Rom Global Stabil (Kararlı) Miui v9.0.1.0 NCAMIEI (Mi 6)

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Peki miui pro siz hiç yuklediniz mi nasil bir rom satbille farkı ne

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eu Tabanlı romlarda şunu gözlemledim, Xiaomi Eu, Epic Rom, Mi-Globe rom için; muhtemelen Multirom.me de Eu tabanlı ise onda da bu şekildedir. Cihaz akıcı çalışıyor, fakat ara ara anlık yavaşlıyor uygulama açılış hızı - sayfa kaydır vs. vs. bu da size Fps düşüşü olarak geri dönüp rahatsız ediyor. Miui Pro romda ise (Muhtemelen Miui MS'de de bu şekildedir) Daha pürüzsüz kullanım mevcut. Iphone vari diyebiliriz bu pürüzsüzlük için. Smooth kavramını burada iyice ortaya çıkıyor. Birde Eu tabanlı romlarda parmak izi okuyucu 1 tık yavaş çalışıyor, aynı şekilde Miui Pro'da ise bu romlara göre 1 tık daha hızlı. Ayrıca nedense Eu tabanlı romlarda Cihazın ilk açılışında parmak izi okuyucu ile ekran kilidini açamaz iken, Miui Pro'da açılabiliyor. Neden bunu değiştirmiyor diğer rom üreticileri bilemiyorum.

Bu arada Miui Pro'daki sorun ise, Netflix'in çalışmaması. Eu tabanlı romlarda Netflix sorunsuz çalışıyor.

whitestone.ba

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
12
Buranın mui formu olduğunu düşünüyor dum yoksa yaniliyormuyun

Doğru hocam ama yinede kullanmayanda burda kullananda

Sent from my MI 6 using Tapatalk

maliozi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
xiaomi mi6
Konular
2
Bu performansı minimalist tasarım ile birlikte verebiliyor. S8 ile yanyana koyunca, genel kullanım itibari ile daha hızlı kalıyor; Miui 9 ile. Hangi açıdan kısıtlanmış sizce? Miui Pro kurup, yeni özellikler ile kullanabilirsiniz cihazı.

Siz neden S7 Edge'in Touchwiz arayüzünü daha çok beğendiğinizi söyleyin misal, oradan gidelim.

Eğer Miui 8 Stabil sürümü kullanıp bunları söylüyorsanız, birşey diyemem tabiki.

Başta belirteyim ben hiç bir android telefonu root yapıp rom atarım diye almadım, miui global stabilden bahsediyorum ki konumuz da tam olarak bu bence. Yani sizin bahsettiğiniz güzellikler custom rom atınca ortaya çıkıyorsa bu xiaomi'nin güzelliği değil romu hazırlayanların güzelliği.

Kısıtlamalara gelince mesela ayarlarda bir simge çerçevesini kaldırma bile yok illa tema uygulamak lazım, dolayısıyla xiaomi'nin çok matah bir şeymiş gibi tanıttığı simge animasyonlarını görebilmek için o iğrenç çerçevelere maruz kalıyoruz :)

Diğer kısıtlama bildirimi çift parmakla genişletmek bence büyük saçmalık, bir diğeri bildirim panelinden cevap yazamamaktı ama miui9 ile geldi o özellik çok şükür.

Birde xiaomi'nin kendine has klavyesi olmaması kötü hani miui arayüzü göklere çıkarırken bunları göz ardı ediyoruz.

Ben mi6'ya s8'den geçtim ve şimdi bedava verseler kullanmam o ekran gerçekten güzel değil. S7 edge bence s8den çok çok güzel.

Yanlış anlaşılmasın markayı gömmek değil amacım seviyorum telefonumu en azından bu paraya bu donanımı verdiği için seviyorum ama mesela miuida herkesin beklediği özellikleri microsoft launcher olarak sunmuş bunu paylaşıyorum ve berbat miui daha iyi deniliyor e tamam iyi ama bu özellikler yok ve sen miui9 ile gelecek mi acaba diye dört gözle bekliyosun. Keşke yapsa da bizde orijinal kullansak :)

Brznklc

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berzan
Cihazım
Mi9T
Meslek
Kuaför
Konular
6
Maalesef denedim ama hindistan yapınca da güncelleme gelmiyor hem şuan kullandığım da hemde arkadaşın mi6 sında denedik bekleyeceğiz yapacak birşey yok

Mi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rusya olarak deneyin hocam..

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Başta belirteyim ben hiç bir android telefonu root yapıp rom atarım diye almadım, miui global stabilden bahsediyorum ki konumuz da tam olarak bu bence. Yani sizin bahsettiğiniz güzellikler custom rom atınca ortaya çıkıyorsa bu xiaomi'nin güzelliği değil romu hazırlayanların güzelliği.

Kısıtlamalara gelince mesela ayarlarda bir simge çerçevesini kaldırma bile yok illa tema uygulamak lazım, dolayısıyla xiaomi'nin çok matah bir şeymiş gibi tanıttığı simge animasyonlarını görebilmek için o iğrenç çerçevelere maruz kalıyoruz :)

Diğer kısıtlama bildirimi çift parmakla genişletmek bence büyük saçmalık, bir diğeri bildirim panelinden cevap yazamamaktı ama miui9 ile geldi o özellik çok şükür.

Birde xiaomi'nin kendine has klavyesi olmaması kötü hani miui arayüzü göklere çıkarırken bunları göz ardı ediyoruz.

Ben mi6'ya s8'den geçtim ve şimdi bedava verseler kullanmam o ekran gerçekten güzel değil. S7 edge bence s8den çok çok güzel.

Yanlış anlaşılmasın markayı gömmek değil amacım seviyorum telefonumu en azından bu paraya bu donanımı verdiği için seviyorum ama mesela miuida herkesin beklediği özellikleri microsoft launcher olarak sunmuş bunu paylaşıyorum ve berbat miui daha iyi deniliyor e tamam iyi ama bu özellikler yok ve sen miui9 ile gelecek mi acaba diye dört gözle bekliyosun. Keşke yapsa da bizde orijinal kullansak :)

Hocam işte orada Kişisel Zevk devreye giriyor. İkon Çerçevesi benim için hiç sorun değil, zaten Tema değişikliği ile kaldırabilmek bile yeterli ve kolay. Ben bunu bir sorun olarak göreceğinizi düşünmüyordum. Ayrıca Hem animasyonları gösterip hemde bu şekilde performanslı çalışıyor Stock Launcher. Animasyonları 0.5x'e bile alınca, animasyonları da görerek, performansı da hiç törpülemeden kullanabiliyorsunuz.

Tek Parmakla Bildirim hareketleri konusunda ise çok haklısınız, bakalım Miui 9 Stabil ile gelecek fakat ne zaman gelecek. Xiaomi'nin burada büyük bir eksikliği mevcut.

Klavye olarak, LG G3'te LG'nin kendi klavyesini kullanıyordum, Mi6'ya geçince de Swiftkey kullanmaya başladım, artık başka cihaza geçince de Swiftkey kullanırım. Bence klavye konusunda LG ve Sony'nin klavyeleri hariç, diğer hiçbiri güzel değil. Bu yüzden Swiftkey gibi bir güzellik varken de, kendi klavyesine hiç gerek yok. Hiç olmaması, kötü olup kullanılmamasından daha iyidir bana göre de.

Hocam baştanda dediğim gibi, benim Miui arayüzünün değişmem dememin sebebi, Minimalist tasarımı Performans ile birleştirmesi.

Ek Özellikler için Custom rom kurulması gerekiyor ne yazıkki, bunu cihazı almadan araştırma sonrasında bileceğini düşünmüştüm. Kekşe Xiaomi bizi uğraştırmadan sunsaydı bunları fakat, Custom rom kurmamız gerekiyor.

Miui Arayüzüde sorunsuz değil kesinlikle, bunu da belirtmeden geçmiyim. Bir sorunu çözüyorlar, başka bir sorun çıkabiliyor. Yavaş yavaş ilerlemeye çalışıyor Xiaomi...

gokaka

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
gokaka
Cihazım
X 14 U
Meslek
Com Eng.
Konular
0
Bana da gelmedi, listelerde Aralık gibi gözüküyor.

Tevfikret

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tevfik
Cihazım
Mi6 inş
Konular
3
Güncellemeleri kontrol et deyince uygun güncelleme yok diyo. Sonra sağ yukardan linke basınca güncellemeyi indir çıkıyor. Ben şimdi oraya bastığımda neyi indiyor anlamadım.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Güncellemeleri kontrol et deyince uygun güncelleme yok diyo. Sonra sağ yukardan linke basınca güncellemeyi indir çıkıyor. Ben şimdi oraya bastığımda neyi indiyor anlamadım.

Yine 8.5.1'i indiriyor.

gokaka

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
gokaka
Cihazım
X 14 U