Uygulama Hypercam (GCAM) R6 [31.10.2019 Güncel]

• Konbuyu başlatan oyatci
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 135
  • Görüntüleme 16K

oyatci

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan YATCİ
Cihazım
OnePlus 7 PRO
Konular
9
bu xml dosyasını nerey atacağım yardımcı olur musunuz :)
Mi 9 SE Android 10 açılıyor fakat görüntü gelmiyor.

Mi 9 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu xml'i dener misiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@ oyatci

Note 7 için ekte paylaştığınız zip dosyasını dizine çıkarırken "Dosyalar açılamadı. Paket bozuk." şeklinde uyarı geliyor. GenelAyarlar.xml ve Manzara&Macro.xml dosyaları zipten çıkarılmıştı ve denedim, sağlıklı çalışıyor. Ancak önkamera.xml dosyası kayıp. Sanırım o dosyayla ilgili sorun var.

Bu arada ilk denemelerim gayet olumlu. Hastane koridorunda duvar ve tabelaların fotoğraflarını çekerek Stock Kamera ile HyperCam'i karşılaştırdım. GenelAyarlar.xml konfigürasyonunu kullanarak arka kamerayla çektiğim fotoğrafların stock kamerayla çektiğim fotoğraflara göre daha az gürültülü olduğunu, detaylarda da herhangi bir kalite kaybı olmadığını gözlemledim. Manzara&Macro.xml konfigürasyonunu denediğimde ise fotoğraflardaki gürültünün arttığını ve renk doygunluğunun daha yüksek olduğunu gördüm. Tabi bu konfigürasyonun genel kullanıma uygun olmadığının farkındayım. Hastane koridorları manzara değildir :)

ÖnKamera.xml konfigürasyonunu test etmeyi çok isterim. O dosyayı yeniden paylaşır mısınız?
Hocam yorumunuz için teşekkürler.Ekte hepsini ayrica paylaşıyorum.Front camera ile portreyi bir daha deneyin.

@ oyatci

Note 7 için ekte paylaştığınız zip dosyasını dizine çıkarırken "Dosyalar açılamadı. Paket bozuk." şeklinde uyarı geliyor. GenelAyarlar.xml ve Manzara&Macro.xml dosyaları zipten çıkarılmıştı ve denedim, sağlıklı çalışıyor. Ancak önkamera.xml dosyası kayıp. Sanırım o dosyayla ilgili sorun var.

Bu arada ilk denemelerim gayet olumlu. Hastane koridorunda duvar ve tabelaların fotoğraflarını çekerek Stock Kamera ile HyperCam'i karşılaştırdım. GenelAyarlar.xml konfigürasyonunu kullanarak arka kamerayla çektiğim fotoğrafların stock kamerayla çektiğim fotoğraflara göre daha az gürültülü olduğunu, detaylarda da herhangi bir kalite kaybı olmadığını gözlemledim. Manzara&Macro.xml konfigürasyonunu denediğimde ise fotoğraflardaki gürültünün arttığını ve renk doygunluğunun daha yüksek olduğunu gördüm. Tabi bu konfigürasyonun genel kullanıma uygun olmadığının farkındayım. Hastane koridorları manzara değildir :)

ÖnKamera.xml konfigürasyonunu test etmeyi çok isterim. O dosyayı yeniden paylaşır mısınız?
Hocam yorumunuz için teşekkürler.Ekte hepsini ayrica paylaşıyorum.Front camera ile portreyi bir daha deneyin.

Paylaşılan config dosyaları mi9t içinde geçerli olur mu
Gcam profiles uygulamasından indirebilirsiniz.
Ayrica ektekini dener misiniz

True olan genelde iyi ama portre modunda ön kamera çok kırmızı çekiyor. onu sevmedim.
Portre için hala favorim bu

bende 3 farklı gcam yüklü şu anda ,
1- hyperCam R5
2- 6.2.030_N7P_test1.3
3- 7.0.009

Farklı çekimler için farklı modları kullanıyorum. ; Başlığı kirlettik biraz , özür.
Trueclor sadece manzara çekerken tercih ediyorum.

Yeni versiyon eklenmiştir

Ekli dosyalar

• hipercam_r1_mi9_se.xml
    12,3 KB · Görüntüleme: 10
  • FrontCam.xml
    13,3 KB · Görüntüleme: 6
  • GeneralScenery.xml
    13,3 KB · Görüntüleme: 5
  • Landscape&Macro.xml
    13,3 KB · Görüntüleme: 5
  • mi9t-k20-hypercam-r1.xml
    12,4 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Bugün Medimarkt'a gittim ve birkaç telefonun kamerasını test edip kıyaslama imkanı buldum. Stantta yan yana bulunan Xiaomi Mi A3 ve Samsung A30s ile medimarkt'ın iç mekanını fotoğraflayıp inceledim. Bir şey dikkatimi çekti. Samsung A30s ile çektiğim fotoğraflarda medimarkt'ın kırmızı fiyat etiketleri -olması gerektiği gibi- kırmızı görünürken, Xiaomi Mi A3 ile çektiğim fotoğraflarda kırmızı renkler pembe gibi görünüyordu. Şahsi telefonum Redmi Note 7'ye baktım, onda da durum aynıydı. Sonra telefonumda HyperCAM açıp TrueColor.xml konfigürasyonunu seçip yeniden denedim. Kırmızılar normale döndü. Ama görüntünün aydınlığı da azaldı bununla birlikte. Çünkü renk doygunluğu çok yüksek TrueColor konfigürasyonda. TrueColor'da renk doygunluğun fazla olmasının yan etkilerinden biri de ten renginin fazla kızarık veya koyu çıkması. Fotoğrafı çektikten sonra Google Fotoğraflar'a girip "cilt tonu" ayarıyla doğru renkleri yakalamaya çalışıyorum.

