Rehber Güncelleme Almayan Yurtiçi Mi5'lere Orijinal ROM Yüklenmesi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
bir kac miui 8 rom denedim ama hep bu hatayı aldım

Hocam öncelikle diğer mi flash'ı yükleyin. Bu yeni olan cidden kötü, hiç işlem yapmıyor, hata veriyor.

İkinci hata ise dosya konumu. Klasörü direk c sürücüsü içine atın

Üçüncü hata ise en altta yer alan clean all seçeneğini seçin. Birazdan yükleyeceğiniz Mi Flash'ta wipe all yazacak bu seçenek mutlaka işaretli olsun. :)

zaqa17

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
mi5
Konular
6

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Hocam rom dosyasının uzantısı tgz ve aşağıdaki bağlantıdan indirdiniz değil mi?

Siz bu bağlantıdaki romu indirin hocam. Ondan sonra bu dosyayı c sürücüsü içine çıkartın.

Hatta isterseniz ilk mesajdaki rehberi ve oradaki dosyaları kullanarak yapın. Rehberi bir defa daha okuyun...

zaqa17

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
mi5
Konular
6
burdan indirdim kardeş

zaqa17

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
mi5
Konular
6
verdiğiniz rom linki indirip deniycem saolun

zaqa17

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ömer
Cihazım
mi5
Konular
6
Hocam rom dosyasının uzantısı tgz ve aşağıdaki bağlantıdan indirdiniz değil mi?

Siz bu bağlantıdaki romu indirin hocam. Ondan sonra bu dosyayı c sürücüsü içine çıkartın.

Hatta isterseniz ilk mesajdaki rehberi ve oradaki dosyaları kullanarak yapın. Rehberi bir defa daha okuyun...
teşekkürler verdiğiniz rom ile oldu :)

esendağlı

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Mi5 32 GB
Konular
1
Arkadaşlar ben cihazımı(mi5 32 gb)hb den aldım, içinde çakma mı yoksa orjinal rommu var nasıl anlarım acaba.bu arada cihaz yarın elimde olacak.

onurtora

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
0
Bunun için "Ayarlar" --> "Telefon Hakkında" --> "MIUI sürümünü" menüsünü kontrol edebilirsiniz.
7.2.8.0.0 Rom 'unun özelleştirimiş (Custom) Rom olduğunu biliyorum.

rastegamer

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Batu
Cihazım
Mi5
Konular
18
pdanet'i yüklemek zorundamıyız?

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

serdarsom

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Serdar
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
0
Konu sahibi cantara'ya çok teşekkür ederim. Hepsiburada üzerinden aldığım iki cihazdan birinde son sürüm yüklüyken birinde 7.2.8.0.0 yüklü geldi. Hem güncelleme yapılmıyordu hem de menülerde yarı ingilizce yarı türkçe görüntüleme sorunu vardı.

Konuyu okuduğumda işlemlerin birkaç saat sürebileceğini, aksilik olması durumunda işlemleri düzgün bir şekilde yapana kadar telefonu kullanamayacağımı düşünmeye başladım.

Ancak işlemler düşündüğümden çok daha basit oldu. Unlock başvuruma 4 gün sonra döndüler. Unlock işlemi 15-20 sn, ROM atma işlemi 130sn, telefonun ilk açılışı da birkaç dakika sürdü. Windows'un USB driverlarının yüklemesi, PDAnet yüklemesi gibi işlemlerin hepsini sayarsak 1 saat içinde yeni versiyona geçtim.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İleride konuya ulaşanların daha rahat hareket edebilmeleri için rehbere birkaç öneri getirmek istiyorum:
A.Hazırlık bölümünde 5. maddeye "Amacınız son ve kararlı sürümü kullanmak ise stable versiyonu indirebilirsiniz." eklenebilir.

B.Unlock bölümünde 3. maddenin başına önce "telefonu kapatın ve bilgisayar ile bağlantısını kesin" eklenebilir.
Ayrıca 5. bir madde eklenip "Unlock sonrası reboot butonuna basarak telefonun yeniden başlatabilirsiniz." eklenebilir.

C. Global Rom Yükleme bölümünde ise başlangıç kısmına "Cihazınızı kapatın ve ses kısma tuşu ile birlikte güç tuşuna basılı tutun." ifadesi eklenmeli. (Bu ifade olmadığı için diğer konulardan ve Miui'nin kendi sitesindeki ifadeleri takip etmek durumunda kaldım.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Üst Alt