Sohbet Herkes Hyperos konusunda neden bu kadar ümitsiz?

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Her markanın bir eksiği var burada anlatsam sayfalar yetmez, kısa sözün özü xiaomi piyasaya ilk olarak donanım taraflı çıktı yazılımında bir övgü ya da yarışma amacı yoktu. Fiyatı da uygun olunca tercih edilen bir marka haline geldi hal böyle olunca fiyatlarını git gide arttırmaya başladı ve kullanıcılarda artık başka markalarla kıyaslayıp daha iyi şeyler arar oldu bunda kimse haksız değil sen o kadar donanımda getirdiğin yenilikleri öve öve anlatıyorsan buna uygun arayüzüde kullanıcına sunmak zorundasın yoksa eleştiri odağı olmaya devam edersin. Miui 14 e kadar xiaomi çok sorunluydu yaşadığım sorun kalmamıştır miui 14 ve şuan hyperos ile elde tutulur hale gelmeye başladı.(umarım böyle de devam eder) Ancak son yıllarda göze batan büyük bir eksiği var. Adamlar yeni miui sürümü tanıtırken bundaki özelliklerin büyük çoğunluğunu sadece çin tabanlı tutuyor küresel romlar lite sürüm gibi kalıyor. Bana göre artık bu alanda iyileştirme yapması gerek insanlar eu vs. romlarla uğraşmamalı. Samsung ai den bahsedenler olmuş bu yıl birçok firma için ai yılı olacak xiaomi de de farklı bir şeyler geleceğini düşünüyorum bekleyip göreceğiz..

Haklısınız, her firmanın yanlışları ,hataları, kötü tarafları var. Zaten teknoloji'nin olduğu yerde bu tür şeyler olağan şeyler. Sorun şurada başlıyor;

Xiaomi haddini bilmiyor. Yada yılda 50 cihaz çıkartıp biraz pazar payı edindiği için biraz kibirlendi.

Şimdi son 1-2 yıla kadar şahsen ben ağzımı açmıyordum. Çünkü adamlar harbiden en son teknolojiyi neredeyse diğerlerinin yarı fiyatına bizlere sunuyordu. Bu yüzden yazılımmış, işlevsellikmiş hiç kimsenin umurunda değildi. Ancak artık Xiaomi yi, Xiaomi yapan o fiyat avantajı kalmadı. Adamlar Apple, Samsung, Huawei gibi markalara kafa tutuyor fiyat pahalılığı konusunda. Tamam Türkiye'de işler biraz farklı neredeyse herkes çin cihazları kullanıyor. Fakat dünyanın geri kalanını da fotoğrafın içerisine alırsak ortada bir terslik var.

Bu gün iphone, samsung, huawei gibi markaların son amiral gemisi 1300€ ya alınabiliyorken Xiaomi'nin geçen seneki amiral gemisi de 1300€, çin versiyonu bile 1000€ civarı. Adam 13T Pro diye orta segment mi, amiral gemisimi ne olduğu belirsiz bir cihaz çıkartıyor 700-800€ ya kakalamaya çalışıyor. Mesela Honor Magic5 Pro gibi o biçim bir amiral gemisi 800-900€ ya alınabilieken bu Xiaomi deki nasıl bir pişkinliktir.

İşte bu yüzden insanların sesi çok çıkmaya başladı. Önceden fiyatı nedeniyle tahammül edilirken artık o fiyat avantajı falan uçtu gitti.

Geçen bir tanıdık telefonu kırılınca gitmiş mağazaya bir redmi almış. Zaten telefonu sadece telefon olarak kullanıyor. Geldim eve diyor telefonu kurcalıyorum telefon sürekli takılıyor, yavaş çalışıyor falan derken geri götürmüş onu vermiş üstüne 50€ koymuş A serisi bir Samsung almış. Yağ gibi akıyor diyor. Şimdi arada eskisi gibi 100-150 birim fark olsaydı bu adam gidip o telefonu geri vermezdi. Ama artık fiyat farkı kapandığı için Xiaomi ye katlanmak istemiyor insanlar.