Xiaomi telefonlarda kırmızı rengi stock kamerasıyla doğru gösteren bir model var mı orta segmentte? Redmi Note 7 ve Xiaomi Mi A3 stock kameralarıyla kırmızı rengi doğru veremiyor maalesef.

attcaksaw

Cezalı Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Bar Şefi
Konular
99
But xml dener misiniz?

Gcam profiles uygulamasından indirebilirsiniz.
Ayrica ektekini dener misiniz

Trueclor sadece manzara çekerken tercih ediyorum.

Yeni versiyon eklenmiştir
but.xml ne hocam nasıl yapacam?

oyatci

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan YATCİ
Cihazım
OnePlus 7 PRO
Konular
9
but.xml ne hocam nasıl yapacam?
hocam bu xml demek istedim. Bir üstte mi9se için xml paylaştım.Deneyebilirsiniz.

Bugün Medimarkt'a gittim ve birkaç telefonun kamerasını test edip kıyaslama imkanı buldum. Stantta yan yana bulunan Xiaomi Mi A3 ve Samsung A30s ile medimarkt'ın iç mekanını fotoğraflayıp inceledim. Bir şey dikkatimi çekti. Samsung A30s ile çektiğim fotoğraflarda medimarkt'ın kırmızı fiyat etiketleri -olması gerektiği gibi- kırmızı görünürken, Xiaomi Mi A3 ile çektiğim fotoğraflarda kırmızı renkler pembe gibi görünüyordu. Şahsi telefonum Redmi Note 7'ye baktım, onda da durum aynıydı. Sonra telefonumda HyperCAM açıp TrueColor.xml konfigürasyonunu seçip yeniden denedim. Kırmızılar normale döndü. Ama görüntünün aydınlığı da azaldı bununla birlikte. Çünkü renk doygunluğu çok yüksek TrueColor konfigürasyonda. TrueColor'da renk doygunluğun fazla olmasının yan etkilerinden biri de ten renginin fazla kızarık veya koyu çıkması. Fotoğrafı çektikten sonra Google Fotoğraflar'a girip "cilt tonu" ayarıyla doğru renkleri yakalamaya çalışıyorum.

Xiaomi telefonlarda kırmızı rengi stock kamerasıyla doğru gösteren bir model var mı orta segmentte? Redmi Note 7 ve Xiaomi Mi A3 stock kameralarıyla kırmızı rengi doğru veremiyor maalesef.
Hocam trueclor xml daha çok canlı renkler istediğim zamanlarda kullanıyorum.
Note 7 için, genel ayarlar veya manzara modunda kırmızıyı deneyebilirsiniz.

attcaksaw

Cezalı Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Bar Şefi
Konular
99
hocam bu xml demek istedim. Bir üstte mi9se için xml paylaştım.Deneyebilirsiniz.

nasıl kurucam xml yi hocam?

ozkan16

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
Redmi note 3
Konular
5

Ekran farkından olabilirmi

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
Denedim bu akşam. İki xml dosyasını da denedim. Mesela içtiğim çayın fotoğrafını çektim. Aslında demli olan çay açık çay gibi çıktı. Denemelerimde sadece TrueColor doğru kırmızı tonu verebildi. Ama o da diğer her şeyin renk tonunu fazlasıyla doygunlaştırdı. Doğru kırmızıyı elde etmeye çalışırken başkaca yanlış tonlar çıktı ortaya :) Her şeye rağmen göze hoş görünüyor. Fotoğraflarda gerçeklikten ziyade estetik aradığım için sorun etmiyorum.

Bu arada HyperCam ile ilgili bir problem tespit ettim. Arka kamerayla flaşlı çektiğim fotoğrafların HDR işlemesi bitmek bilmiyor. Galeriye girdiğimde o fotoğrafın "HDR+ işleniyor" diye takılı kaldığını görüyorum. Önceki kullandığım GCAM 6.2.030 v16'da bu sorun yoktu. Flaş özelliği son derece iyi ve stabil çalışıyordu.

Ekran farkından olabilirmi
Google'a girip bayrak resmi aradım. Türk bayrağı görsellerini açıp inceledim. Ekran paneliyle ilgili bir sorun göremedim. Kırmızı olan her şey ekranda kırmızı görünüyor.

Son düzenleme:

oyatci

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan YATCİ
Cihazım
OnePlus 7 PRO
Konular
9
Öncelikle paylaşım için teşekkürler hocam. Ön kamerada ayna görüntüsünü nasıl açabilirim. Bulamadım ayarlarda
Bende bulamadım hocam

Mi9 SE kulllanıyorum. Global kararlı 10.3.4 Rom yüklü ve Android 9. Uygulama görseldeki şekilde kalıyor. Kamera açılmıyor. Bir önce ki Gcam sürümünü verilerini silerek kaldırdım. Bu uygulamada da verileri temizleyip tekrar denedim. Fakat işe yaramadı. Yardım edebilirmisiniz?
Mi9Se için xml paylaştım dener misiniz

attcaksaw

Cezalı Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Bar Şefi
Konular
99
Malesef çalışmadı xml kurdugum halde görüntü geldi dondu sonra.

Üst Alt