Huzurlarınızda Xiaomi'nin yeni ürünleri

Xiaomi'nin dün yaptı ürün lansmanı etkinliğinde, Xiaomi Note cihazının yeni bir modeli duyuruldu. 7.1 milimetre incelikteki 5.7 inch'lik 2K ekrana, 3600mAh bataryaya ve 161 gram ağırlığa sahip ürün, hafif curved bir ekrana sahip. Beyaz ve siyah renk seçenekleri ile piyasaya sunulacak olan cihaz, 16 megapiksel OIS arka kameraya ve 5 megapiksel ön kameraya sahip. Android 4.4 KitKat üzerinde çalışan MIUI 6 yüklü olarak gelen yeni Note, iki adet mikro sim kart ile çalışabiliyor. 1080p JDI panel ekranlı cihazın ekranı adaptif dinamik kontrast ve okuma için gözü çok daha az yoran "okuma modu" özelliklerine sahip. 

Tanıtım etkinliğinde yeni Note cihazını tanıtan Xiaomi'nin CEO'su ve kurucu ortağı Lei Jun, ürünü Apple'ın Iphone 6 Plus modeli ile kıyaslayarak, "Note cihazımız Iphone 6 Plus'tan 0.15 milimetre daha ince, 11 gram daha hafif olmasının yanında 6 Plus'tan daha büyük bir ekrana sahip." dedi.

Snapdragon 801 işlemcili, 2.5GHz Quad Core işlemciyle donatılmış, 4G destekli ve 3GB RAM ile donatılmış olan yeni cihazın fiyatı da belli oldu. Jun, yeni ürünün fiyatının 2299 RMB olacağını duyurdu.

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H7uDfWOeSoI[/video]

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

sergioilyas

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İlyas
Cihazım
Xiaomi Mİ4
Konular
1
MI Not Pro efsane olmuş  :cool:

iskader

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
adem
Cihazım
Mi Note 3
Meslek
İK
Konular
0
Ya arkadaş redmi note dan sonra hangi telefona baksam boş geliyordu. (yanlış anlaşılmasın ekran büyüklüğü ve pil kapasitesi) Ama bu Pro modeli hasta etti beni :)

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Pro modelinin pahalı olduğunu düşünen arkadaşlar için diğer forumda şöyle birşey yazmıştım. Burada olan arkadaşlar da fikirlerimi görmeleri açısından yararlı olur diye buraya da yazayım:

Note 4 için fazla araştırma yapamadım. Önüme ilk olarak gelen Hindistan'da bir satış sitesinden fiyatına baktım. Xiaomi ürünleri de Hindistan'da satıldığı ve tüm ürünleri diğer ülkelerdeki satış fiyatlarıyla aynı olduğu için bunu baz almayı uygun gördüm.

Buna göre Note4'ün fiyatı 51.889 Rupe yani yaklaşık 838$. Mi Note Pro'nun fiyatı ise 532$. 300$ fark var. Daha ne istiyorsunuz anlamıyorum ki?

[attachment=547]
Fiyat benim için de satınalma kriterlerimi geçen bir miktar. Ama bunu diğer cihazlarla karşılaştırma yaparak pahalı bulduğum manasında yazmıyorum. Benim bütçemi aştığı için yazıyorum. Yoksa en yakın rakibi olan Note4'e 300$ fark atıyor. Az-buz birşey değil. 
Demem o ki zaten 5" üzerinde telefon almam çok zor, bu fiyatlarla hiç almam. MI4 ile MiNote ekranları hariç zaten aynı özelliklerde. MI4 en öncelikli tercihim olur. Bana kalırsa ve beklentim de bu yönde; yaza doğru MiNote Pro'nun 5" versiyonunu yaparak adını Mi5 koyacaklar. Benim alabileceğim telefon da o olacak. :D

