Çözüldü HepsiBurada İmei Kaydı

Verag

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Muhammet fat
Cihazım
Redmi note 7
Konular
2
30.07.2019 tarihinde Hepsiburada dan nethouse firması aracılığı ile Xiaomi redmi note 7 telefon satın aldım telefon 01.08.2019 tarihinde elime geçti 5 gün kullandıktan sonra internette bi kaç habere rast geldim ve telefonların IMEI kaydının olmadığıno gördüm bende btk dan IMEI sorgulattığımda telefonumun kayıt dışı olduğunu öğrendim Hepsiburada yı aradığımda Hepsiburada 14 gün içerisinde kaydın tamamlanacağını iletti nethouse firmasını aradığımda 2 ay süreceğini söylüyor. Btk ise kayıt tamamlanmadan telefon satışının gerçekleşmesinin doğru olmadığını söylüyor. Hepsiburada ile 7 kez görüştüm 14 gün iade sürecinin problem yaşadığım için beni bağlamayacağını bu problemin çözüleceğini iddia ediyor. Peki ola ki çözülmezse ne olacak diyorum yani iade etmenize yardımcı olacağız diyor. Yardımcı olmak ne demek diyorum işte telefon açılmazsa çizik darbe olmazsa iade edersiniz diyor. Açıkcası telefonu nethouse a göndermeye de çekiniyorum çünkü telefonu açıp bu telefon müdahale edilmiş kabul etmiyoruz da diyebilir. Şuan bu konuda muzdarip bir çok tüketici var. Sizce ne yapmalıyım süreç ne şekilde işliyor nethouse a göre süreç değişmiş direkt btk bu kayıt işlemini yapmıyormuş önce ticaret bakanlığı onay veriyormuş bu sebeple gecikme yaşanıyormuş.

Benim burada takıldığım konu sizin gibi 1-2 hafta dememesi 2 aydan bahsediliyor

aliytrklkmz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 7
Konular
24
30.07.2019 tarihinde Hepsiburada dan nethouse firması aracılığı ile Xiaomi redmi note 7 telefon satın aldım telefon 01.08.2019 tarihinde elime geçti 5 gün kullandıktan sonra internette bi kaç habere rast geldim ve telefonların IMEI kaydının olmadığıno gördüm bende btk dan IMEI sorgulattığımda telefonumun kayıt dışı olduğunu öğrendim Hepsiburada yı aradığımda Hepsiburada 14 gün içerisinde kaydın tamamlanacağını iletti nethouse firmasını aradığımda 2 ay süreceğini söylüyor. Btk ise kayıt tamamlanmadan telefon satışının gerçekleşmesinin doğru olmadığını söylüyor. Hepsiburada ile 7 kez görüştüm 14 gün iade sürecinin problem yaşadığım için beni bağlamayacağını bu problemin çözüleceğini iddia ediyor. Peki ola ki çözülmezse ne olacak diyorum yani iade etmenize yardımcı olacağız diyor. Yardımcı olmak ne demek diyorum işte telefon açılmazsa çizik darbe olmazsa iade edersiniz diyor. Açıkcası telefonu nethouse a göndermeye de çekiniyorum çünkü telefonu açıp bu telefon müdahale edilmiş kabul etmiyoruz da diyebilir. Şuan bu konuda muzdarip bir çok tüketici var. Sizce ne yapmalıyım süreç ne şekilde işliyor nethouse a göre süreç değişmiş direkt btk bu kayıt işlemini yapmıyormuş önce ticaret bakanlığı onay veriyormuş bu sebeple gecikme yaşanıyormuş.

Benim satıcım direk hepsiburada idi ve gerçekten 14 gün deyip 4. günüde kaydı yaptılar. Muhtemelen NetHouse de işi garantiye almak için uzun zaman söylemiş olabilir. Yine de tabii ki içim rahat olsun derseniz iade edip satıcısı hepsi burada olan bir telefon alabilirsiniz.

