Çözüldü İmei kayıt süresi her sene yenilenir mi

keremm18382

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kerem
Cihazım
Xiaomi
Konular
15
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui11
Telefon Modeli
Xiaomi redmi note 6 pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar 365 gün kayıt süresi oldu artık her istediğimiz zaman kayıt ettirebilecekmiyiz ?
her sene yenilenirmi

Çözüm
670 günum var yani toplam :(

Hayır hocam.
Örneğin 10. ayda cihaza sim kart takıp şebeke aldınız. Kullanım Süreniz başlayacak ve 31 aralık itibarı ile sıfırlanacaktır. Tekrar süre başladığın da 4 ay kullanım süreniz olacaktır. 4 ay sonrasında (4.ayda), Sim 1 kapanacaktır ve Sım 2 ye sim kartınızı takmanız gerekecektir. 4 aylık ikinci bir süre sonunda 8. ayda sim 2 de kapanacaktır.

( Pandemi dolayısıyla 4 aylık süre 5 ayda olabilmektedir.)

Lor24

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Remzi
Cihazım
GM 9
Konular
30
O değil de ben kaçak diye telefon aldim ve 2 sene dir kullanıyorum cihaz orijinal çıktı yasal uyarı vs SMS gelmedi

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Ömür Kaya, Buse S. Yıldız,
Her yıl sekiz ay kullanma hakkı var o zaman kapanan IMEI yılbaşında geri açılıyor öylemi?
E niye millet yana yakıla foruma başlık üstüne başlık açıyor "imeiler kapandı, bl kapalı IMEI gitti" diye. Bunu görende yapıştırıyor "kapak açılacak , ücretli tamir vs"
3 ay beklesinler işte imeiler geri açılıyormuş. :)

Yani biri bilmem kaç yüzbin imeiyi kaydedip telefon operatörlerine ayrı ayrı bildirip kullanıma kapatıp sonra yılbaşı geldi bir güzellik yapayım şu kapattigimiz imeileri geri açalım, deyip tekrar her operatöre ayrı ayrı Bilgi verip imeileri açıp 4 ay sonra tekrardan operatörlere "vazgeçtim tekrar kapatın" diyor hemi? Benim cihazım mağazadan alınmış yasal ithal edilmiş her imeisi Xiaomi den orjinal olarak teyit edilmiş bir telefon. Bir yıldan fazla herhangi bir sorunda yaşamadım takı bir gün wofi, wolte sevdasına düşene kadar. Kendi listelerindeki bir hatadan dolayı benim telefonuma ait bir IMEI Samsung marka bir telefona çıkıyor diye wolte ve wofi servislerini açmayan telekoma bunu ispat etmek için üç ay uğraştım. BTK şikayeti sonrası mecbur kalıp açtılar. Diyeceğim basit bir kaydı bile düzeltmek için aylarca direnen firma her yıl bu listeleri yenileyecek size mantıklı geliyor mu? İlginç geldi yanlış anlaşılmasın. Ama biraz şehir efsanesi gibi geliyor.
Arkadaşımın note 9si açıldı yılbaşında :) Ne kadar saçma gelse de yapılıyor evet. Burada arada kaldığımız konu bunun her sene yapılıp yapılmadığıydı ve her sene yapılıyormuş.

Oyla:

Ömür Kaya

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömür
Cihazım
POCO F2 PRO
Konular
7
Ömür Kaya, Buse S. Yıldız,
Her yıl sekiz ay kullanma hakkı var o zaman kapanan IMEI yılbaşında geri açılıyor öylemi?
E niye millet yana yakıla foruma başlık üstüne başlık açıyor "imeiler kapandı, bl kapalı IMEI gitti" diye. Bunu görende yapıştırıyor "kapak açılacak , ücretli tamir vs"
3 ay beklesinler işte imeiler geri açılıyormuş. :)