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
cantara' Alıntı:
Telefonlar için muhtemelen iPhone6 ve plus'ı gördüklerinde yahu bu ne, biz daha iyisini yaparız dediler ve daha büyük, daha ince ve daha hafifini tasarladılar. Hatta dur Samsung da edge yapmıştı biz de ekranı ucundan kıvıralım dendi. Sonra biri niye sadece önü kıvırdınız bunu arkadan da kıvırın dedi. Ve tasarım ortaya çıktı. Donanıma geçtiklerinde ise baktılar ki eğer her zamanki gibi en iyisi sunarlarsa bu işler çok pahalı olacak. Normal Xiaomi fiyat politikasına uymasının imkanı yok. Mi4 de güzel satıyor. Biz bu telefondan iki tane çıkartalım dediler. Birinin adını pro koydular ve dünyanın en iyi telefonunu yaptılar. Diğeri ise en iyisi olmasa da en iyiler arasındaki mi4'le benzer özelliklerde ve daha ucuz olsun dendi ve karşımıza bu iki cihaz çıktı.

Kötü mü oldu? Yok bence son derece güzel oldu. Mi3 tanıtıldıktan sonra işte bu dünyanın en iyi telefonu diyebilmiştik. Ama mi4 tanıtımında bunu söyleyemedik. Şimdi yeniden söyleyebiliyoruz ki bunu söyleyebilmek de son derece hoş bir duygu :)

Fiyatlar konusunda ise kısa bir sürede düşeceğini dşünüyorum çünkü bu fiyatlar bence mi4 kullanıcılarını kaybetmemek için konuldu. Daha önce her yeni model tanıtımından önce bir önceki flagship'in fiyatı düşüyordu ama bu sefer mi4 fiyatı düşürülmedi. Dün mi4 alan kullanıcı ise bugün aynı fiyata daha iyisini alabilecek olur ise o kullanıcıyı kaybedersiniz. Dolayısıyla bugün tanıtılan her iki cihaz da mi4'ten pahalı olmak zorunda. Bence çok yakın bir zamanda mi4 fiyatı düşecek ve bu cihazların satışına başlandıktan kısa bir süre sonra bu cihazların da fiyatları indirilecek ve alıştığımız Xiaomi fiyatlarını görmeye devam edeceğiz.

Dipnot : Siyah t-shirt'e ne oldu bilen var mı? :D

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Ön yüzde kıvrım yok. Kenarları LG G2'ninki gibi.

Fiyatının da maliyetle bir alakası yok.

Xiaomi fiyatlarını yükseltiyor. Yersen dolma bu politikası.

siranusta

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi 5sPlus'lu
Cihazım
Masum Köylü
Konular
98
Beklentilerimi karşılamadı maalesef.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Guaire' Alıntı:

Haklısınız hocam sabah videoları net izlemeden yazdığım yorumdu, bence de ön yüzdekine kıvrım demek çok da doğru değil. 2,5D radius'u temepered ekran koruyucuyla da verebiliyoruz.

Açıkçsı 810 ve 4GB ram maliyetleri hakkında bir bilgim yok ama 801'den ve 3GBram'den daha yüksek olacağına eminim. Dolayısıyla mi4 fiyatından daha yüksek olması bana doğal geliyor. Yani yukarıda da anlatmaya çalıştığım sebeplerden dolayı Note'un fiyatının yüksek olmasının asıl sorumlusunun Mi4 olduğunu düşünüyorum. Fakat beklentim bu fiyatların çok daha aşağı ineceği yönünde. Hatta Note satışına başlandıktan çok kısa bir süre sonra fiyatının düşmesi bence son derece olası.

Diğer yandan fiyat politikası eleştirinize sonuna kadar katılıyorum. Hatta bir kaç da ek yapmak istiyorum. Xiaomi kendisini bugüne getiren sebepleri bence doğru analiz edemiyor. Yazılımını diğer cihazlara açarak bizlere kendini tanıtmıştı ancak bugün kendi cihazları dışında MIUI 6 alan yok... v5'i de eminim ki yakın zaman sonra kimse kullanmayacak. Kendi ürettiği cihazları en uygun fiyata sattığı için biz bu cihazları istiyorduk. Yani mi3 tanıtıldığında hem donanımına hayran olmuştuk hem de fiyatına. Bir tane Samsung alabilecekken aynı fiyata daha iyisinden 3 tane alabiliyorduk. Ama bugün Note 4 ile fiyatlarını kıyasladığımızda Note Pro daha ucuz olsa da bu oran iyice düştü. 