Donanımsa madem iş bakınız realme gt5 pro SD 8gen3 var, o biçim Amoled 2k amoled ekran var, Su geçirmezlik var, Dolyb Atmos var, En son çıkan Sony kamera sensörü var, USB 3.2 var. Yani kısacası son teknoloji ama tüm markaların neredeyse yarı fiyatına satıyor adamlar. Demekki istenirse yapılabiliniyor.

Son düzenleme:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
Xiaomi'nin tek rakibi Apple ???wasntme~~
E tamam da, onun hızı da en baba cihazda bile maksimum 20 w. giggle~~
ama açığı kapatıyor bir şekilde.
Tasarım olsun, işlemci olsun.
Apple işlemci konusunda çok önde artık bu inkar edilemez.
Apple'ın kusuru şarj ve çentik. Bir de bizim gibi fakir ülkeler için pahalı.

Samsung'un hiçbir albenisi yok artık takoz gibi tasarımlar, kötü arayüz üstüne yavaş şarj.

Samsung, Apple gibi her şeyi kusursuz verip sadece şarj noktasına takılsa yine kabul derim.

Telefon denince aklım sadece Xiaomi ve Apple arasında gidip geliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Haklısınız, her firmanın yanlışları ,hataları, kötü tarafları var. Zaten teknoloji'nin olduğu yerde bu tür şeyler olağan şeyler. Sorun şurada başlıyor;

Xiaomi haddini bilmiyor. Yada yılda 50 cihaz çıkartıp biraz pazar payı edindiği için biraz kibirlendi.

Şimdi son 1-2 yıla kadar şahsen ben ağzımı açmıyordum. Çünkü adamlar harbiden en son teknolojiyi neredeyse diğerlerinin yarı fiyatına bizlere sunuyordu. Bu yüzden yazılımmış, işlevsellikmiş hiç kimsenin umurunda değildi. Ancak artık Xiaomi yi, Xiaomi yapan o fiyat avantajı kalmadı. Adamlar Apple, Samsung, Huawei gibi markalara kafa tutuyor fiyat pahalılığı konusunda. Tamam Türkiye'de işler biraz farklı neredeyse herkes çin cihazları kullanıyor. Fakat dünyanın geri kalanını da fotoğrafın içerisine alırsak ortada bir terslik var.

Bu gün iphone, samsung, huawei gibi markaların son amiral gemisi 1300€ ya alınabiliyorken Xiaomi'nin geçen seneki amiral gemisi de 1300€, çin versiyonu bile 1000€ civarı. Adam 13T Pro diye orta segment mi, amiral gemisimi ne olduğu belirsiz bir cihaz çıkartıyor 700-800€ ya kakalamaya çalışıyor. Mesela Honor Magic5 Pro gibi o biçim bir amiral gemisi 800-900€ ya alınabilieken bu Xiaomi deki nasıl bir pişkinliktir.

İşte bu yüzden insanların sesi çok çıkmaya başladı. Önceden fiyatı nedeniyle tahammül edilirken artık o fiyat avantajı falan uçtu gitti.

Geçen bir tanıdık telefonu kırılınca gitmiş mağazaya bir redmi almış. Zaten telefonu sadece telefon olarak kullanıyor. Geldim eve diyor telefonu kurcalıyorum telefon sürekli takılıyor, yavaş çalışıyor falan derken geri götürmüş onu vermiş üstüne 50€ koymuş A serisi bir Samsung almış. Yağ gibi akıyor diyor. Şimdi arada eskisi gibi 100-150 birim fark olsaydı bu adam gidip o telefonu geri vermezdi. Ama artık fiyat farkı kapandığı için Xiaomi ye katlanmak istemiyor insanlar.

Donanımsa madem iş bakınız realme gt5 pro SD 8gen3 var, o biçim Amoled 2k amoled ekran var, Su geçirmezlik var, Dolyb Atmos var, En son çıkan Sony kamera sensörü var, USB 3.2 var. Yani kısacası son teknoloji ama tüm markaların neredeyse yarı fiyatına satıyor adamlar. Demekki istenirse yapılabiliniyor.
Redmi, Poco, Xiaomi vb fark etmez.
Daha Türkiye'de adı geçmezken Xiaomi telefonları kullanırdım ilk defa bir Xiaomi cihazının kutudan çıkan yazılım ile sıradan işlemlerde takılıp donduğunu duydum. Ki Xiaomi kalite kontrol aşaması olsun son kullanıcı deneyimi olsun kutu sürümünde bunlara çok dikkat ediyor. O arkadaşa Samsung almak için bahane lazımmış bence.

