Bugün boş zamanlarımda HyperCam R6 ve önceki kullandığım MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16 sürümünü gündüz fotoğrafları bakımından karşılaştırma imkanım oldu. HyperCam'den beklentilerim yüksekti. Arada ciddi bir kalite farkı bekliyordum. İki versiyonla da aynı anda fotoğraflar çekip karşılaştırdım. Dikkatle incelediğimde aralarındaki farkın minimum düzeyde olduğu görmek açıkçası hayal kırıklığı yaşattı. İlave olarak, HyperCam'in genelayarlar.xml konfigürasyonunda önemli bir sıkıntı yaşadım. Şöyle ki bu konfigürasyonla çektiğim bazı selfilerde ceketimin yakası bulanık çıktı. Benzer bir sorunu arka kamerada da yaşadım. Bu her zaman değil ara ara oldu ama canımı sıktı. Öte yandan HyperCam'in "flaş açık" fotoğraf çekimlerinde yaşadığım arıza yeni sürümde de (R6) giderilmemiş. TrueColors denilen şey de maalesef yüksek saturation'dan ibaretmiş.
(Arka kamera 2.6/2.5 -- Ön kamera 1.6/2.0) Bu saturation ayarlarını diğer sürüme uyguladığımda da benzer sonuçlar aldım. TrueColors büyüsü sona erdi.
HyperCam'den büyük beklentilerim vardı ama olmadı. Sorunsuzluğu sebebiyle ben yine eski dostuma döndüm:
MGC_6.2.030_StableAwbVersion_V16.apk
Yine de söylemeliyim ki mutlak doğruluk iddiam yoktur. Sizin deneyimleriniz farklı olabilir.