Meizu, Oppo gibi rakipler de varken bu politikaları değiştirmek bana hiç de mantıklı gelmiyor ama şu da bir gerçek ki Xiaomi'yi sıfırdan dünyanın en büyük 3. telefon şirketi yapan çinli arkadaşlar da, Android'in babası dediğimiz Hugo Barra da benden daha zeki adamlar. Göremediğim, bilmediğim başka etkenleri de göz önüne almışlardır mutlaka... Umarım ben yanılıyorumdur.

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
Ynt: RE: Huzurlarınızda Xiaomi'nin yeni ürünleri

golgeadamm' Alıntı:
[font='Open Sans', sans-serif]@smyrniankiwi [font='Open Sans', sans-serif]Mi Box; internete bağlanmanıza, televizyonunuza bağlayarak video, film, televizyon izlemenize, müzik dinlemenize, bilgisayarınızdaki-telefonunuzdaki müzik-video-fotoğrafları televizyonunuz üzerinden izlemenize/dinlemenize imkan veren harika bir cihaz. Daha fazla bilgi için aşağıdaki linki tıklayıp göz atabilirsin (Türkçe'dir):

[font='Open Sans', sans-serif][font='Open Sans', sans-serif]MiBox_Nedir

televizyonunda wireless ozelligi ve usb ile mkv uzantili filmleri izleyebilme imkani olanlar icin herhangi bir albenisi var mi anlayamadim?

MI 4W cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
cantara' Alıntı:
Guaire' Alıntı:

Haklısınız hocam sabah videoları net izlemeden yazdığım yorumdu, bence de ön yüzdekine kıvrım demek çok da doğru değil. 2,5D radius'u temepered ekran koruyucuyla da verebiliyoruz.

Açıkçsı 810 ve 4GB ram maliyetleri hakkında bir bilgim yok ama 801'den ve 3GBram'den daha yüksek olacağına eminim. Dolayısıyla mi4 fiyatından daha yüksek olması bana doğal geliyor. Yani yukarıda da anlatmaya çalıştığım sebeplerden dolayı Note'un fiyatının yüksek olmasının asıl sorumlusunun Mi4 olduğunu düşünüyorum. Fakat beklentim bu fiyatların çok daha aşağı ineceği yönünde. Hatta Note satışına başlandıktan çok kısa bir süre sonra fiyatının düşmesi bence son derece olası.

Diğer yandan fiyat politikası eleştirinize sonuna kadar katılıyorum. Hatta bir kaç da ek yapmak istiyorum. Xiaomi kendisini bugüne getiren sebepleri bence doğru analiz edemiyor. Yazılımını diğer cihazlara açarak bizlere kendini tanıtmıştı ancak bugün kendi cihazları dışında MIUI 6 alan yok... v5'i de eminim ki yakın zaman sonra kimse kullanmayacak. Kendi ürettiği cihazları en uygun fiyata sattığı için biz bu cihazları istiyorduk. Yani mi3 tanıtıldığında hem donanımına hayran olmuştuk hem de fiyatına. Bir tane Samsung alabilecekken aynı fiyata daha iyisinden 3 tane alabiliyorduk. Ama bugün Note 4 ile fiyatlarını kıyasladığımızda Note Pro daha ucuz olsa da bu oran iyice düştü. 

Meizu, Oppo gibi rakipler de varken bu politikaları değiştirmek bana hiç de mantıklı gelmiyor ama şu da bir gerçek ki Xiaomi'yi sıfırdan dünyanın en büyük 3. telefon şirketi yapan çinli arkadaşlar da, Android'in babası dediğimiz Hugo Barra da benden daha zeki adamlar. Göremediğim, bilmediğim başka etkenleri de göz önüne almışlardır mutlaka... Umarım ben yanılıyorumdur.

Eski müşterileri ve Xiaomi'yi bugüne getirenleri satıyorlar. Benim yorumum bu.

Nerdeyse 1.5 senelik hormonlu Snapdragon 800 diyebileceğimiz Snapdragon 801 veriyor giriş fiyatını bir de yukarı çekerek.