Son düzenleme:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103

Samsung'un hiçbir albenisi yok artık takoz gibi tasarımlar, kötü arayüz üstüne yavaş şarj.

Samsung, Apple gibi her şeyi kusursuz verip sadece şarj noktasına takılsa yine kabul derim.

Daha Türkiye'de adı geçmezken Xiaomi telefonları kullanırdım ilk defa bir Xiaomi cihazının kutudan çıkan yazılım ile sıradan işlemlerde takılıp donduğunu duydum. Ki Xiaomi kalite kontrol aşaması olsun son kullanıcı deneyimi olsun kutu sürümünde bunlara çok dikkat ediyor. O arkadaşa Samsung almak için bahane lazımmış bence.

Takoz gibi derken bence yanlış bir karşılaştırma var ortada. S24 ultra'yı diğerleriyle görüntü yönünden kıyaslamamak lazım. Zira Galaxy Ultra serisi Galaxy Note serisinin yerini aldığı için Şekil itibariyle hiçte anormal değil. Hatta söylenene göre kullanıcıların büyük kısmı zaten Samsung'a oval köielerden ve düz olmayan ekrandan şikayet ediyorlarmış bu nasıl Note serisi diyerekten. Sonuçta bu kalemi de içerisinde olan bir Note cihazı.

Bende aynı fikirdeyim, bir Note cihazda üstelik kalemli bir cihazda ekran düz değil. Yani kalemi ekranın kenarlarında kullanamıyorsunuz. Şimdi ise Plazma TV gibi bir ekran var. Jilet gibi düm düz. Her bir pixel'ini kullanabilirsiniz. Hem cam koruyucu takmakta artık sorun değil.

Neyse kıyas için S24 Pro ve İphone 15 Pro yu almak gerek. Bu durumda da neredeyse aynılar.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

Logan8877

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Cumhur
Cihazım
Note 10 pro
Konular
133
Hayırlısı olsun arkadaşlar bakalım aslında aklımda olan diğer telefon Realme 11 pro plus tı az kasıp onu mu alsaydım arayüz kamera vs daha mı iyi olurdu acaba ?

Xiaomiyide seviyorum ne bileyim

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hayırlısı olsun arkadaşlar bakalım aslında aklımda olan diğer telefon Realme 11 pro plus tı az kasıp onu mu alsaydım arayüz kamera vs daha mı iyi olurdu acaba ?

Xiaomiyide seviyorum ne bileyim

Bir birinden çok uzak cihazlar değil. Tabi kağıt üzerinde realme daha üstün ancak fiyatıda ona göre.

Önemli olan içinize sinen bir cihaz almış olmanız. Çokta kafaya takmayın.

Bende uzun süredir takip etmiyorumdum. Artık değiştirmeyi düşünüyorum, yeni cihaz arayışına girdim. Ancak galiba bir iki ay daha bekleyeceğim Xiaomi, Realme gibi markalar Globale satış yapar ve fiyatlarıda makul olursa neden olmasın. Xiaomi şu fiyat işlerine bir göz kırpsa olacak işte de olmuyor. Yoksa Xiaomi ye karşı bir garezim yok. Evimde dolu Xiaomi cihaz var telefon, baskül, kamera,bileklikler, süpürge vs. Geçenlerde hanıma band 8 aldık öyle mutlu olmuştu ki, oturduğu yerden 300-400 kalori yakıyordu. Garantiye gönderdik 1 ay geçti halen bir haber yok. xD

Logan8877

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Cumhur
Cihazım
Note 10 pro
Konular
133
Bir birinden çok uzak cihazlar değil. Tabi kağıt üzerinde realme daha üstün ancak fiyatıda ona göre.

Önemli olan içinize sinen bir cihaz almış olmanız. Çokta kafaya takmayın.

