Çözüldü HepsiBurada İmei Kaydı

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Yazılan mesajlardan anladığım, ithalatçı; telefon perakende de satılmadan önce imei kaydı yaptırmıyor olarak algıladım ben !...

Yani ithalatçı, getirttiği telefonların imei kayıt parasını, yurda girer girmez yatırmıyor.

Yanlışım varsa düzeltiniz ?

aliytrklkmz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 7
Konular
24
Yazılan mesajlardan anladığım, ithalatçı; telefon perakende de satılmadan önce imei kaydı yaptırmıyor olarak algıladım ben !...

Yani ithalatçı, getirttiği telefonların imei kayıt parasını, yurda girer girmez yatırmıyor.

Evet doğru anlamışsınız. Aslında yapılmaması gereken bir eylem normalde direk kayıt ettirilmeli ama yapmıyorlar. ürün satıldıktan sonra yapıyorlar.

mterzy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muharrem
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2

Neredeyse tamamına yakını maalesef bu şekilde
Hatta ben Teknosa dan tedarik ettiğim huawei tr garantili cihaz bile bu şekilde süreçten gecti

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aliytrklkmz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 7
Konular
24
Bugün kayıt edildi hiç bir sorun olmadan 3 4 günde kayıt ettiler. Aynı durumda olup da burayi okuyna varsa içi rahat olsun :)

mterzy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muharrem
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2
Bugün kayıt edildi hiç bir sorun olmadan 3 4 günde kayıt ettiler. Aynı durumda olup da burayi okuyna varsa içi rahat olsun :)
Aynen bende böyle hissetmiştim konu kapandığında

Hadi geçmiş olsun
Kazasız belasız kullanımlar

AfterLife

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
6
Kayıt oluyor. Bazen 1 hafta bazen 2 haftayi buluyor. Eskiden böyle seyler olmazdi. Cihaz alirdik 1 saat sora bakardik kayıtlı.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Velhasılı kelam; ülkemizdeki cep telefonu piyasası, Kel Ali'nin bağı gibi her tarafı karma karışık oldu.

İthalatçının sattığı telefonların IMEI kayıt mevzuunda ise, ithalatçı gümlerse, kullanıcılar tüketici hakem heyetinin kapısını aşındırmaya başlar. ( Ki, birkaç ithalatçının gümleyebileceğine dair dedikodular dolaşmaya başladı bile...

Bundan sonra kullanıcılar ya vestel - casper gibi telefonlara yönelmeli ya da yurtdışına çıktığında yanında getirmelidir.

Ben şahsen önümüzdeki yıl yurda dönerken 5g modellerden birini alıp imei kaydettirme niyetine girdim.

Telefon + 270 dolar( imei ) = yurtiçi satış fiyatının altında ise, her türlü yurtdışından alım yapacağım.

aliytrklkmz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 7
Konular
24
Velhasılı kelam; ülkemizdeki cep telefonu piyasası, Kel Ali'nin bağı gibi her tarafı karma karışık oldu.

İthalatçının sattığı telefonların IMEI kayıt mevzuunda ise, ithalatçı gümlerse, kullanıcılar tüketici hakem heyetinin kapısını aşındırmaya başlar. ( Ki, birkaç ithalatçının gümleyebileceğine dair dedikodular dolaşmaya başladı bile...

Bundan sonra kullanıcılar ya vestel - casper gibi telefonlara yönelmeli ya da yurtdışına çıktığında yanında getirmelidir.

Ben şahsen önümüzdeki yıl yurda dönerken 5g modellerden birini alıp imei kaydettirme niyetine girdim.

Telefon + 270 dolar( imei ) = yurtiçi satış fiyatının altında ise, her türlü yurtdışından alım yapacağım.
Artık 6000-1000 ₺ arası telefon alınmadığı sürece yurtdışı karlı olmuyor. Örneğin konumuz note7 diye ondan bahsedelim yurt dışı satış fiyatı şu anda 1200₺ civarına geliyor ee bu iyi güzel ama imei kayıt ücreti 1500 tlye çıktığı için ediyor 2700₺ 1750 tl ye satılan telefonu da kimse 2700 e almaz :( Yani yurt dışından getirmek artık imkansız gibi ki şöyle de bir şey var artk kimin passaportuna kayıtlı ise sadece o kullanabiliyor yani ikinci el de satma şansınız da yok oluyor. Yurt dışı işini bence artık bitirdiler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynen bende böyle hissetmiştim konu kapandığında

Hadi geçmiş olsun
Kazasız belasız kullanımlar

TEşekkür ederim :)

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Artık 6000-1000 ₺ arası telefon alınmadığı sürece yurtdışı karlı olmuyor. Örneğin konumuz note7 diye ondan bahsedelim yurt dışı satış fiyatı şu anda 1200₺ civarına geliyor ee bu iyi güzel ama imei kayıt ücreti 1500 tlye çıktığı için ediyor 2700₺ 1750 tl ye satılan telefonu da kimse 2700 e almaz :( Yani yurt dışından getirmek artık imkansız gibi ki şöyle de bir şey var artk kimin passaportuna kayıtlı ise sadece o kullanabiliyor yani ikinci el de satma şansınız da yok oluyor. Yurt dışı işini bence artık bitirdiler.

Tabiki almışken 5g ve baba modellerden birini almayı düşünürüm. Yurtdışı fiyatı avantajlı olduğu takdirde...

Satma işine gelince; şu zamana kadar kullandığım telefonlarımın hiç birini satmadım. Kendi hattım ile kullanma yönü, benim açımdan sorun değil.

Hatta kendi adıma belirtmem gerekirse, devlet 5 yıldan önce telefon yenileyenlerden ek vergi almalı... Böylece cep telefonu narkotiğine tutulmuş olanlar iyot gibi açığa çıkar.

6 yıl oldu n910 note4 telefonun hala taş gibi.

ykaptan41

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
Redmi note7
Konular
2
Hepsi burada ile bir aydan beri imei ve orjinal telefon konusunda yaşadığım sorun devam ediyor şu an hakem heyetinde devam ettiriyorum HEPSİBURADA ya yazdığım en son mesaj da budur ilk başta kayıtlı olan imei lerin birinin bir ay sonra kontrol ettiğimde klonlanmış olarak e devlette gördükten sonra işleyen süreç aşağıda kısa olarak belirttiğim gibi devam ediyor Bilginiz olsun diye düşünerek yazdım.
İMEİ NOSU nun biri bu relefona kayıtlı görünüyor
Marka: MI Model Bilgileri: MEI7S-REDMI NOTE5 PRO-E7S yav bu da tamamen başka telefon markası bunuda mı -görmüyorsunuz yav orjinal telefon Marka: MI Model Bilgileri: M1806E7TG-REDMI NOTE 6 PRO budur benimkisi ise M1806E7TI: KODLU TELEFON GÖNDERİLMİŞTİR BUDA BU TELEFONUN (Redmi Note 6 Pro) – Hindistan MENŞELİ OLDUĞU ANLAMINA GELMEKTEDİR. siz bu kadar mı müşteri memnuniyeti deyip orjinal ürün diyorsunuz yazıklar olsun sizlere o kadar belge kayıt varken siz devletin kayıtlarında bile farklı telefondaki imei göremeyecek kadar duyarsızsınız.
Nihayet Hepsiburada ürünü satıcıya iade yi aldı ve ürün fiyatını geri iade etti

Üst Alt