Yardım Hepsiburada ve Evo garanti

mi5sumut55

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
umut
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
12
Arkadaşlar 2 hafta önce Mi5s cihazım durup dururken kendiliğinden kapandı ve açılmadı. Açmaya çalıştığımda Mi logosunda kaldı. Bilgisayara bağlamak istediğimde bilgisayar görmedi. Garantisi devam ettiği için Hepsiburadaya yazdım ve 1 hafta sonra sonuç alıp cihazı geçen hafta yolladım. Aradan 1 hafta geçti ve bugün evo tarafından arandım ve cihazıma sıvı temasından dolayı entegrenin yandığı ve 940 tl ücreti olduğu söylendi. Bende kabul etmedim. Hiç olmazsa hayalet ekrandan dolayı LG paneli değiştirin dedim. Ürün sıvı temasından dolayı garanti dışı kaldığı için bunla ilgilide bir işlem yapamayacaklarını belirttiler.

Arkadaşlar size sorum bundan sonra ben ne yapabilirim. Tüketici haklarına gitsem bir şey yapabilir miyim. Nasıl ispat edebilirim sıvı teması olmadığını. Sizden fikirlerinizi bekliyorum. Yada ön kötü arızalı parçayı uygun bir şekilde nereden bulabilirim.

AfterLife

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
6
Geçmiş olsun hocam, yani ben Apple hiç kullanmadım, son durumunuda bilmiyorum ama genelde çevremden bu konuda hep övgü duymuştum.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet arkadaş doğru demiş apple politikari artik eskisi gibi deil. İphone 3gs den iphone 8 plusa kadar tum modelleri aldim kullandim. Bi servis harikası vardi. En ufak soruna tamir yok cihaz değişimi olurdu. Ayni cihazin 3 kez değiştiğini bilirim. Fakat bunu kötüye kullananlarda cok oldu. Apple artik eski apple deil servis konusunda. Değişim verdikleri cihaz 2 gun sora ariza verince bu cihazda yetkisiz mudahale var diyecek kadar işleri bozmuşlar. Cihazin 1 yil daha garantisi var pil 500 döngüyü geçmiş diyip pil parasi isteyecek kadar bozmuş lar. Garantili cihaza para ver yaptır. Uzun lafin kisasi apple servis işinde eski apple deil

Oyla:

mi5sumut55

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
umut
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
12
Yanlış anlama olmasın, tüm KVK garantili cihazları kastetmedim. Sadece Xiaomi Türkiye garantili yazılan ama KVK, GENPA garanti belgesi çıkan cihazları kastettim. Bunların Xiaomi Türkiye diye bahsettiği garanti EvoBT garanti yani. Bu yüzden hangi garanti firması olursa olsun tüm Xiaomi Türkiye garantili cihazlar Evo'ya gider.

Bu arada sıvı teması olan cihazlar açılmaz diye birşey yoktur. Sıvı teması oksitlenmeye ve temassızlığa yol açar. Bu oksitlenme hangi devrede olursa o devrelerde sıkıntı olur.

Mi MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam dün bir bakayım dedim şikayetvar.com a evo hakkında. O kadar çok konu var ki. Hepside yeni açılmış. En az 25-30 şikayet var. Hiç ilgilenmiyorlar ve hep müşteriye yansıtıyorlar sorunu.

Sıvı teması konusunda pek bir bilgim olmadığı için dediğinizde haklısınızdır. Ama ben eminin sıvı teması olmadı. Hepsiburada yı aradım ve tekrar onarılmasını talep ettim. Bakalım ne diyecekler.