Bende uzun süredir takip etmiyorumdum. Artık değiştirmeyi düşünüyorum, yeni cihaz arayışına girdim. Ancak galiba bir iki ay daha bekleyeceğim Xiaomi, Realme gibi markalar Globale satış yapar ve fiyatlarıda makul olursa neden olmasın. Xiaomi şu fiyat işlerine bir göz kırpsa olacak işte de olmuyor. Yoksa Xiaomi ye karşı bir garezim yok. Evimde dolu Xiaomi cihaz var telefon, baskül, kamera,bileklikler, süpürge vs. Geçenlerde hanıma band 8 aldık öyle mutlu olmuştu ki, oturduğu yerden 300-400 kalori yakıyordu. Garantiye gönderdik 1 ay geçti halen bir haber yok. xD
Devam Xiaomi ye bakalım, YouTube ta bir video izledim note 13 serisi Türkiyeye note 13 4g, 13 pro 4g, 13 pro 5g ve 13 pro plus 5g olarak gelecekmiş, acaba note 10 pro ile az idare edip note 13 pro 5g yada poco x6 pro 5g mi alsaydım diyorum ama şu 120w dehşet bir olay.

Yok yok en iyi seçimi yaptım bu bütçe ile 😁

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Devam Xiaomi ye bakalım, YouTube ta bir video izledim note 13 serisi Türkiyeye note 13 4g, 13 pro 4g, 13 pro 5g ve 13 pro plus 5g olarak gelecekmiş, acaba note 10 pro ile az idare edip note 13 pro 5g yada poco x6 pro 5g mi alsaydım diyorum ama şu 120w dehşet bir olay.

Yok yok en iyi seçimi yaptım bu bütçe ile 😁

Hocam poco ya bulaşma da hangisini alırsanız alın. Bir kez bir poco cihaz aldık, ilk sene herşey süperdi sonra lanet ettirdi. Telefon görüşmelerinde sorun çıktı, mikrofonda sorun çıktı, güncelleme sonrası kamera berbat bir hal aldı, parmak izi kendi kendine sürekli algılama yaptı "tekrar deneyin,tekrar deneyin" bıktırdı yani, şimdi de şarj soketi sallanmaya başladı yakında o da gider herhalde. Bootloader açsam belki hepsini düzeltiriz bir şekilde de uğraşmak istemiyorum. İşte sorun burda. Xiaomi'nin uğraşması gereken şeylerle niye biz uğraşalım.

PROSSK12

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
IrResistibLe
Cihazım
Redmi10 2022
Konular
48
Samsung övgüleri tamamen komik kaçıyor.
MIUI veya yeni adıyla HyperOS kolaylıkları sonrası Samsung arayüzü çok itici geliyor.
Üstüne hızlı şarj özürlüsü bir firma.
Yıl olmuş 2024 amiral gemisi telefon çıkarıyor 45w hızlı şarj ile piyasaya sürüyor.
S24'ya ultra 70 bin TL vereceksin 45w şarj hızı alacaksın Xiaomi 15 bin liraya 120w hızları verirken. giggle~~

Xiaomi'nin tek rakibi Apple.
Hocam Samsung istese hızlı şarjı koyar ama Samsung'un hızlı şarjı koymamalarının haklı bir nedeni var.
Hızlı şarjı koymamalarının nedeni bataryaya zarar.Batarya ömrünü olumsuz etkiliyor.Yoksa Samsung da 120Watt 240Watt koymayı bilir.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Ben hızlı şarj teknolojilerinde telif hakları gibi şeyler olduğunu düşünüyorum. Bu arada cihaz alacaksanız Apple yada Xiaomi en mantıklısı. Benden söylemesi realme gibi markalara bulaşmayın benim gibi koşa koşa xiaomiye geri dönersiniz cihazı ufak bir zararlada satarsınız.🤣

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
27

Vallaha hocam benim için de honor ve Huawei, bambaşka bir yerde pixel de düşünülebilir ama Google maalesef Türkiye'de hiç bir desteği yok cihazın 😃
Maddi durumum elverişli olsa direkt ikisinden birini alacağım ama maalesef, tabi onun haricinde Xiaomi 12t ve düz 13 pro ultra 14 pro ultra seriside bambaşka bir âlem de 😁

Mesela Xiaomi 13 pro ve 14 pro çok güzel telefonlar tam bir amiral gemisi hissinin derinliğini yaşatma tasarımı var🙂

Üst Alt