şu videoyu izleyipte samsungun insanları nasıl manipüle edip aklıyla dalga geçtiğini anlayabilirsiniz hocam
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Hocam haklılık payı olan noktalar var ancak şikayetlerinin geneli malesef Türk kullanıcıları ilgilendiriyor. Örneğin fiyat farkı Türkiye'ye özel. Yurtdışı fiyat olarak bildiğim kadarıyla 100€ fiyat farkı var s23 ultranın çıktığı tarihteki fiyat ile s24 ultranın fiyatı arasında. Ancak çeşitli firmaların ön-sipariş kampanyalarıyla falan şuanda fiyat farkı olmaksızın almak bile mümkün. Fakat zamlı olarak alınsa bile anlamak lazım tüm Dünyada herşeyin fiyatı arttı. Geçen sene aracımın deposunu 60€ ya dolduruyorsam bu sene 75€ ya dolduruyorum. Domates ten makarnaya, elektrikten internet faturasına fiyatı artmayan bir şey kalmadı.
Videoda söylediği gibi gösterdikleri şeyleri farklı markalarda farklı şekillerde de yapma şansınız var. Google Lens yeni icat edilmedi evet ancak mesela Xiaomi de bir düşünün; Instagram'da geziyorsunuz bir şey gördünüz aramak için önce SS alacaksınız sonra Lens uygulamasını açacaksınız(yada Chrome) galeriden görüntü seçeceksiniz, sonra görüntünün içerisinde aramak istediğiniz nesneyi seçeceksiniz. Oysa samsung ne diyor; Nerede olursa olsun, hangi uygulamada olursa olsun bir daire çizip arayın. Evet yeni bir şey icat etmediler ancak var olan bir şeyin kullanımını müthiş derecede kolaylaştırdılar, yani kullanıcının hayatını kolaylaştırıyor.
Türkçe dil konusunda çok şaşılacak bir şey yok. Ancak Barış Özcan'ın dediğine göre galiba Haziran sonunda gelecekmiş Türkçe dil. Ama bilmiyorum.
Fotoğraf düzenleme konusunda da evet farklı uygulamalarda bu tür şeyler yapmak mümkün ancak herşey için farklı bir uygulama yüklemek var birde cihazın kendi resmi uygulamasını kullanmak var.
Google fotoğraflar içinse söylediği özellik Pixel cihaz kullanıcıları hariç ücretli Pixel cihazlarıda sınırlı süreyle ücretsiz bir şekilde kullanıyor sonuçta. Eskiyen cihaz ücretliye geçiyor. Samsung ileride böyle birşey yaparmı bilemiyorum.
Hem böyle karşılaştırırsak Pixel cihazlarda halen 8k video çekemiyor. Adam s24 ultra da telefoto lensle bile 8k video kaydı vaad ediyor. S24 ultra 1300-1400€ ise Pixel 8 Pro da 1100-1200€
10x sensör konusu da ne düşündüler bilmiyorum ama onun yerine 5x kamerayı 50mp ve daha büyük bir sensöre çevirmişler düşük aydınlatma daha iyi çekimler için. Ayrıca çok istenirse 50mp fotoğrafı 5x kırpma yaparak sonuçta yine 10mp 10x yaklaştırılmış bir fotoğraf elde edebiliriz. Ama performans nasıl olur bilmiyorum.
Şarj aleti konusunda Apple yapınca kimse bir şey demiyor. Ayrıca videoda ki arkadaşın söylemediği şey Avrupada bu büyük markalara sürekli baskı yapıyorlar, cezalar getiriyorlar. Sözde çevrecilik adı altında. İphone ları USB-C ye nasıl geçirdiler defalarca ceza ödettiler. Çünkü israf olduğu için her yeni cihazda yeni kulaklık, yeni şarj adaptörü vs. Doğruluk payıda yok değil. Şuan evi bir dolaşsam 10 tane şarj adaptörü bulurum belki.
Bu arada ben Samsung falan savunduğumdan değil. Sadece kendi bildiklerimi aktarıyorum Yoksa konu Xiaomi 'nin hiç bir şey yapmamasından açılmıştı.
Yeri gelmişken Xiaomi de halen 14 ultra duyurusu yapmadı, 14 pro ise bazı testçilere göre 13 ultra' nın yanına yaklaşamıyor. Gerçi 14 pro daki değişken diyafram olayı çok hoşuma gitti ancak bir amiral gemisinde Omnivision gibi 3. sınıf bir kamera sensörünün ne işi var. Gerçi globelde de satılmayacakmış da, satılsa bile niye Xiaomi ye 1100-1200€ verip Omnivision alayım ki, gider aynı paraya s23 ultra, s24 ultra alırım.
Esas konu aslında Xiaomi nin, yaptığı yanlışlar ve yapmadığı doğrular.