkler ve renkler tartışılmaz diyorlar.

Genç biri iphone alırken, aklında oyun oynamak var. Yani adam telefonu alırken, elimde gezdireceğim bilgisayar diye alıyor. Oysa telefon bir haberleşme aygıtı... Haberleşmek için BİM ve a101'deki 3 bin TL'lik cihazlar da fazlasıyla iş görüyor.

Oyla:

yay

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
1
Cihazım
turkcell t60
Konular
2
Hocam, yurtdışı fiyatı olarak;

Iphone 14 pro max 12/256 modeli ; 1346 dolar,

Mi 13 ultra 12/256 modeli ; 934 dolar,

Arada 412 dolar fark var.

Bu fark, aynı segmentteki telefonlar itibariyle Samsung'ta ve Huawei'de biraz daha az... 100 - 150 dolar gibi küçük farklar yani...

Bunların içinde en ucuzu mi telefon olduğu için iphone ve mi'nin fiyatlarını verdim.

Yani anlatmaya çalıştığım husus; farklar kapanmaya başlayınca, kullanıcılar iphone'lara kaymaya başladı.
1. şu aynı segmentte değiller!
1) aynı segmentte değiller!
MIUI Apple dan çok daha iyi bir işlemci ve görüntü kalitesine sahip!
MIUI 8cekirdek ve 3yan işlemci iken Apple 6 çekirdek 2 yan işlemci
MIUI 90w şarj destekli, Apple 30w
MIUI 68 milyar renk, Apple 16 milyon
MIUI 4 kamera ve hepsi Apple'ın kameralarından daha yüksek çözünürlük sunuyor
Vs vs link veriyorum karşılaştır 👇👇

2) iPhone alt segment olduğu halde 400$ fark atıyor!
Ki Türkiye fiyatları daha uçuk ve yine benim dediğim gibi;
MIUI 33 bin TL civarında satışa sunulacakmis(daha gelmemiş şimdi araştırdım)
iPhone 62-70bin TL arasinda şuan satışta..(mağazada 70)
Yine iki katı fiyatına alt segment satıyorlar ve millet aptal gibi yiyor!🤷🤦🙂
Yahu azıcık düşünseler boşuna Amerikan emperyalizmine para aktardıklarıni kavrayacaklar...
MIUI nun yönetici kadrosunu inceledim bir ara çok sağlam adamlar.. halkı düşünerek hareket ediyorlar...vs vs...uzun hikaye...bizim milletimiz koyun gibi gudulmeye mahkum arkadaş... araştırma yok... herşeye olduğu gibi atlıyorlar... söylenecek çok şey var da neyse...

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-07-11-16-49-16-671_com.chrome.dev.jpg
    Screenshot_2023-07-11-16-49-16-671_com.chrome.dev.jpg
    477,4 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_2023-07-11-16-48-43-793_com.chrome.dev.jpg
    Screenshot_2023-07-11-16-48-43-793_com.chrome.dev.jpg
    714,7 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_2023-07-11-16-27-14-113_com.chrome.dev.jpg
    Screenshot_2023-07-11-16-27-14-113_com.chrome.dev.jpg
    346,4 KB · Görüntüleme: 7
Oyla:

rastalgun