Yardım Hızlı Şarj

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
Arkadaşlar Redmi Note 3 ün hızlı şarj özelliği hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba. Yaklaşık şarj süresi 3 - 3,5 saat. Bunun içinde MiKey-Mi-Kumanda Mi-Bant gibi bir uygulama veya araç mı olması gerekiyor. Yani telefonun hızlı şarj özelliğini nasıl kullanacağız.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
Hocam 1 saat diye bir olay yok. Kapalı biçimde 2 saat sürmüş ama açıkken o da mümkün değil gibi görünüyor.

Hayal diyorsunuz yani ? Osmaniye080 den şarza takma ve şarzın tamamlandığına dair ekran görüntüleri (yukarıda benim yaptığım gibi) gelir ise o zaman bu konu netlik kazanır. Arkadaşımızdan bu konuda dürüst olmasını ve yanıltma yapmadan doğru değerleri paylaşmasını rica ediyoruz.

ByKatre Siz mümkün olmadığını beyan ediyorsunuz, Osmaniye080 ise cihazını 1 saatte şarz ettiğini söylüyor. Bunu kanıtlamak Osmaniye080 e düşer. Bekleyip görelim.

Oyla:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
Hocam 1 saat diye bir olay yok. Kapalı biçimde 2 saat sürmüş ama açıkken o da mümkün değil gibi görünüyor.

ByKatre sizce yukarıda paylaştığım 2 adaptör arasında fark var mı ? Ayrıca hızlı şarz konusunun yüklü ROM ile alakası var mıdır ? Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer.

Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Hayal diyorsunuz yani ? Osmaniye080 den şarza takma ve şarzın tamamlandığına dair ekran görüntüleri (yukarıda benim yaptığım gibi) gelir ise o zaman bu konu netlik kazanır. Arkadaşımızdan bu konuda dürüst olmasını ve yanıltma yapmadan doğru değerleri paylaşmasını rica ediyoruz.

ByKatre Siz mümkün olmadığını beyan ediyorsunuz, Osmaniye080 ise cihazını 1 saatte şarz ettiğini söylüyor. Bunu kanıtlamak Osmaniye080 e düşer. Bekleyip görelim.
Ben hocamla konuştum. 2 saatte kapalı şekilde tamamlamış.

Oyla:

hilmi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hilmi
Cihazım
mi9 se
Konular
18
mediatek işlemcili demişsiniz.mediatek işlemcili cihazlarda quick sarj yok snapdragon işlemcili cihazlarda var.
yani 3 saatte şarj etmesi normal.10 amper sarj aletide alsan süre değişmez

Son düzenleme:
Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
1 saatte dolan tek cihaz s6 var bildiğim kadarıyla o da hem 2550 mah tan hemde exynos 7420 den kaynaklı. Diğer cihazlar 3000 ve üzeri olduğu için 100 dk ve üzeri bi sürede doluyor. Yani cihazın 2,5-3 saatte dolması normal. Mi4 te quick charge 2.0 var 3080 mah 2 saat 10 dk sürede doluyor.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
mediatek işlemcili demişsiniz.mediatek işlemcili cihazlarda quick sarj yok snapdragon işlemcili cihazlarda var.
yani 3 saatte şarj etmesi normal.10 amper sarj aletide alsan süre değişmez

Hoppala buradan yak şimdi... Bunun tam tersini söylemişlerdi forumlarda. O zaman redmi Note 3 için hızlı şarz özelliğinin olduğunu söylemek (pek çok sitede bu bilgi var) gerçeğe aykırı bilgi olur.

Oyla:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
Ben hocamla konuştum. 2 saatte kapalı şekilde tamamlamış.

Kardeş, o zaman 1 bir saat muhabbeti nereden çıktı.... neden duygularımızla oynuyorsunuz :( Osmaniye080 sizden bir açıklama rica ediyoruz, üzülerek. Şaka mı yaptınız bizlere :)

Oyla:

Nizamettin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nizamettin
Cihazım
Redmi note 3
Konular
14
1 saatte dolan tek cihaz s6 var bildiğim kadarıyla o da hem 2550 mah tan hemde exynos 7420 den kaynaklı. Diğer cihazlar 3000 ve üzeri olduğu için 100 dk ve üzeri bi sürede doluyor. Yani cihazın 2,5-3 saatte dolması normal. Mi4 te quick charge 2.0 var 3080 mah 2 saat 10 dk sürede doluyor.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu bilgiler için teşekkürler. O halde hayele kapılmayalım ve 4.000 mha pil için normal şarz koşullarına göre 2 saat 45 dakika çok iyi bir süre. Birde ben cihazın pili iyice bitinde %2 ye 1 e düşünce şarza takıyordum. Pilin sağlığını düşünerek, %15-10 kaldığında koyarsam süre daha da azalır, sizi yakalarız :)

Yeni nesil pillerde pilin tamamamen boşalmasını beklemeye gerek olmadığını öğrendim, ve yanlılmıyorsam cihazın pili azaldıkça sar değerleri de yükselir diye okumuştum bir zamanlar.

Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Bu bilgiler için teşekkürler. O halde hayele kapılmayalım ve 4.000 mha pil için normal şarz koşullarına göre 2 saat 45 dakika çok iyi bir süre. Birde ben cihazın pili iyice bitinde %2 ye 1 e düşünce şarza takıyordum. Pilin sağlığını düşünerek, %15-10 kaldığında koyarsam süre daha da azalır, sizi yakalarız :)

Yeni nesil pillerde pilin tamamamen boşalmasını beklemeye gerek olmadığını öğrendim, ve yanlılmıyorsam cihazın pili azaldıkça sar değerleri de yükselir diye okumuştum bir zamanlar.
Farketmez hocam istediğin zaman çıkar tak. SAR'la alakalı olan kısım ise şebeke. Az çekiyorsa telefon baz direğiyle bağlantı kurmak için daha güçlü sinyal atıyor. Bu da haliyle artryor.

Oyla:

osmaniye080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
redmi note 3
Meslek
serbest meslek
Konular
52
hocam kapalı şekilde tam 2 saatte pil boş iken yüzde yüz doldu :) ilk 15 dk da yüzde 25/30 u gördü bunun da iyi yanı var tabiki şarjın bitti 15 dakikada o kadar dolması iyidir.

Oyla:
Üst Alt