Oyla:

mi5sumut55

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
umut
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
12
Cihazım Hepsiburada dan geldi. Tüketici haklarına başvurmaya karar vermiştim. Kutuyu açıp bakayım dedim sağında solunda deforme var mı diye. Sonuçta garanti firması EVO. Korkulur yani. Baktım herhangi bir sorun yok. Bir açıp bakayım ne durumda açılıyormu yoksa yine Mİ yazısında mı kalıyor diye. Bir baktım telefon açıldı. Sıfırlanmış. Sanırım fabrika ayarlarına dönmüş. Mi şifresini istedi. Onuda halleettim. Kısacsı baştan kurulum yaptım. Benim anlamadığım konu cihaz açılmıyordu. ve garanti kapsamı diye herhangi bir işlemde yapmamışlardı. Cihaz nasıl oldu da çalışır durumda geldi bana. Akıl sır erdiremedim.
Zenex hocamın bu konuda bilgisi vardır diye düşünüyorum.

Oyla:

pathfinder1

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
zeki
Cihazım
xiaomi mi max 2
Konular
9
İyice denedinizmi herşeyini hocam, sıkıntı kalmadıysa çok güzel.
Cihazım Hepsiburada dan geldi. Tüketici haklarına başvurmaya karar vermiştim. Kutuyu açıp bakayım dedim sağında solunda deforme var mı diye. Sonuçta garanti firması EVO. Korkulur yani. Baktım herhangi bir sorun yok. Bir açıp bakayım ne durumda açılıyormu yoksa yine Mİ yazısında mı kalıyor diye. Bir baktım telefon açıldı. Sıfırlanmış. Sanırım fabrika ayarlarına dönmüş. Mi şifresini istedi. Onuda halleettim. Kısacsı baştan kurulum yaptım. Benim anlamadığım konu cihaz açılmıyordu. ve garanti kapsamı diye herhangi bir işlemde yapmamışlardı. Cihaz nasıl oldu da çalışır durumda geldi bana. Akıl sır erdiremedim.
Zenex hocamın bu konuda bilgisi vardır diye düşünüyorum.

Oyla:

mi5sumut55

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
umut
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
12
Şuan için bir sorun gözükmüyor. Akşama biraz daha kurcalayayım bakalım. İnşallah bir sorun çıkmaz. Cihazı kapatıp tekrar açtım sorun olmadı. İnşallah bundan sonrada bir şey olmaz.

Oyla:

pathfinder1

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
zeki
Cihazım
xiaomi mi max 2
Konular
9
Sıkıntı yok o zaman sıkmayın canınızı.
Şuan için bir sorun gözükmüyor. Akşama biraz daha kurcalayayım bakalım. İnşallah bir sorun çıkmaz. Cihazı kapatıp tekrar açtım sorun olmadı. İnşallah bundan sonrada bir şey olmaz.

Oyla:

mi5sumut55

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
umut
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
12
Sıkıntı yok o zaman sıkmayın canınızı.

Maalesef ki kamerada sorun çıktı. Arka kamera flu gösteriyor. Kamera merceklerinde sorun var sanırım. Nasıl çözebilirim.

Oyla:

pathfinder1

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
zeki
Cihazım
xiaomi mi max 2
Konular
9
Pek bir fikrim yok hocam, lens mi içeriden kirli acaba?
Maalesef ki kamerada sorun çıktı. Arka kamera flu gösteriyor. Kamera merceklerinde sorun var sanırım. Nasıl çözebilirim.

Oyla:

mi5sumut55

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
umut
Cihazım
xiaomi mi5s
Konular
12
Pek bir fikrim yok hocam, lens mi içeriden kirli acaba?

Daha Önce forumda okumuştum lens ile ilgili odaklama sorunu diye. Kameraya baskı uyguladım bir kaç sefer vurdum ama olmadı. İnşallah bir çözüm bulabilirim

Oyla:

pathfinder1

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
zeki
Cihazım
xiaomi mi max 2
Konular
9
Bilgisi olan burdan bir hocam yardımcı olur sanırım, geçmiş olsun.
Daha Önce forumda okumuştum lens ile ilgili odaklama sorunu diye. Kameraya baskı uyguladım bir kaç sefer vurdum ama olmadı. İnşallah bir çözüm bulabilirim

Oyla:
Üst Alt