Rom En özelleştirilebilir Android rom hangisi?

ELVD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Nusantara ve AncientOS aynı geliştirici ekibin elinden çıkıyor ve harika işler çıkarıyorlar, Nusantara Project'in tamamı Endonezyalı ekip bu ekibin Xiaomi ile bağlantısı var bu önemli bir etken bence.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Xiaomi Mi 9T Pro telefonum için konuşacak olursam bahsettiğiniz romlar içerisinde (Ancient, CrDroid, Arcana, Nusantara) en kapsamlı özelleştirmeyi sunan AncientOs. Genel anlamda gördüğüm romların hepsi parmak izi efekti ve parmak izi animasyonlarında aynı tasarımları sunuyorlar. Sadece ek olarak kendi romlarının tasarımları varsa ekstradan onu ekliyorlar.
Fakat tüm bu romlar içerisinde AncientOs özellik açısından açık ara önde.

Örnekler
-Sistemde gezinmeyi hareketler
şeklinde ayarladığımızda alttaki barın uzunluğunu bazı romlarda ayarlamak için eklerken çoğu rom o barın kalınlığıyla oynamana izin vermiyor. Fakat AncientOs romunda barı hem uzatabilir hem kalınlığıyla oynayabilirsin.

-Wifi, Sinyal gibi durum çubuğu ögelerini değiştirmek için neredeyse tüm romlar aynı özelleştirmeleri paylaşırken AncientOs romunda belki de +10 tane ekstra özelleştirmeler var. Sadece şeklini değiştirmekle kalmıyor aynı zamanda bu durum çubuğu ögelerinin uzunluğunu, genişliğini ayarlayabildiğin gibi bu ögeleri sağa veya sola da kaydırabiliyorsun durum çubuğunda. (Bunun şöyle bir faydası oluyor: Durum çubuğunda diyelim ki pil yüzdesini pil simgesinin içerisinde göstersin diyorsunuz. Bazı romlarda pil yüzdesi yazısı küçük kaldığı için okunmayabiliyor. AncientOs romunda buradaki ayarlarla oynayabildiğiniz için istediğiniz boyutta ögeleri ayarlayabiliyorsunuz.)

-Ses panelinin tasarımını birçok romda özelleştirebilirken AncientOs romunda ekstradan bunun içerisine yüzdelik dilimi de ekleyebiliyorsunuz. İster panel içine ister panel dışına. (Yani ses düzeyi %38, % 60 gibi)

-Bazı romlar çift tıkla ekran uyandırmayı eklemiyor. Bu romda bu özellikte var. Yani çift tıklama ile tüm ekranı değil sadece ortam ekranını uyandırabiliyorsunuz. Tekrar çift tıklarsanız kilit ekranını açıyor.

-Hızlı ayarlar kısmında (internet, mobil veri vb. yazan kısım) animasyonlar eklenebiliyor. Bu kimi romda var kimi romda yok.

-Benim takıldığım 2 nokta var mesela: Birincisi bana göre hızlı ayarlarda ses kısmı şu şekilde olmalı: Ses, Titreşim, Sessiz mod şeklinde. AncientOs romunda bu şekilde. Bunu bazı romlar: Ses, Titreşim, rahatsız etmeyin şeklinde ayarlıyor. Bu bana anlamsız geliyor çünkü rahatsız etmeyin seçeneği ayrı olarak var. O yüzden bu sıralamanın içine eklenmesi anlamsız geliyor.
İkincisi de yine hızlı ayarlarda ses paneli olması. Yani telefonun sesini arttırmak ya da azaltmak istersem telefonun ses açma/kapama tuşuna basmama gerek kalmadan ses paneli simgesine tıklayarak ses düzeyini ayarlayabiliyorum. Böylece fiziksel olan tuşlara bağlılığım çok fazla kalmamış oluyor.

Aklıma geldikçe diğer bazı özellikleri de yarın ekleyeceğim. angel~~

Özelleştirilebilir rom diyorsanız bence AncientOs şu an için açık ara ileride.
Çok teşekkür ederim hocam, tam istediğim gibi oldukça açıklayıcı olmuş... Izninizle bir sorum olacak, bildirimler sorunsuz geliyor mu kilit ekrana

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Değerli hocam,

Özelleştirilebilir romlar arasında açık ara hala en iyi rom AncientOS. Geliştiriniz de iyiyse deme keyfe. Tek eksiği genelde ota desteği yok.
Ama stabilite+ota güncelleme derseniz Crdroid. Bu ekip çok kararlı. Genelde kendi çekirdek ekibi oluşturuyor romları. Buda daha stabil bir örnek oluşturuyor.

Miui sonrası mutlaka Anciente geçerim. Diğer romlar kesmiyor artık.
Teşekkürler hocam, zaten size güvenim sonsuz olduğundan, ilk tavsiye ettiğinizde yüklemiştim, OTA üzerinden güncelleme alıp almaması önemli değil

merlot

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurat
Cihazım
Redmi7,poco f5
Konular
21
Ben de aosp romlar içinde ençok Ancient romu beğenmiştim birsüre kullandıktan sonra rahatlık battı herhalde tekrar miui geçtim:Pdrunk~~

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Ben de aosp romlar içinde ençok Ancient romu beğenmiştim birsüre kullandıktan sonra rahatlık battı herhalde tekrar miui geçtim:Pdrunk~~
Ben sanırım Cuma veya cumartesi yükleyeceğim, Miui de artık umurumda olmayacak, tüm ince ayarları yaptıktan sonra da, yıllardır kullanamadığım Nova Launcher i kullanmayı düşünüyorum

E.D

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kamera
Cihazım
Mi 9
Konular
94
Evolution x hocam. Tamamen Türkçe özelleştirmeleri. Ondan sonra xtended ve spark OS benim kullandıklarım arasında.

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Çok teşekkür ederim hocam, tam istediğim gibi oldukça açıklayıcı olmuş... Izninizle bir sorum olacak, bildirimler sorunsuz geliyor mu kilit ekrana
Rica ederim, bildirimler kilit ekranına sorunsuz geliyor. Bende önceki sürümlerinde problemli gelmişti fakat bu romdan kaynaklı değil benden kaynaklıydı. Başka romları denemek adına romun datasını alıp diğer romları denedim. Sonra tekrar AncientOs romu yükleyip ardından data yedeğini yükledim. Bunun üzerine yeni test sürümü paylaşıldı onu yükledim. Bundan dolayı Whatsapp üzerinden gelen bildirimlerde gecikme oluyordu, ama şu an temiz kurulumla böyle bir problemim olmadı.

Android 12 romlarda hızlı ayarlarda satır ve sütunları ayarlayamıyoruz. Bunun için Magisk üzerinden eklentiler flaşlamak gerekiyor. Her telefon için geçerli mi bilmiyorum ama Mi 9T Pro'da bir Magisk uygulaması vardı fakat uygulama Play Store'a taşındı. Uygulamayı geliştiren Türk birisi. ( )

EK BİLGİ
-Tam Android 12 romlarda özelleştirmeler oturmaya başlamışken 12.1 (12L) sürümü diye bir sürüm geldi. Şimdi geliştiriciler romları bu sürüme göre ayarlayamaya çalışıyor. O yüzden 12L romlarında bazı problemler olabilir. (AncientOs için şu an 12L çıkmadı Mi 9T Pro'da)

-Android 12 romlarda eğer Volte'yi aktif ederseniz arama esnasında çıkan arama sesi çıkmıyor. Yani kişiyi arıyorsunuz ama karşı tarafın telefonu çalıyor mu/ çalmıyor mu anlaşılamıyor. Bunun çözümü için volteyi kapatmanız gerekiyor. Volteyi kapatınca da konuşma esnasında hoparlörü açarsanız bazen ses karşı tarafa gitmiyor gibi oluyor. (AncientOs romuna özel bir problem değil. Android 12 romlarda Mi 9T Pro için genel bir problem. Rom ister OSS olsun isterse MIUI vendor olsun fark etmiyor.)

merlot

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurat
Cihazım
Redmi7,poco f5
Konular
21
Rica ederim, bildirimler kilit ekranına sorunsuz geliyor. Bende önceki sürümlerinde problemli gelmişti fakat bu romdan kaynaklı değil benden kaynaklıydı. Başka romları denemek adına romun datasını alıp diğer romları denedim. Sonra tekrar AncientOs romu yükleyip ardından data yedeğini yükledim. Bunun üzerine yeni test sürümü paylaşıldı onu yükledim. Bundan dolayı Whatsapp üzerinden gelen bildirimlerde gecikme oluyordu, ama şu an temiz kurulumla böyle bir problemim olmadı.

Android 12 romlarda hızlı ayarlarda satır ve sütunları ayarlayamıyoruz. Bunun için Magisk üzerinden eklentiler flaşlamak gerekiyor. Her telefon için geçerli mi bilmiyorum ama Mi 9T Pro'da bir Magisk uygulaması vardı fakat uygulama Play Store'a taşındı. Uygulamayı geliştiren Türk birisi. ( )

EK BİLGİ
-Tam Android 12 romlarda özelleştirmeler oturmaya başlamışken 12.1 (12L) sürümü diye bir sürüm geldi. Şimdi geliştiriciler romları bu sürüme göre ayarlayamaya çalışıyor. O yüzden 12L romlarında bazı problemler olabilir. (AncientOs için şu an 12L çıkmadı Mi 9T Pro'da)

-Android 12 romlarda eğer Volte'yi aktif ederseniz arama esnasında çıkan arama sesi çıkmıyor. Yani kişiyi arıyorsunuz ama karşı tarafın telefonu çalıyor mu/ çalmıyor mu anlaşılamıyor. Bunun çözümü için volteyi kapatmanız gerekiyor. Volteyi kapatınca da konuşma esnasında hoparlörü açarsanız bazen ses karşı tarafa gitmiyor gibi oluyor. (AncientOs romuna özel bir problem değil. Android 12 romlarda Mi 9T Pro için genel bir problem. Rom ister OSS olsun isterse MIUI vendor olsun fark etmiyor.)
hocam android 12L başka hangi özellikler geldi değiştirmeye değer mi

ebmk17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi max
Konular
46
Ben sanırım Cuma veya cumartesi yükleyeceğim, Miui de artık umurumda olmayacak, tüm ince ayarları yaptıktan sonra da, yıllardır kullanamadığım Nova Launcher i kullanmayı düşünüyorum

Hocam mi Max 3 e Aosp yüklendikten sonra daneyiminizi paylaşırsanız sevinirim.Bir defa yükledim navigasyon da konum bulmadı

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Hocam mi Max 3 e Aosp yüklendikten sonra daneyiminizi paylaşırsanız sevinirim.Bir defa yükledim navigasyon da konum bulmadı
Tabiki hocam, hangi romu yüklemiştiniz siz

Üst Alt