Sohbet IMEI atmak için direnç değişimi yapılması hakkında ne düşünüyorsunuz

emrecanzincir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 10 S
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
1
Neyse ki tanıdığım güvendiğim bi tamirci var ve redmi k40 için cihazı ısıtmaya bile gerek yokmuş. Yine de 16 ay yasal sürem var beklemeye devam şu anlık
K40 için mühendislik romu kullanılarak yapılıyor şu an.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir aydır dirençli 11 Lite 5G NE kullanıyorum. nfc çalışmaması ve deep sleep sorunu dışında bir şikayetim yok. Idea~~
Sebebi kullanılan ROM dosyası. Deep sleep ise yazılımsal bir sıkıntı maalesef.

Bilgi için teşekkürler 👍
Rica ederim hocam, bildiğimi toparladığımı aktarmaya çalıştım.

emrecanzincir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 10 S
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
1
Nasıl yani yazılıma mı döndü iş ?
K40 için ENG ROM yani mühendislik romu modem dosyası kullanılarak atılıyor şu an, güncelleme yapılınca tekrar ENG ROM Modemi flashlamak gerekiyor, güncelleme ve sıfırlama yapmadan kullanılıyor o yüzden. K40 içi açılıp değişim yapılırsa çift sim aktif kullanılabiliyor. İki yöntem var.

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
K40 için ENG ROM yani mühendislik romu modem dosyası kullanılarak atılıyor şu an, güncelleme yapılınca tekrar ENG ROM Modemi flashlamak gerekiyor, güncelleme ve sıfırlama yapmadan kullanılıyor o yüzden. K40 içi açılıp değişim yapılırsa çift sim aktif kullanılabiliyor. İki yöntem var.
İçi açılmadan tek sim kullanılabiliyor o zaman. Bu daha iyi güncelleme yaparım ben ya redmi 9t de diğer telefon ve otg ile 2 dk modemi flaşlayıp devam ediyordum zaten. Yöntem yayılırsa çok iyi olur kendim yaparım en azından. Sevindim valla teşekkürler bu güzel haber için :D:D

emrecanzincir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 10 S
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
1
İçi açılmadan tek sim kullanılabiliyor o zaman. Bu daha iyi güncelleme yaparım ben ya redmi 9t de diğer telefon ve otg ile 2 dk modemi flaşlayıp devam ediyordum zaten. Yöntem yayılırsa çok iyi olur kendim yaparım en azından. Sevindim valla teşekkürler bu güzel haber için :D:D
Evet tek sim kullanılıyor. Ancak her yapan sağlam şekilde yükleyemeyebiliyor bundan dolayı yazılımsal sıkıntılar çıkabiliyor.

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
Sebebi kullanılan ROM dosyası. Deep sleep ise yazılımsal bir sıkıntı maalesef.
telefonda ayarlar>hizmetler&geri bildirim>pil boşaltım sorunları diye bir seçenek var. buraya tıkladığınızda
Pil boşaltım sorunları başlığı altında 4 madde var.
3.maddede şunu yazıyor: Cihazınız tam şarj olduğunda, normalde 8 saatlik bekleme süresi boyunca %10 güç tüketir. Eğer uçak modunu açar ve arka planda çalışan uygulamaları kapatırsanız, güç tüketimi her 8 saat için %2 azalacaktır.

bende ise hiç yazıldığı gibi olmuyor. uçak modunda 8 saatte %7-8 batarya azalıyor.

emrecanzincir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 10 S
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
1
telefonda ayarlar>hizmetler&geri bildirim>pil boşaltım sorunları diye bir seçenek var. buraya tıkladığınızda
Pil boşaltım sorunları başlığı altında 4 madde var.
3.maddede şunu yazıyor: Cihazınız tam şarj olduğunda, normalde 8 saatlik bekleme süresi boyunca %10 güç tüketir. Eğer uçak modunu açar ve arka planda çalışan uygulamaları kapatırsanız, güç tüketimi her 8 saat için %2 azalacaktır.

bende ise hiç yazıldığı gibi olmuyor. uçak modunda 8 saatte %7-8 batarya azalıyor.
Uçak modunu açsanız dahi arka plan uygulamalarının tamamını kapatmak için ultra güç tasarrufu moduna geçmeniz yada geliştirici seçeneklerinden arka planda uygulama çalıştırma sayısını sıfır olarak ayarlamanız gerekir.
Sadece uçak moduna alıp bıraktığınızda 8 saatte %7-8 batarya kullanımı gayet doğal.

Son düzenleme:

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Evet tek sim kullanılıyor. Ancak her yapan sağlam şekilde yükleyemeyebiliyor bundan dolayı yazılımsal sıkıntılar çıkabiliyor.
Var mı kullanabileceğim bir kaynak acaba ? Yoksa beklemeli miyim bi süre daha ?

emrecanzincir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 10 S
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
1
nfc karbon kağıdı ince bir parça sanırım. sökülecek dirence ulaşabilmek için baya bir parça sökülüyor. o sök tak sırasında zarar görmüş olabilir. gerçi nfc'yi bugüne kadar hiç kullanmadım ama yine de çalışan bir sistemin sonradan çalışmaması sıkıcı.
NFC içerisinde bobin barındıran ve manyetik alan yaratıp maksimum 4cm menzil ile 13.56MHz frekansıyla çalışan bir etikettir aslında.

Var mı kullanabileceğim bir kaynak acaba ? Yoksa beklemeli miyim bi süre daha ?
Bir süre daha beklemenizi tavsiye ederim.

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
Uçak modunu açsanız dahi arka plan uygulamalarının tamamını kapatmak için ultra güç tasarrufu moduna geçmeniz yada geliştirici seçeneklerinden arka planda uygulama çalıştırma sayısını sıfır olarak ayarlamanız gerekir.
Sadec uçak moduna alıp bıraktığınızda 8 saatte %7-8 batarya kullanımı gayet doğal.
eyvallah hocam. bu gece bir de ultra güç tasarruf moduna alıp sabah sonucu göreyim.

Üst Alt