Huzurlarınızda Xiaomi'nin yeni ürünleri

Xiaomi'nin dün yaptı ürün lansmanı etkinliğinde, Xiaomi Note cihazının yeni bir modeli duyuruldu. 7.1 milimetre incelikteki 5.7 inch'lik 2K ekrana, 3600mAh bataryaya ve 161 gram ağırlığa sahip ürün, hafif curved bir ekrana sahip. Beyaz ve siyah renk seçenekleri ile piyasaya sunulacak olan cihaz, 16 megapiksel OIS arka kameraya ve 5 megapiksel ön kameraya sahip. Android 4.4 KitKat üzerinde çalışan MIUI 6 yüklü olarak gelen yeni Note, iki adet mikro sim kart ile çalışabiliyor. 1080p JDI panel ekranlı cihazın ekranı adaptif dinamik kontrast ve okuma için gözü çok daha az yoran "okuma modu" özelliklerine sahip. 

Tanıtım etkinliğinde yeni Note cihazını tanıtan Xiaomi'nin CEO'su ve kurucu ortağı Lei Jun, ürünü Apple'ın Iphone 6 Plus modeli ile kıyaslayarak, "Note cihazımız Iphone 6 Plus'tan 0.15 milimetre daha ince, 11 gram daha hafif olmasının yanında 6 Plus'tan daha büyük bir ekrana sahip." dedi.

Snapdragon 801 işlemcili, 2.5GHz Quad Core işlemciyle donatılmış, 4G destekli ve 3GB RAM ile donatılmış olan yeni cihazın fiyatı da belli oldu. Jun, yeni ürünün fiyatının 2299 RMB olacağını duyurdu.

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H7uDfWOeSoI[/video]

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Ynt: Huzurlarınızda Xiaomi'nin yeni ürünleri

smyrniankiwi' Alıntı:
golgeadamm' Alıntı:
[font='Open Sans', sans-serif]@smyrniankiwi [font='Open Sans', sans-serif]Mi Box; internete bağlanmanıza, televizyonunuza bağlayarak video, film, televizyon izlemenize, müzik dinlemenize, bilgisayarınızdaki-telefonunuzdaki müzik-video-fotoğrafları televizyonunuz üzerinden izlemenize/dinlemenize imkan veren harika bir cihaz. Daha fazla bilgi için aşağıdaki linki tıklayıp göz atabilirsin (Türkçe'dir):

[font='Open Sans', sans-serif][font='Open Sans', sans-serif]MiBox_Nedir

televizyonunda wireless ozelligi ve usb ile mkv uzantili filmleri izleyebilme imkani olanlar icin herhangi bir albenisi var mi anlayamadim?

MI 4W cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu cihaz, Normal TV'leri yani Wi-Fi, Ethernet, USB v.b özellikleri olmayan TV'leri Akıllı TV haline getirmeye yarıyor. Cihazda Android işletim sistemi de olduğundan, her türlü Android uygulamaları TV'de çalıştırmak ta mümkün oluyor. Her türlü internet sörflerinizi yapabilir, YouTube v.b. sitelerden videolar izleyebilir, kısaca Android bir cihazda yapabileceğiniz herşeyi yapabilirsiniz.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Zizifos

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Servet
Cihazım
Mi 5
Konular
9
telefonların boyutları bana göre büyük olsa da büyük telefon seven kişiler için çok iyi ürün. Benim en çok hoşuma giden mi box oldu. Umarım ingilizce veya diğer dillerde arayüz yaparlar da biz de kullanırız. Xiaomi bu defa beklentileri karşıladı :)

emrebegen

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
emre
Cihazım
mi 14 ultra
Konular
19
Mibox eski seriler çince idi. Ingilizce bile olsa alacaktim

lyldz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Lütfi
Cihazım
RN 3 Pro
Konular
8
Snapdragon 810 nun aşırı ısınması ile ilgili haberler var. Qualcoom bu aşırı ısınma ile ilgili sorunları çözmek için uğraşıyormuş. Buda haliyle siparişlerin gecikmesi noktasında çok önemli. İlk duyulan kavisli ekranlı LG modelinin bile yabancı forumlarda 3 4 ay arasında gecikecegi yönünde. Mı note Pro da bence bundan nasibini alır. 810 sıcaklık aşırı ısınma haberini yapan sitelerin ikinci haberinde yeni duyrulan mi note pronun bu gidisle yaza ancak çıkabileceği konuşuluyor. Buda işin farklı bir yönü :)

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
lyldz' Alıntı:
Snapdragon 810 nun aşırı ısınması ile ilgili haberler var. Qualcoom bu aşırı ısınma ile ilgili sorunları çözmek için uğraşıyormuş. Buda haliyle siparişlerin gecikmesi noktasında çok önemli. İlk duyulan kavisli ekranlı LG modelinin bile yabancı forumlarda 3 4 ay arasında gecikecegi yönünde. Mı note Pro da bence bundan nasibini alır. 810 sıcaklık aşırı ısınma haberini yapan sitelerin ikinci haberinde yeni duyrulan mi note pronun  bu gidisle yaza ancak çıkabileceği konuşuluyor. Buda  işin farklı bir yönü :)

