Yardım Hızlı Şarj

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
Arkadaşlar Redmi Note 3 ün hızlı şarj özelliği hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba. Yaklaşık şarj süresi 3 - 3,5 saat. Bunun içinde MiKey-Mi-Kumanda Mi-Bant gibi bir uygulama veya araç mı olması gerekiyor. Yani telefonun hızlı şarj özelliğini nasıl kullanacağız.

Moderatör tarafında düzenlendi:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Nizamettin hocam en başından da yazıldığı gibi aldığınız süreler normal süreler. Diğer arkadaşların gönderdiği adaptör resimleri ile sizin adaptör resimlerinde de aynı Adaptörler olduğu apaçık ayan beyan ortada. Model numaralarına bakacak olursanız aynı olduğunu göreceksiniz.
Gelelim 1 saat olayına. Biraz mantık yürütürsek bunun mümkün olmadığını zaten göreceğiz. Bunun olabilmesi için 4,5 yada 5 Amperlik bir adaptör ihtiyacı olacaktır. Tabi bu da yeterli olmayacak, bu 4,5 amperi kaldırabilecek flexi kabloya yani konnektör ile anakart arasındaki bağlantı kablosuna da ihtiyaç olacak ki henüz böyle bir kablo icat edilmedi. Bu akımı kaldırabilecek bakırı bu flexi kabloda kullanmak mümkün değil. Çok kalın kablolara ihtiyaç olacak ki bunun da telefonun kalınlığının çok yüksek oranda artmasına sebep olacak.
Sizin telefonunuz da 2 amper ile şarj oluyor. Yani sonuna kadar 2A kullanılsa, 4000mah için en az 2 saat sürecek. 1 saat falan mümkün değil. Daha önce de yazdığım gibi şarjın sonlarına doğru akım git gide düşerek 250 mA'e kadar düşecek. Bu da ne demektir? 1 saatte 250mah doldurulması demektir. Bu yüzden sonlara doğru kalan kısım çok daha yavaş dolacak yani 2 saat yerine 3 saatte falan dolacaktır. Sizde de bu sürede doluyor zaten.
Sizin sorununuz kafanızı hızlı şarj terimine takmış olmanız. Hızlı şarj sadece anladığınız manada bir şey değil. Eskiden 750ma, 1A gibi Adaptörler ile telefonlar şarj edilirdi. Şimdi 2A'e kadar çıktılar. Bu yüzden hızlı şarj kelimesini bunun için de kullanıyorlar. Sonuçta diğerlerinden 2 kat olmasa da 1,5 kat daha hızlı şarj oluyorlar.
Tekrar hatırlatayım, herşey sadece adaptör de değil. Kullandığınız kablonun bile önemi var. 2A iletebilen, orjinal olmayan bir kablo bulmanız bile çok zor. Piyasadan alacağınız kablolar 1A bile vermeyecektir. Yurtdışından aldığım onlarca kablonun hiçbirisi 1A'i geçemedi.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
hocam kapalı şekilde tam 2 saatte pil boş iken yüzde yüz doldu :) ilk 15 dk da yüzde 25/30 u gördü bunun da iyi yanı var tabiki şarjın bitti 15 dakikada o kadar dolması iyidir.

1 Saat diyince çok sevinmiştik :(

Oyla:

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124
Hızlı şarj olayının bir başka kullanım alanı ise kısa sürede pilinizin belli bir oranda yüksek amper ile dolmasını sağlamaktır, örnek olarak yani eve geldiniz 45 dk sonra acele bir işiniz var ve evden çıkacaksınız pilinizin %25 lik bir dilimde olduğunu düşünelim siz kullanmakta olduğunuz telefonunuzu şarja takıyorsunuz ve 45 dk lık zaman diliminde pilinizi %70 - %75 lik bir dolum oranına çıkartmanızı sağlıyor bu pilin size en az 8 - 10 saat kullanım ömrü sağlaması amaçlanmıştır. Eski sistemde düşündüğümüzde 45 dk lık bir zaman diliminde yapılan şarjın sizin ihtiyacınızı karşılamayacağını düşünerek hızlı şarj ünüteleri geliştirilmektedir.