Verag

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Muhammet fat
Cihazım
Redmi note 7
Konular
2
Benim satıcım direk hepsiburada idi ve gerçekten 14 gün deyip 4. günüde kaydı yaptılar. Muhtemelen NetHouse de işi garantiye almak için uzun zaman söylemiş olabilir. Yine de tabii ki içim rahat olsun derseniz iade edip satıcısı hepsi burada olan bir telefon alabilirsiniz.
iade süreci çok uzun sürüyor ve bu sürede telefonsuz kalmak sıkıntı :(

aliytrklkmz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 7
Konular
24
iade süreci çok uzun sürüyor ve bu sürede telefonsuz kalmak sıkıntı :(
O zaman güvenip beklemekten başka çare kalmıyor. Ama hepsiburada bu konularda çok katı bir sorun oluşur telefon tamamen kapatılırsa vb kesinlikle gerekeni yapar o konuda içiniz rahat olsun :)

Verag

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Muhammet fat
Cihazım
Redmi note 7
Konular
2
O zaman güvenip beklemekten başka çare kalmıyor. Ama hepsiburada bu konularda çok katı bir sorun oluşur telefon tamamen kapatılırsa vb kesinlikle gerekeni yapar o konuda içiniz rahat olsun :)
yani hepsiburadanın şu tutumu hoşuma gitmedi diyorum diyelim ki kayıt yapılamadı ve telefon 120 gün süre sonunda kapatıldı o zaman ne yapacaksınız?

-telefonu iade etmenize yardımcı oluruz!
-iade etmeye yardımcı olmak nedir?
-işte telefonda çizik ezik içi açılmamışsa iade ettiririz
-iyi de telefonda çizik ezik bulunması telefonun kullanımına engel değil ki sonuç olarak telefon kayıtlı olsa ben ömrümün sonuna kadar o çizik ile kullanırım fakat telefon kapanırsa kapandığı andan itibaren artık o bir telefon değil tablet oluyor.
-şuana kadar böyle bir sorun yaşanmadı sattımız binlerce telefon kayıt altına alındı ondan dolayı net bir cevap veremiyorum

yani kıssadan hisse hep ucu açık yorumlar

Verag

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Muhammet fat
Cihazım
Redmi note 7
Konular
2
IMEI 9. Gün kayıt oldu teşekkürler herkese
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

edit:IMEI 9. Gün kayıt oldu

Son düzenleme:

aliytrklkmz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 7
Konular
24
yani hepsiburadanın şu tutumu hoşuma gitmedi diyorum diyelim ki kayıt yapılamadı ve telefon 120 gün süre sonunda kapatıldı o zaman ne yapacaksınız?

-telefonu iade etmenize yardımcı oluruz!
-iade etmeye yardımcı olmak nedir?
-işte telefonda çizik ezik içi açılmamışsa iade ettiririz
-iyi de telefonda çizik ezik bulunması telefonun kullanımına engel değil ki sonuç olarak telefon kayıtlı olsa ben ömrümün sonuna kadar o çizik ile kullanırım fakat telefon kapanırsa kapandığı andan itibaren artık o bir telefon değil tablet oluyor.
-şuana kadar böyle bir sorun yaşanmadı sattımız binlerce telefon kayıt altına alındı ondan dolayı net bir cevap veremiyorum

yani kıssadan hisse hep ucu açık yorumlar
Ama onlar da haklı eğer çizik vb varsa alamazlar bu durumda da değişim yaparlar. Bir teknoloji mağazasında aynı durum olsa karşılaştığınız tepki çok daha sert oluyor ki bunuy asyanlar da var. Siz olabildiğince içinizi rhqat tutmaya çalışın ya da yok ben istemiyorum diyorsanız thh ne gidin :) içiniz rahat olup telfofnu zevkle kullanmadıktan sonra bir anlamı kalmıyor sonuçta :)

ykaptan41

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
Redmi note7
Konular
2

ben de hepsiburadan note 6 pro almıştım benin 1 ay sonra kontrol ettiğimde imei lerin farklı telefonlara kayıtlı olduğunu fark ettim bir ay uğraştım sürekli telefon ettim belgeleri gönderdim hep konuyu kapattılar en son hakem heyetine başvurdum hakem heyeti savunma isteyince bana iade süreci açtılar ve gönderdim eğer 14 gün içinde kayıt yapılmazsa kesinlikle ürünü iade edin bu süreçte kargo poşeti dahil tüm bilgilerinizi saklayın derim. Çünkü onlarda birer belge niteliğindedir tabiki bu arada telefonu çok iyi korumanız lazım eğer ufak bir hata görürlerse bu sefer garanti şirketi devreye giriyor Size tavsiyem nacizane 14 gün içinde iade edin o zaten kabul görür eğer telefonda herhangi bir şey yoksa onu sizde anlarsınız iyice temizleyip siler faturası dahil ne gönderdiyseler kutu içine koyup gönderirseniz bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum çünkü kayıt işi genel anlamda 1 hafta içinde oluyor bende daha yeni redmi note 7 aldım 13.gün Gittigidiyor iade edin dedi ettim yenisini sipariş verdim başka satıcıdan 3-5 günde gerçekleşiyor herşey bilginiz olsun diye payşamak istedim bu süreci

Üst Alt