Sohbet gayrı ciddi ve korsan paylaşım

stranium

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
tr
Cihazım
Mi A2 ve A2Lite
Konular
5
Telefonlar, bilgisayarlar donanım elemanları. Android'in temel mantığı da özgür yazılım mantığıdır. Para verip aldığım donanım üzerinde yasal sınırlar içinde istediğim şeyi yaparım. Gel gelelim yasal sınırlar insanları başka yollara yöneltiyor genelde ülkemizde. Adam gibi vergisini veren bir sektör, bir büyük şirket yok. Bakkalından, mobilyacısına, kırtasiyecisinden inşaat devine herkes aynı. İnsanlar artık vicdan azabı bile duymuyor vergi kaçırıken. IMEI de aynı mantık. Vicdanen rahatsan problem yok.

mudur1998

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
note3 pro
Konular
4
arkadaş ara gazımı verdi,balığa çıktı sazanmı avlıyor,yoksa canı sıkıldı konumu açtı bu tür durumlarda heee deyin gitsin

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Miui Türkiye formu olarak
sitede (forumda) paylaşılan imei atma veya degistirme ve kaçak yollardan yurdumuza getirilen cihazların yasallaştırılması
Bununla beraber (bazi kullanıcıların rağbet gösterdiği) root v.s. paylaşımlarının yapıldığı bir site olmak ne kadar hoşunuza gidiyor ?
Foruma kayıt yapmış kullanıcılar haricinde (fake kullanıcılar) site yönetimi ve admin arkadaşlar cevap yazarsa aydınlanmak istiyorum.
Saygılarımla

Öncelikle diğer kullanıcılarımız için hakaret niteliği taşıyan ifadeleriniz mesajınızdan kaldırılmıştır. Lütfen tekrar etmeyiniz.

IMEI atma ve değiştirme yasal bir işlem değildir forumumuzda anlatımının yapılması yasaktır. Bu tarz konulara ilişkin yaptırımlarımız için Çöp Kutusu bölümüne bir göz atabilirsiniz.

Root yetkisi Android geliştirme ile ilgilidir ve ilgilenmiyorsanız okumayabilirsiniz ancak biz yönetim olarak bu tarz konuların forumumuzda bulunmasından oldukça memnunuz ve yerli geliştiricilere elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya da hazırız.

Fake kullanıcılar ise IP ve MAC adresleri üzerinden kontrol edilmekte ve sitemizde çoklu hesaba izin verilmemektedir. Forum Kurallarımız bölümünü inceleyebilirsiniz.

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Hocam öncelikle cevap almak istediğim kişilerin yazmasından memnun oldum.
Root konusuna gelince
Bütün bankacılık programları rootlu cihazlara uyarı veriyor , rootlu cihazlar garanti dışı kalıyorsa burda bir anormal durum yokmu.

thezalim02

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut Gazi
Cihazım
Xiaomi Mi Max 3
Meslek
Backend Front Edit
Konular
44
hocam sen atma root hata bu kadar tantana yapmaya gerek yok git ios kullan anormal bir evet var özelliklerini kapatmak gibi tam verim alamamak gibi şayet root ile hepsi çözülebiliyor. Sen bu dediğini şirketlere aktar buraya değil

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Çok basit değerlendirelim.Root dediğimiz şey sahip olduğumuz cihazda admin yetkisi almak demek.Para verip aldığım bir cihazın yazılımında admin yetkisi alabilmek kadar normal bir durum yok.Rootlanan cihaz niye garanti dışına çıkar dersek cihazlarımızın Root yetkisini aldığımızda herşeyin ayarını değiştirebiliyoruz örnek vermek gerekirse cihazın işlemci hızını 2 Ghz den 4 Ghz'e yükseltirsek cihazı alev topuna dönüştürebiliriz yada şarj akımını 10 watt yerine 20 watt yaparak cihaza hasar verebiliriz.Bu şekilde hasarlanmış bir cihaz garanti veren firmayı bağlamaz veya resmi kuruluşların Root olayına olumsuz bakmasının sebebi yüklenebilecek bir zararlı yazılımın hassas bilgilerinizi kopyalamasını sağlayabilir fakat ne yaptığını bilen bir kullanıcı cihazı üzerinde zaten yüklenen bir uygulamanın Root yetkilerine sahip olabilmesini veya olamamasını kendi belirliyor.Belli bir tecrübe edinmiş kullanıcı zaten zarar görmeden Root kullanabilir.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Hani bir laf vardır : Bir deli kuyuya bir taş atar, kırk akıllı uğraşır ama bir türlü çıkaramaz. Bu muhabbet biraz da ona benzemiş. Tuhaf olan ise bu kadar ciddiye alınması...

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Hocam öncelikle cevap almak istediğim kişilerin yazmasından memnun oldum.
Root konusuna gelince
Bütün bankacılık programları rootlu cihazlara uyarı veriyor , rootlu cihazlar garanti dışı kalıyorsa burda bir anormal durum yokmu.
Farkındaysan; tuhaf bir mücadele içindesin... drunk~~

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Root Linux dan gelen bir tabir. Yetkili kullanıcı anlamına geliyor. Windows da Administrator ile aynı şey. Eğer ben bişey yapmayım telefon şirketim en doğrusunu bilir diyorsan root yapmazsın. Bununla birlikte Android 'in özgürlüğünden kısmen mahrum kalır. Telefon şirketinin telefonuna gönderdiği güncellemeler ile telefonunu nasıl zamanla yavaşlattığı ve eskittiğini seyredersin. Yada telefonu root yapar istediğin gibi sistemi temizlerler diri tutarsın. Ama bununla birlikte telefonun tam yetkili olduğu için herhangibir virüsün tam yetkili olma ihtimali olur. Bu da risk yaratır. Verhasıl bu işerden birazın üzerinde anlamıyorsan uzak durman gereken bir şey.

Üst Alt