Oyla:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
Nizamettin hocam en başından da yazıldığı gibi aldığınız süreler normal süreler. Diğer arkadaşların gönderdiği adaptör resimleri ile sizin adaptör resimlerinde de aynı Adaptörler olduğu apaçık ayan beyan ortada. Model numaralarına bakacak olursanız aynı olduğunu göreceksiniz.
Gelelim 1 saat olayına. Biraz mantık yürütürsek bunun mümkün olmadığını zaten göreceğiz. Bunun olabilmesi için 4,5 yada 5 Amperlik bir adaptör ihtiyacı olacaktır. Tabi bu da yeterli olmayacak, bu 4,5 amperi kaldırabilecek flexi kabloya yani konnektör ile anakart arasındaki bağlantı kablosuna da ihtiyaç olacak ki henüz böyle bir kablo icat edilmedi. Bu akımı kaldırabilecek bakırı bu flexi kabloda kullanmak mümkün değil. Çok kalın kablolara ihtiyaç olacak ki bunun da telefonun kalınlığının çok yüksek oranda artmasına sebep olacak.
Sizin telefonunuz da 2 amper ile şarj oluyor. Yani sonuna kadar 2A kullanılsa, 4000mah için en az 2 saat sürecek. 1 saat falan mümkün değil. Daha önce de yazdığım gibi şarjın sonlarına doğru akım git gide düşerek 250 mA'e kadar düşecek. Bu da ne demektir? 1 saatte 250mah doldurulması demektir. Bu yüzden sonlara doğru kalan kısım çok daha yavaş dolacak yani 2 saat yerine 3 saatte falan dolacaktır. Sizde de bu sürede doluyor zaten.
Sizin sorununuz kafanızı hızlı şarj terimine takmış olmanız. Hızlı şarj sadece anladığınız manada bir şey değil. Eskiden 750ma, 1A gibi Adaptörler ile telefonlar şarj edilirdi. Şimdi 2A'e kadar çıktılar. Bu yüzden hızlı şarj kelimesini bunun için de kullanıyorlar. Sonuçta diğerlerinden 2 kat olmasa da 1,5 kat daha hızlı şarj oluyorlar.
Tekrar hatırlatayım, herşey sadece adaptör de değil. Kullandığınız kablonun bile önemi var. 2A iletebilen, orjinal olmayan bir kablo bulmanız bile çok zor. Piyasadan alacağınız kablolar 1A bile vermeyecektir. Yurtdışından aldığım onlarca kablonun hiçbirisi 1A'i geçemedi.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Chatin kardeş, açıklamaların gayet anlaşılır ve güzel olmuş ellerine sağlık.

Hızlı şarz benim hayalimde 1 saatti, bunu da umuyordum açıkcası. Ama sizin açıklamalarınıza göre henüz teknoloji bunu yakalayamamış. Ne bileyim 1 ara hızlı şarz sayesinden telefonlar yarım saatte şarz edilebilecek şeklinde bir haber görmüştüm. Umudum ondan

Bir arkadaşımızın paylaştığı farklı bir adaptör vardı.resmini aşaıda atıyorum. Siz diyorsunuz ki böyle bir adaptör olsa dahi o akımı taşıyacak kablo bulamayız. Kablo dan kasıt data kablosu mu, yoksa telefonun iç aksamı ile mi ilgili.

Data kablosu demişken, hakkaten 2a iletebilen bir data kablosu bulduysanız bizde alalım. Çünkü biri evde biri işyerinden 2 data kablosuna ihtiyaç oluyor. Geçenlerde sıradan bir data kablosuna takmak zorunda kadım, cihaz manyak oldu. Saatlerde kaldı %30 u geçmedi şarzdan çıkartınca da 5 dk içinde cihazın şarzı hızla düşerek kapandı. Birde neden bu kablolarda neden herhangi bir açıklama veya teknik terim olmuyor acaba.... merak ettim.

Diğer taraftan bu şarz olaylarında telefonu şarza koyarken tek prize takmanın avantajı varmıdır, geçenlerde üzerinde baya dolu giriş olan bir uzatmalı 3 yola taktım şarz randımanı bana sanki daha düşük geldi.

İşin özü şu ki, hızlı şarz olayını rafa kaldırıyoruz 2:30-3:00 saat normal bir süre olarak görüyoruz.

Ekli dosyalar

• m14.jpg
    m14.jpg
    205,3 KB · Görüntüleme: 12
Oyla:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
Chatin kardeş, birde merak ettiğim konu hızlı şarz konusunun işlemci ile bağlantısı nedir ? İşlemcinin destekleyip desteklememesi ne anlama geliyor.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Resimdeki adaptör zaten maksimum 2A akım veriyor. Yani bir sorun yok. 3A üzerinde sorun çıkar.
Data kablosu olarak benim elimdeki sadece G2'nin ve Xiaomi powerbank'lerinin kabloları 2A destekliyor. Diğerleri tırt.

İşlemcinin şöyle bir önemi olabilir. Öyle herhangi bir inceleme yapmadım.
İşlemci, daha doğrusu şarj çipi, adaptörden çekilen akımı ayarlıyor.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Resimdeki adaptör zaten maksimum 2A akım veriyor. Yani bir sorun yok. 3A üzerinde sorun çıkar.
Data kablosu olarak benim elimdeki sadece G2'nin ve Xiaomi powerbank'lerinin kabloları 2A destekliyor. Diğerleri tırt.

Hocam elimde general mobile tablete ait 2.1A lik şarj cihazı var bunun kablosunun 2A destekleyip desteklemediğini nasıl anlayabilirim. Bir app varmı buna yarayan?

GT-S7580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam elimde general mobile tablete ait 2.1A lik şarj cihazı var bunun kablosunun 2A destekleyip desteklemediğini nasıl anlayabilirim. Bir app varmı buna yarayan?

GT-S7580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ancak ölçü aleti ile anlayabilirsiniz. App'ler pek sağlıklı sonuçlar vermiyor.

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Ampere yükleyin cihaza anlık akımı ölçüyor. Ben memnunum

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124
Ampere yükleyin cihaza anlık akımı ölçüyor. Ben memnunum

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

başarılı bir program yalnız ölçü aleti ile kesin sonuç verir..

Oyla:
Üst Alt