Ömür Kaya,
Buse S. Yıldız,
Her yıl sekiz ay kullanma hakkı var o zaman kapanan IMEI yılbaşında geri açılıyor öylemi?
E niye millet yana yakıla foruma başlık üstüne başlık açıyor "imeiler kapandı, bl kapalı IMEI gitti" diye. Bunu görende yapıştırıyor "kapak açılacak , ücretli tamir vs"
3 ay beklesinler işte imeiler geri açılıyormuş.
Yani biri bilmem kaç yüzbin imeiyi kaydedip telefon operatörlerine ayrı ayrı bildirip kullanıma kapatıp sonra yılbaşı geldi bir güzellik yapayım şu kapattigimiz imeileri geri açalım, deyip tekrar her operatöre ayrı ayrı Bilgi verip imeileri açıp 4 ay sonra tekrardan operatörlere "vazgeçtim tekrar kapatın" diyor hemi? Benim cihazım mağazadan alınmış yasal ithal edilmiş her imeisi Xiaomi den orjinal olarak teyit edilmiş bir telefon. Bir yıldan fazla herhangi bir sorunda yaşamadım takı bir gün wofi, wolte sevdasına düşene kadar. Kendi listelerindeki bir hatadan dolayı benim telefonuma ait bir IMEI Samsung marka bir telefona çıkıyor diye wolte ve wofi servislerini açmayan telekoma bunu ispat etmek için üç ay uğraştım. BTK şikayeti sonrası mecbur kalıp açtılar. Diyeceğim basit bir kaydı bile düzeltmek için aylarca direnen firma her yıl bu listeleri yenileyecek size mantıklı geliyor mu? İlginç geldi yanlış anlaşılmasın. Ama biraz şehir efsanesi gibi geliyor.