Sohbet IMEI atmak için direnç değişimi yapılması hakkında ne düşünüyorsunuz

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
93
Anakart üzerine müdahale yapılıyor, yapan kişi ne kadar becerikli muamma, işçilik ne düzeyde ve ne kadar tecrübe var bilinmez. Ancak doğru şekilde yapıldığında normalden farkı olacağını sanmıyorum. Çünkü işlemci kazınıp çakılmıyor sonuç olarak (ki bunda bile sorunsuz kullanıma devam edenler var) yeter ki işlemi usta eller yapsın. Güzel ekipman, tecrübe ve beceri ile gayet sağlıklı kullanım sağlanabilir.
Hocam işlemciyi sokmesede anakart 200 300 derece bir sıcaklığa maruz kalıyor bu bence ilerde sorun yaratır zaten direnç değiştiriyorlar ileride bir sorun çıkarıp çıkarmayacak belli değil bence hiç riske girilmez çünkü atiyorum benim bildiğim 10 Luk sokup 5 Lik takıyorlar değerleri ohm muydu emin degilim

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Neyse ki tanıdığım güvendiğim bi tamirci var ve redmi k40 için cihazı ısıtmaya bile gerek yokmuş. Yine de 16 ay yasal sürem var beklemeye devam şu anlık

emrecanzincir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 10 S
Meslek
Mekatronik Müh.
Konular
1
Naçizane fikrimi söylemem gerekirse bir mühendis olarak anakartın 200-300 derece ısıya direkt olarak maruz kalmadığını bilmeliyiz. Neden derseniz oradaki ısıl işlem lehimleri düşürmek için. PCB o ısıya direkt maruz kalsa sıkıntı fakat ince uçlu hava tabancası ile ısı dağıtılarak tutuluyor. Yani lehim kısmı sıcaklığı çekiyor. PCB üzerindeki sıcaklık o derecelere ulaşmıyor. Zaten cihaz içerisinde oluşan sıcaklıklar 30-40 derece değiller. Çok daha yüksek. Yani ısıl işlem bir önceki mesajımda yazdığım gibi uygulanırsa sıkıntı olmayacaktır.
Değişen komponent RSA sistemini bypass etmek için değişiyor zaten. Örneğin 10 ohmluk direnç değiştirecekse tekrardan 10 ohm takması bir şeyi değiştirmez. Orada değişen komponent RSA sisteminin bypassını sağlıyor. RSA cihazın performansına veya çalışmasına etki eden bir şey değil, bir algoritmadır. IMEI koruması için yazıldığından dolayı sorun yaratmaz.

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
93
Naçizane fikrimi söylemem gerekirse bir mühendis olarak anakartın 200-300 derece ısıya direkt olarak maruz kalmadığını bilmeliyiz. Neden derseniz oradaki ısıl işlem lehimleri düşürmek için. PCB o ısıya direkt maruz kalsa sıkıntı fakat ince uçlu hava tabancası ile ısı dağıtılarak tutuluyor. Yani lehim kısmı sıcaklığı çekiyor. PCB üzerindeki sıcaklık o derecelere ulaşmıyor. Zaten cihaz içerisinde oluşan sıcaklıklar 30-40 derece değiller. Çok daha yüksek. Yani ısıl işlem bir önceki mesajımda yazdığım gibi uygulanırsa sıkıntı olmayacaktır.
Değişen komponent RSA sistemini bypass etmek için değişiyor zaten. Örneğin 10 ohmluk direnç değiştirecekse tekrardan 10 ohm takması bir şeyi değiştirmez. Orada değişen komponent RSA sisteminin bypassını sağlıyor. RSA cihazın performansına veya çalışmasına etki eden bir şey değil, bir algoritmadır. IMEI koruması için yazıldığından dolayı sorun yaratmaz.
Bilgi için teşekkürler 👍

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
bir aydır dirençli 11 Lite 5G NE kullanıyorum. nfc çalışmaması ve deep sleep sorunu dışında bir şikayetim yok. Idea~~

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
nfc yi nasıl bozmuşlar acaba
nfc karbon kağıdı ince bir parça sanırım. sökülecek dirence ulaşabilmek için baya bir parça sökülüyor. o sök tak sırasında zarar görmüş olabilir. gerçi nfc'yi bugüne kadar hiç kullanmadım ama yine de çalışan bir sistemin sonradan çalışmaması sıkıcı.

Son düzenleme:

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
nfc karbon kağıdı ince bir parça sanırım. direnci sökebilmek için baya bir parça sökülüyor. o sök tak sırasında zarar görmüş olabilir. gerçi nfc'yi bugüne kadar hiç kullanmadım ama yine de çalışan bir sistemin sonradan çalışmaması sıkıcı.
Bozmuşlar madem değiştirselermiş bari

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
Bozmuşlar madem değiştirselermiş bari
bozduklarına emin değilim. hem kargoya ver, işlemin yapılmasını bekle, geri kargodan gelmesini bekle uzun iş. bir nfc için uğraşmak istemiyorum. belki de yazılımsal çalışmıyor. şu anda stabil 12.5 EU rom yüklü

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
bozduklarına emin değilim. hem kargoya ver, işlemin yapılmasını bekle, geri kargodan gelmesini bekle uzun iş. bir nfc için uğraşmak istemiyorum. belki de yazılımsal çalışmıyor. şu anda stabil 12.5 EU rom yüklü
Eu da eksik çalışmayan bişey hiç görmedim donanımsaldır bence

Üst Alt