@lyldz haklısınız hocam. Bu konuda ilk haberler Kore'deki teknoloji haber sitelerinde yayınlanmıştı. Business Korea'da İSİMSİZ bir kaynağa dayandırılan habere göre, Snapdragon 810 işlemci belirli bir voltaja ulaştığı anda aşırı ısınmaya başlıyor ve bu yüzden cihazın performasında kayda değer bir düşüş oluyor. İşlemcinin ayrıca RAM denetiminde ve Adreno 430 GPU'nun sürücüsünde de ciddi sorunlar olduğu belirtiliyordu haberde. Ama bunlar ne denli gerçek bilemiyorum. Çünkü kaynağın isim açıklamaması ilginç. Genelde rakip firmalar bu tür gerçek dışı haberleri yaymak için isimsiz kaynaklarını piyasaya yayarlar. Ayrıca söz konusu dedikoduların hepsi, yukarıda ismini verdiğim Kore'deki dergiden alıntıdır. Dahası "belirli bir voltaja ulaştığında" deniyor ama hangi voltaj sınırı olduğu söylenemiyor, RAM denetiminde nasıl bir sıkıntı olduğuna dair bilgi verilmiyor, Adreno 430 GPU'nun sürücüsündeki soruna dair tek bir söz edilmiyor. Yani tüm dedikoduların tek bir kaynağı var, başka bir dayanak/kaynak gösteren kimseyi görmedim. Ama elbette gerçek de olabilir. Sonuçta bu denli yüksek işlem hızı olan ve bu denli inceltilmiş bir teknolojik cihazın beklenmeyen sorunlar barındırması daima muhtemel.

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
Bu arada  forum sayfasına bakıyordum da, yeni ürünlere ilişkin üyelerin görüşleri sorulmuş. Üyelerin yaptıkları yorumlarda iki temel nokta öne çıkmış:

1- Ürünlerin tasarımları çok beğenilmiş. Telefonlardan Pro daha çok ilgi görüyor. En fazla etki bırakan ürünlerden birisi MiBox Mini olmuş. Kulaklığın çok bir ilgi yarattığını göremedim. Ama iyi satılacağını düşünüyorum, zaman gerekli sadece.

2- Bizim forumumuzda da çokça belirtildiği üzere, üyelerin çok büyük bir bölümü, Xiaomi'nin bu yeni fiyatlarla birlikte eskiden sahip olduğu "ucuz fiyata üst düzey telefon" ruhundan uzaklaştığını düşünüyor. Fiyatlar nedeniyle bu telefonları alamayacağını söyleyenlerin sayısı da dikkat çekici.

Umarım Xiaomi tüm ülkelerdeki forumlarda üyelerin yaptıkları yorumları toplayıp üzerine kafa yorar ve kullanıcılarının görüşlerini önemser.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
golgeadamm' Alıntı:
Bu arada  forum sayfasına bakıyordum da, yeni ürünlere ilişkin üyelerin görüşleri sorulmuş. Üyelerin yaptıkları yorumlarda iki temel nokta öne çıkmış:

1- Ürünlerin tasarımları çok beğenilmiş. Telefonlardan Pro daha çok ilgi görüyor. En fazla etki bırakan ürünlerden birisi MiBox Mini olmuş. Kulaklığın çok bir ilgi yarattığını göremedim. Ama iyi satılacağını düşünüyorum, zaman gerekli sadece.

2- Bizim forumumuzda da çokça belirtildiği üzere, üyelerin çok büyük bir bölümü, Xiaomi'nin bu yeni fiyatlarla birlikte eskiden sahip olduğu "ucuz fiyata üst düzey telefon" ruhundan uzaklaştığını düşünüyor. Fiyatlar nedeniyle bu telefonları alamayacağını söyleyenlerin sayısı da dikkat çekici.

Umarım Xiaomi tüm ülkelerdeki forumlarda üyelerin yaptıkları yorumları toplayıp üzerine kafa yorar ve kullanıcılarının görüşlerini önemser.

Bir de Lei Jun arkadaki kavisli camın ve ses kalitesinin fiyatları çok yükselttiğine dair bir açıklama yapmış...

http://en.miui.com/thread-77674-1-1.html

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
cantara' Alıntı:
golgeadamm' Alıntı:

Bir de Lei Jun arkadaki kavisli camın ve ses kalitesinin fiyatları çok yükselttiğine dair bir açıklama yapmış...

http://en.miui.com/thread-77674-1-1.html

Evet baktım ona da. Açıkçası o açıklamanın altında yorum yapan bazı üyeler (özellikle  ) bu açıklamanın neden yeterli olmadığını gayet açık bir şekilde anlatmışlar ve Mi5 ya da yeni çıkacak diğer telefonun da üst düzey özelliklere sahip olarak 350$ gibi bir fiyatla piyasaya sunulması gerektiğini savunmuşlar. Aksi durumda bazı kullanıcıların Xiaomi'ye küseceklerini de. Tabii bu arkadaş önde/arkada cam olmasın, kıvrık cam kullanmayın, bizim böyle beklentimiz yok demiş, çıkacak olan bir sonraki cihaz için.

Hatta üyelerden biri, "The Company become greedy like apple and samsung." yani Xiaomi giderek Apple ve Samsung gibi açgözlü bir firma haline geliyor demiş. Biz öyle duyduk  :D

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Haksız da sayılmaz... Açıkçası maliyeti bu kadar yükseltecekse bence de son derece gereksiz. Samsung note serisi gibi kaliteli bir arka kapak da işe yarayacaktır bence. Mutlaka yenilik olacaksa Mi4 kapağı nasıl olsa değişebiliyor, o kapak deri kaplama yapılır olur biter.

Aslında bu fiyatın yüksek olması bence son derece olumlu oldu. Note fiyatını ister istemez düşürecekler. Pro 400$ - 450$ seviyesine inerse mi5'in de (donanım olarak çok büyük fark olmayacağını varsayarsak) 400$'dan pahalı gelmesi pek mümkün görünmüyor.

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
Bu arada MiNote'un Benchmark sonuçları ortaya çıktı. Sonuçlar şöyle:

Üst Alt