Ben sizi yönetici olmadan önce forumdan ve buradan biliyorum ama siz beni bilmiyorsunuz. Yönetici bey dememdeki sebep; yiyip, içip, gezip, uyuyup, yaşadığınızı bilmiyor olmamamdan değil, tam tersine siz yönetici olmadan önce daha tarafsız bakan biri, daha nesnel yaklaşan biriyken yönetici olduktan sonra tüm bunları sanki bir kenara bırakmış, her şeyi ben bilirim edasinda olmanızdan ötürü. Mesajınızın başında verip veriştirmişsiniz de, sorularımın veya eleştiri olanların ( şahsınıza hariç ) hangisine cevap vermişsiniz acaba ? Biz sizi böyle tanımadık sayın chatin_62 hocam.
Tarafsızlığımı koruduğumu düşünüyorum. Yukarıda nedenini yazdım. Haklı gördüğüm şeyleri de yazdım haksız gördüklerimi de. Hatta haksız görmek te diyemedim, benim fikirlerime ters gelen diye de belirtmek zorunda kaldım. Çünkü kanuni olarak kimse belirtilen sebepten ötürü haksız diyemez, garanti şartları açıktır.
Cevap yazmamışsınız demişsiniz ama zaten bir soru görmemiştim, olan sorular da sizi daha zor durumda bırakacak diye es geçmiştim. Eğer illa cevap istiyorsanız tamam yazalım.
"Hangi gümrük 22 dolar altına vergi alıyor acaba ? Ya da sitelerin tümü kargo parası alarak mı yolluyor ? Bırakın bu duyar kasmaları lütfen."
Bireysel ithalat ile ticari ithalat kavramlarını Google'dan bir araştırın isterseniz. Özel vergi muafiyeti ya da teşviğe tabi ürünler dışında Türkiye'ye giren ticari tek bir vida bile vergiye tabidir. Gümrük vergisi muafiyeti, sadece bireysel ithalatta yani bizlerin yurtdışından satın aldığı, yasak olmayan, tek tük, kendi kullanımımız için olması gereken, ticari olmayan ürünler ürünler içindir.
Tüm siteler/firmalar müşterisinden kargo ücreti almayabilir (ki Cepport olsun MIUI Türkiye market olsun genelde kargo konusunda ücretsiz gönderim yapmaktadır) ancak tüm firmalar kargoya verdikleri her paket için kargo şirketine bir ücret öderler. Kargo firmaları ücretsiz taşıma yapan şirketler değildir. Firma bu kargo maliyetini fiyata yansıtıp ücretsiz kargo gönderimi yapabilir.
Bunların duyar kasma ile alakasını kuramadım.
"Belki de en başından arızalı ürün yolladılar alan arkadaşta son ses açmadığı için fark etmedi, emin misiniz tüm bunlardan ? Hemen kulaklıkların kirli resimlerine girmişsiniz. Paylaşsın cepport arkadaşın kulaklığına ait resimleri seri numarası ve faturasıyla beraber. Görelim bakalım kim haklı, kim haksız."
Bu soruların muhatabı takdir edersiniz ki ben değilim. İhtimallerle konuşursak yazacak o kadar çok şey buluruz ki olay sonsuz döngüye girer. Enes Bey öyle yazdıysa benim için doğru demektir. Yalan şeyler yazacak birisi değildir. Ben onu baz alırım. Kaldı ki resimleri buradan paylaşırsa (ki asla istediğim bir durum değil, özel olarak göndermesini tavsiye ederim) sizin için konu kapanacak diye anlıyorum bu cümlenizi. Gerçi hangi kulaklıkta seri numarası var bilmiyorum, gördüğüm kullandığım hiçbir kulaklıkta görmediğim için bunda da seri numarası yok diye yan çizermisiniz bilemem.
"40 TL size az olabilir ama bu forumda olan bir sürü insana değerli bir miktar. Yanlı değerlendirmelerle korumacılıkla bu işler çözülmez, cepportun açıklamasına göre kulaklığı cam kavanozda muhafaza edip kullanmayacağız. Olması gereken bu mu yani ? Bunlar toz var der garantiye almaz, delta telefonda çizik var der ekran yanığını değiştirmez. Oh ne ala memleket. Herkes birilerine bir şekilde diş geçiriyor, olanda bize vatandaşa oluyor."
5 liranın hatta bazen 1 TL'nın bile ne kadar değerli olduğunu bilen bir insanım. Ama yukarıda da yazdım ya zaten, bizler hep herşeye bedavadan sahip olmaya hevesli insanlarız. Evet oh ne ala memleket derken bunu tek taraflı düşünmek doğru değil. Valla ben de aynı şeyi zamanında ticaret yaparken bazı müşterilerim için ya da tanıdığım, herhangi bir firmaya ziyarete gitmişken orada bulunduğum sırada karşılaştığım müşteriler için birçok defa söylemiştim. Yanlı derken ne demek istediğinizi anlamadım. Zaten konuda 2 taraf var. Sizinle aynı fikirde değilsek sizin taraftan bakıldığında yanlı olmam doğal değil mi? Kaldı ki yanlı olmak ifadesi de doğru değil, yeniden başa sarmayalım şimdi.
Konumuz Delta, KVK v.s. olmadığı için onlar için konuşmak doğru değil. Her firmanın iyi yanları da var, kötü yanları da. Zamanında Telpa'dan yediğim kazıkları şimdi oturup yazmamın konuyla bir alakası da yok, konuya bir katkısı da. Orayı es geçiyorum. Cepport'un da benim korumama ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Böyle düşünmek bile abes kaçıyor.
Son olarak keşke şöyle bir kanun çıksa değil mi: Arızalanan tüm ürünler koşulşuz şartsız yenisi ile değiştirilecektir. Müşteri üzerinde tepinse de, makasla, bıçakla, çekiçle zarar verse de, kızgın bir halindeyken cihazı duvara fırlatsa da, cihazı hor kullansa da v.s. v.s. Kısaca alınan her cihaz, garanti süresi boyunca, istendiği an yenisiyle değiştirilecektir. O zaman hiç sorun kalmaz değil mi? Gerçi o cihazları alabilmek için satışını yapacak firma bulurmuyuz ya da fiyatı 3-5 misline çıkacağı için paramız yeter de alabilirmiyiz, orasını düşünmeyelim şimdi.
Mi MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi