- Adım
- Cihan
- Cihazım
- Xiaomi 14 Ultra
- Konular
- 103
Her markanın bir eksiği var burada anlatsam sayfalar yetmez, kısa sözün özü xiaomi piyasaya ilk olarak donanım taraflı çıktı yazılımında bir övgü ya da yarışma amacı yoktu. Fiyatı da uygun olunca tercih edilen bir marka haline geldi hal böyle olunca fiyatlarını git gide arttırmaya başladı ve kullanıcılarda artık başka markalarla kıyaslayıp daha iyi şeyler arar oldu bunda kimse haksız değil sen o kadar donanımda getirdiğin yenilikleri öve öve anlatıyorsan buna uygun arayüzüde kullanıcına sunmak zorundasın yoksa eleştiri odağı olmaya devam edersin. Miui 14 e kadar xiaomi çok sorunluydu yaşadığım sorun kalmamıştır miui 14 ve şuan hyperos ile elde tutulur hale gelmeye başladı.(umarım böyle de devam eder) Ancak son yıllarda göze batan büyük bir eksiği var. Adamlar yeni miui sürümü tanıtırken bundaki özelliklerin büyük çoğunluğunu sadece çin tabanlı tutuyor küresel romlar lite sürüm gibi kalıyor. Bana göre artık bu alanda iyileştirme yapması gerek insanlar eu vs. romlarla uğraşmamalı. Samsung ai den bahsedenler olmuş bu yıl birçok firma için ai yılı olacak xiaomi de de farklı bir şeyler geleceğini düşünüyorum bekleyip göreceğiz..
Haklısınız, her firmanın yanlışları ,hataları, kötü tarafları var. Zaten teknoloji'nin olduğu yerde bu tür şeyler olağan şeyler. Sorun şurada başlıyor;
Xiaomi haddini bilmiyor. Yada yılda 50 cihaz çıkartıp biraz pazar payı edindiği için biraz kibirlendi.
Şimdi son 1-2 yıla kadar şahsen ben ağzımı açmıyordum. Çünkü adamlar harbiden en son teknolojiyi neredeyse diğerlerinin yarı fiyatına bizlere sunuyordu. Bu yüzden yazılımmış, işlevsellikmiş hiç kimsenin umurunda değildi. Ancak artık Xiaomi yi, Xiaomi yapan o fiyat avantajı kalmadı. Adamlar Apple, Samsung, Huawei gibi markalara kafa tutuyor fiyat pahalılığı konusunda. Tamam Türkiye'de işler biraz farklı neredeyse herkes çin cihazları kullanıyor. Fakat dünyanın geri kalanını da fotoğrafın içerisine alırsak ortada bir terslik var.
Bu gün iphone, samsung, huawei gibi markaların son amiral gemisi 1300€ ya alınabiliyorken Xiaomi'nin geçen seneki amiral gemisi de 1300€, çin versiyonu bile 1000€ civarı. Adam 13T Pro diye orta segment mi, amiral gemisimi ne olduğu belirsiz bir cihaz çıkartıyor 700-800€ ya kakalamaya çalışıyor. Mesela Honor Magic5 Pro gibi o biçim bir amiral gemisi 800-900€ ya alınabilieken bu Xiaomi deki nasıl bir pişkinliktir.
İşte bu yüzden insanların sesi çok çıkmaya başladı. Önceden fiyatı nedeniyle tahammül edilirken artık o fiyat avantajı falan uçtu gitti.
Geçen bir tanıdık telefonu kırılınca gitmiş mağazaya bir redmi almış. Zaten telefonu sadece telefon olarak kullanıyor. Geldim eve diyor telefonu kurcalıyorum telefon sürekli takılıyor, yavaş çalışıyor falan derken geri götürmüş onu vermiş üstüne 50€ koymuş A serisi bir Samsung almış. Yağ gibi akıyor diyor. Şimdi arada eskisi gibi 100-150 birim fark olsaydı bu adam gidip o telefonu geri vermezdi. Ama artık fiyat farkı kapandığı için Xiaomi ye katlanmak istemiyor insanlar.
Donanımsa madem iş bakınız realme gt5 pro SD 8gen3 var, o biçim Amoled 2k amoled ekran var, Su geçirmezlik var, Dolyb Atmos var, En son çıkan Sony kamera sensörü var, USB 3.2 var. Yani kısacası son teknoloji ama tüm markaların neredeyse yarı fiyatına satıyor adamlar. Demekki istenirse yapılabiliniyor.
Son düzenleme: