Herkes ister ki kameram güzel olsun ,güzel çeksin tabiki bazı modeller için biraz zor mesele bir Redmi 4X tek kameraya sahip normal kaliteli çekim yapan standart telefon kamerası . Bugün sizler için birkaç deneme yaparak nasıl fotoğraf için güzel sonuçlar elde edebilirsiniz onu anlatacağım .
İlk olarak normal MIUI kameranın sadece belirgin birkaç özelliği olması sizi sevindirmeyebilir .
Bugün HDR+ özelliğini aktif ederek dinamik renklerin ve fotoğrafların kalitesinin nasıl arttırılabilecigini gördüm ve bunu sizlere aktarmak istedim .
Slo-Mo ,Lens Blur , HDR+ gibi Google Camera özellikleri aktif olacaktır. Ayrıca kullandığım rom : MIUI 10.1.1.0 Global
Not : Slo-Mo 480p ve 120fps çekim yapmaktadır . Görüntü sizi tatmin etmeyebilir .
İlk olarak telefonunuz ROOT'lu olmalıdır .
Öncelikle build.prop dosyasını erişebileceğiniz bir dosya yöneticisi ile açın , yani es dosya yöneticisi bu işlem için gayet uygun . Build.prop dosyasına bir kod eklemeniz gerekiyor ki Google Camera çalışabilsin .
Kod : “
persist.camera.HAL3.enabled=1” tırnak içindeki bu kodu kopyalayıp dosyanin yazılarının bittiği kısma bunu yapıştırın ve kaydedip çıkın .
Bu kısım tamam sıra Magisk üzerinden modül yüklemekte .
Magisk üzerinden modüller yazan yerin altında bulunan indir kısmına girmeniz ve GCAM mod , port Camera , camera2api veya telefon modelinizi yazarak uygun Camera modülünü bulamaniz gerekmektedir .
Uygun modülü bulduktan sonra ise modülü yükle kısmına basarak indirmesini ve otomatik yüklenmesini bekleyiniz , ve daha sonra telefonu yeniden başlatınız .
Telefon açıldına göre uygun GCAM APK sini bulup yüklemeniz gerekmektedir .
Kurulum kısmı bu kadar fakat GCAM modlarinda hala sıkıntılar olduğu için bazı şeyleri kendiniz denemeniz gerekiyor .
Benim telefonum : Redmi 4X
Redmi 4X için kalan kısımları sizlere anlatayım :
Son sürüm modlu GCAM APK :
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Stabil Modlu GCAM APK :
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Ben son sürüm olan APK yi denedim diğerini bilmiyorum siz deneyebilirsiniz yorumlara da sonuçları yazabilirsiniz .
Evet APK yi kurduk ve açtık bizden istenen şeylere izin verdikten sonra menüyü çekip ayarlar kısmına gelmeniz.
Burada ilk olarak HDR+ ayarlarını yapalım .
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Üstteki resimdeki gibi ayarladım çünkü diğerlerini denediğimde Camera sürekli olarak durduruluyor.
Ek olarak alt kısımda Gelişmiş kısmına girin ve HDR+ Kontrolünü açın haricindeki başka birşeyi değiştirmenize gerek yok . (Resimde olduğu gibi )
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Evet arkadaşlar daha fotoğraf çekmeye pek fırsatım olmadı , bir tane çektim fakat kişisel bir fotoğraf olduğu için buraya eklemek istemedim mutlaka farkı anlayacaksınız bu konuda eminim sorunuz olursa yorumlarda belirtin veya mesaj atabilirsiniz . Suanlik sadece Redmi 4X için anlattım diğer modeller içinde anlatım yapacağım . İyi forumlar ...