Nizamettin hocam en başından da yazıldığı gibi aldığınız süreler normal süreler. Diğer arkadaşların gönderdiği adaptör resimleri ile sizin adaptör resimlerinde de aynı Adaptörler olduğu apaçık ayan beyan ortada. Model numaralarına bakacak olursanız aynı olduğunu göreceksiniz.
Gelelim 1 saat olayına. Biraz mantık yürütürsek bunun mümkün olmadığını zaten göreceğiz. Bunun olabilmesi için 4,5 yada 5 Amperlik bir adaptör ihtiyacı olacaktır. Tabi bu da yeterli olmayacak, bu 4,5 amperi kaldırabilecek flexi kabloya yani konnektör ile anakart arasındaki bağlantı kablosuna da ihtiyaç olacak ki henüz böyle bir kablo icat edilmedi. Bu akımı kaldırabilecek bakırı bu flexi kabloda kullanmak mümkün değil. Çok kalın kablolara ihtiyaç olacak ki bunun da telefonun kalınlığının çok yüksek oranda artmasına sebep olacak.
Sizin telefonunuz da 2 amper ile şarj oluyor. Yani sonuna kadar 2A kullanılsa, 4000mah için en az 2 saat sürecek. 1 saat falan mümkün değil. Daha önce de yazdığım gibi şarjın sonlarına doğru akım git gide düşerek 250 mA'e kadar düşecek. Bu da ne demektir? 1 saatte 250mah doldurulması demektir. Bu yüzden sonlara doğru kalan kısım çok daha yavaş dolacak yani 2 saat yerine 3 saatte falan dolacaktır. Sizde de bu sürede doluyor zaten.
Sizin sorununuz kafanızı hızlı şarj terimine takmış olmanız. Hızlı şarj sadece anladığınız manada bir şey değil. Eskiden 750ma, 1A gibi Adaptörler ile telefonlar şarj edilirdi. Şimdi 2A'e kadar çıktılar. Bu yüzden hızlı şarj kelimesini bunun için de kullanıyorlar. Sonuçta diğerlerinden 2 kat olmasa da 1,5 kat daha hızlı şarj oluyorlar.
Tekrar hatırlatayım, herşey sadece adaptör de değil. Kullandığınız kablonun bile önemi var. 2A iletebilen, orjinal olmayan bir kablo bulmanız bile çok zor. Piyasadan alacağınız kablolar 1A bile vermeyecektir. Yurtdışından aldığım onlarca kablonun hiçbirisi 1A'i geçemedi.
Sent from my MI PAD using Tapatalk
Chatin kardeş, açıklamaların gayet anlaşılır ve güzel olmuş ellerine sağlık.
Hızlı şarz benim hayalimde 1 saatti, bunu da umuyordum açıkcası. Ama sizin açıklamalarınıza göre henüz teknoloji bunu yakalayamamış. Ne bileyim 1 ara hızlı şarz sayesinden telefonlar yarım saatte şarz edilebilecek şeklinde bir haber görmüştüm. Umudum ondan
Bir arkadaşımızın paylaştığı farklı bir adaptör vardı.resmini aşaıda atıyorum. Siz diyorsunuz ki böyle bir adaptör olsa dahi o akımı taşıyacak kablo bulamayız. Kablo dan kasıt data kablosu mu, yoksa telefonun iç aksamı ile mi ilgili.
Data kablosu demişken, hakkaten 2a iletebilen bir data kablosu bulduysanız bizde alalım. Çünkü biri evde biri işyerinden 2 data kablosuna ihtiyaç oluyor. Geçenlerde sıradan bir data kablosuna takmak zorunda kadım, cihaz manyak oldu. Saatlerde kaldı %30 u geçmedi şarzdan çıkartınca da 5 dk içinde cihazın şarzı hızla düşerek kapandı. Birde neden bu kablolarda neden herhangi bir açıklama veya teknik terim olmuyor acaba.... merak ettim.
Diğer taraftan bu şarz olaylarında telefonu şarza koyarken tek prize takmanın avantajı varmıdır, geçenlerde üzerinde baya dolu giriş olan bir uzatmalı 3 yola taktım şarz randımanı bana sanki daha düşük geldi.
İşin özü şu ki, hızlı şarz olayını rafa kaldırıyoruz 2:30-3:00 saat normal bir süre olarak görüyoruz.