Note Pro'nun düşük modeli de yok. Snapdragon 810 istiyorsan 3299 yuandan başlıyor fiyat. 1GB RAM'in maliyeti 5$. Hadi olsun olsun 6-7$ olsun.

2299 yuana Snapdragon 810 3GB RAM 1080p ekran veremez mi şimdi? Rahatlıkla verebilir. Zaten 2K ekranın faydası tartışmalı. Hem gereksiz maliyet. 3GB RAM de tamamen yeterli. Hadi onu da LPDDR3 yap giriş modeli için.

2.5D, 3D bunlar kıvrımlı camlar için süslü sözcükler. Arkaya cam koyma plastik koy, ne olacak?

Xiaomi de açgözlülüğe yenik düşmüş. Ne reklam maliyeti var, ne aracılara gidiyor o paralar.

O zaman Xiaomi'ye bundan sonra özel muamele yapmaya gerek yok. Hata yaptığında hoşgörü göstermeyelim. Çok önemsediklerini söyledikleri "word of mouth" onların lehine işlemesin. Yani onların yerine biz Xiaomi'yi överek onların yerine tanıtım yapmayalım.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Guaire' Alıntı:
cantara' Alıntı:
Guaire' Alıntı:

Eski müşterileri ve Xiaomi'yi bugüne getirenleri satıyorlar. Benim yorumum bu.

Nerdeyse 1.5 senelik hormonlu Snapdragon 800 diyebileceğimiz Snapdragon 801 veriyor giriş fiyatını bir de yukarı çekerek.

Note Pro'nun düşük modeli de yok. Snapdragon 810 istiyorsan 3299 yuandan başlıyor fiyat. 1GB RAM'in maliyeti 5$. Hadi olsun olsun 6-7$ olsun.

2299 yuana Snapdragon 810 3GB RAM 1080p ekran veremez mi şimdi? Rahatlıkla verebilir. Zaten 2K ekranın faydası tartışmalı. Hem gereksiz maliyet. 3GB RAM de tamamen yeterli. Hadi onu da LPDDR3 yap giriş modeli için.

2.5D, 3D bunlar kıvrımlı camlar için süslü sözcükler. Arkaya cam koyma plastik koy, ne olacak?

Xiaomi de açgözlülüğe yenik düşmüş. Ne reklam maliyeti var, ne aracılara gidiyor o paralar.

O zaman Xiaomi'ye bundan sonra özel muamele yapmaya gerek yok. Hata yaptığında hoşgörü göstermeyelim. Çok önemsediklerini söyledikleri "word of mouth" onların lehine işlemesin. Yani onların yerine biz Xiaomi'yi överek onların yerine tanıtım yapmayalım.

Açıkçası benim de çekincem bu hocam... Xiaomi bundan iki yıl önce tekti ve rakibi yoktu. Şimdi ise Meizu, Oppo vs. pek çok rakibi var. Fiyat/performans cihazı kavramını hayatımıza bu marka soktu ama 500$ psikolojik sınırdır. Bunun üzerine çıktığınızda performans istediğiniz kadar yüksek olsun fiyat/performans cihazı olarak değerlendirilmeyecektir.

Eğer ki Mi Note'u üzerinde hiç bir değişiklik yapmadan Xiaomi değil de Samsung, HTC veya Sony tanıtmış olsaydı batarya dışında eleştireceğim bir şey olmazdı. Ama Xiaomi kendisinden beklenenlerin farkında değil galiba. En azından bizim ülkemizde Xiaomi'den beklentiler temelde fiyat odaklı.

Diğer yandan redmi gibi cihazlarla düşük fiyat politikasını sürdürüyor. Ancak bu cihazlar mi serisi cihazlarla elbette ki aynı seviyede değiller. Mi2 ve Mi3 dönemlerine bakıldığında muhteşem cihazlardı. Bizi Xiaomi'ye hayran bırakan şey ise bu cihazları düşük fiyatla sunabilmesiydi. Bu iki cihazla iyi teknoloji pahalı olmalı önyargımızı yıkmayı başardı. Şimdi iyi teknoloji ucuz olmaz denmesi inandırıcı olmaz ki bu da menşei nedeniyle zaten çok da sağlam olmayan marka güvenini yıkmaya yeterli bence.

Üst Alt