- Adım
- Teknisyen
- Cihazım
- Xiaomi Mi A3
- Konular
- 13
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Tekrar sorun yaşadım art arda. Sorun gidericiyi çalıştırdığımda daha önce karşılaşmadığım başka hatalarla da karşılaştım.
* DHCP'de "Wi-Fi" etkinleştirilmemiş - Algılandı
* Erişim noktanız, yönlendiriciniz veya kablo modeminiz ile internet arasındaki bağlantı kesildi - Algılandı
* Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor - Düzeltildi.
Ayrıca modemin sistem günlüğünde bazı sıra dışı kayıtlar gördüm.
Sistem günlüğünde görülen 192.168.1.170 adresi, modemin "Otomatik DHCP" ile bilgisayara atamaya çalıştığı IP adresidir. Oysa bilgisayar, otomatik IP almaya kapalıydı. TCP/IP konfigürasyonunda bilgisayarın IP adresini manuel olarak 192.168.1.192 adresine sabitlemiştim. IP sabit olduğundan sistem günlüğünde bu tür DHCP kayıtları hiç olmazdı. Sorun yaşadığım sırada sabit ayarlara rağmen bilgisayara farklı bir IP adresi atanmaya çalışılmış. İlginç.
İnce bir hastalık var. Çözmekte zorlanıyorum.
* DHCP'de "Wi-Fi" etkinleştirilmemiş - Algılandı
* Erişim noktanız, yönlendiriciniz veya kablo modeminiz ile internet arasındaki bağlantı kesildi - Algılandı
* Varsayılan ağ geçidi kullanılamıyor - Düzeltildi.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Ayrıca modemin sistem günlüğünde bazı sıra dışı kayıtlar gördüm.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Sistem günlüğünde görülen 192.168.1.170 adresi, modemin "Otomatik DHCP" ile bilgisayara atamaya çalıştığı IP adresidir. Oysa bilgisayar, otomatik IP almaya kapalıydı. TCP/IP konfigürasyonunda bilgisayarın IP adresini manuel olarak 192.168.1.192 adresine sabitlemiştim. IP sabit olduğundan sistem günlüğünde bu tür DHCP kayıtları hiç olmazdı. Sorun yaşadığım sırada sabit ayarlara rağmen bilgisayara farklı bir IP adresi atanmaya çalışılmış. İlginç.
İnce bir hastalık var. Çözmekte zorlanıyorum.