Yani biri bilmem kaç yüzbin imeiyi kaydedip telefon operatörlerine ayrı ayrı bildirip kullanıma kapatıp sonra yılbaşı geldi bir güzellik yapayım şu kapattigimiz imeileri geri açalım, deyip tekrar her operatöre ayrı ayrı Bilgi verip imeileri açıp 4 ay sonra tekrardan operatörlere "vazgeçtim tekrar kapatın" diyor hemi? Benim cihazım mağazadan alınmış yasal ithal edilmiş her imeisi Xiaomi den orjinal olarak teyit edilmiş bir telefon. Bir yıldan fazla herhangi bir sorunda yaşamadım takı bir gün wofi, wolte sevdasına düşene kadar. Kendi listelerindeki bir hatadan dolayı benim telefonuma ait bir IMEI Samsung marka bir telefona çıkıyor diye wolte ve wofi servislerini açmayan telekoma bunu ispat etmek için üç ay uğraştım. BTK şikayeti sonrası mecbur kalıp açtılar. Diyeceğim basit bir kaydı bile düzeltmek için aylarca direnen firma her yıl bu listeleri yenileyecek size mantıklı geliyor mu? İlginç geldi yanlış anlaşılmasın. Ama biraz şehir efsanesi gibi geliyor.

IMEIlerin kapatılması öyle bir şey değil, otomatik bir sistem bu :) Çok fazla basit düşünüyorsunuz.

Baz istasyonuna bağlandığında IMEI bilgisi de gider, eğer ilk bağlantın ise bu kayıtlara geçilir. 120 gün olarak kontrol edilir, eğer 120 günü doldurduysanız pasif hale gelir akabinde yıl olarak kontrol edilir eğer ilk kayıt tarihindeki yıl şu an bulunduğumuz yıldan önce ise ilk kayıt tarihi o gün olarak değiştirilir.

Her baz istasyonuna bağlandığınızda bu kontroller sağlanır dolayısıyla manuel bir kapatma işlemi uygulanmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşımın note 9si açıldı yılbaşında :) Ne kadar saçma gelse de yapılıyor evet. Burada arada kaldığımız konu bunun her sene yapılıp yapılmadığıydı ve her sene yapılıyormuş.
Saçma değil aslında, siz kendi açınızdan düşünüyorsunuz sadece. Bu ülkeye her yıl milyonlarca turist geliyor ve kimisi bir sonraki yıl da gelmek istiyor.

Eğer sıfırlanma olmasa tekrar gelmek isteyen turist hattını kullanamaz. Bu 120 gün süre de zaten bizler için değil, turistler için

Oyla:

1furkn1

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note 8pro
Konular
1
Cihaz gece yarısından itibaren açık hale mi geliyor bir yerde de yeni yılın 2. Haftası yazıyor. X3 pro kullanıyorum iki hafta önce iki sim için de kullanım hakkım doldu ama bugün açılmadı.

Oyla:

srkann

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
serkan
Cihazım
mi8pro
Konular
0
Cihaz gece yarısından itibaren açık hale mi geliyor bir yerde de yeni yılın 2. Haftası yazıyor. X3 pro kullanıyorum iki hafta önce iki sim için de kullanım hakkım doldu ama bugün açılmadı.
Aynen benimde açılmadı demekki bu iş efsane açılma falan yok

Oyla:

shaq1907

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
shaq1907
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Konular
0
Bu yılı bilmiyorum ama geçen yıl bu şekilde açıldı telefonun çift hattı da. Efsane değil yani. Şimdilik IMEI sürem devam ettiği için bu yılki durum için kendi adıma Şubat ayının ikinci haftası itibariyle bu yılki durumu göreceğim.

Oyla:

fms3

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
f
Cihazım
samsung s10
Konular
0
Bu yılı bilmiyorum ama geçen yıl bu şekilde açıldı telefonun çift hattı da. Efsane değil yani. Şimdilik IMEI sürem devam ettiği için bu yılki durum için kendi adıma Şubat ayının ikinci haftası itibariyle bu yılki durumu göreceğim.
açıldı mı acaba imei niz

Oyla:

shaq1907

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
shaq1907
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Konular
0
Evet bu yıl da süre sıfırdan başladı. 19 Ocak'ta 120 günlük ilk uyarı mesajı geldi.

Oyla:

Gokhannn333

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gökhan
Cihazım
Redmi note 3
Konular
7
IMEI başına 120 gün süreniz var, bu süre bulunduğunuz yıl için geçerlidir. Her yıl IMEI başına süreniz 120 gün olarak düzenlenir.

Hiç anlamadım diyenler için; çift sime sahip bir cihaz ile her yıl 8 ay kayıtsız kullanabilirsiniz.
3 simli cihaz çıksa keşke.

o zaman böyle problemimiz de kalmazdı. 8=)

Oyla:
Üst Alt