Yardım Bu telefonun çok büyük bir Bildirim göstermeme sorunu var

erkanshi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
redmi7
Konular
8
Arkadaşlar redmi 7 aldım, ekranı güzel, hızı, menüsü güzel fiyatına göre ama gel gelelim bu telefonun büyük bir bildirim göstermeme sorunu var ve çözüm de yok gibi görünüyor...

Kaç gündür araştırıyorum,;
Ayarlar > Pil ve Performans > Pil > Uygulama Pil Tasarrufu / ayarındaki kısıtlamayı kaldırdım
Ana Menü > Güvenlik > İzinler > Otomatik Başlatma / dan izin verdim
Ana Menü > Güvenlik > İzinler > İzinler > Uygulamalar ve İzinler / deki ayarları gözden geçirdim.

uygulamanın kendi bildirim ayarları falan hepsini gerekli şekilde ayarlamama rağmen bu telefon bildirimleri göstermiyor...

Facebook uygulamasında örneğin;
-bildirim gelince o kırmızı uyarı iconu hiç görünmüyor
-bildirimleri hiçbirşekilde göstermiyor
-uygulamaya girince 30 tane bildirim görünüyor yarısı eski baktığım bildirimler.

bunu çözmenin kesin bir yolu yok mu? sırf bu bildirim sorunu yüzünden telefonu satın samsung a50 veya huaewe falan alacağım.

not: custom rom işlerine falan hiç bulaşmadım, cihazın geldiği romu kullanıyorum.

Son düzenleme:

strong

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kadir
Cihazım
mı 6
Konular
14
Mi6 kullanıyorum telefonun en sevmediğim yani bu bildirim işi face de özellikle hiç doğru düzgün bir bildirim olayı yok ileride satıp başka markaya yonelicez bu gidişle

Oyla:

ahmet_tgc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AHMET
Cihazım
Poco f2 pro
Konular
2
sorun olan wifi bağlantımda ki gelişmiş wifi ayarlarından ıp ayarlarını statik yaptım. ve sorun şimdilik çözüldü gibi görünüyor.

Oyla:

may

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samsung
Cihazım
Galaxy
Konular
18
Benim sorunum miroom ile çözüldü gibi cihaz mi 8

Oyla:

Thief.

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Cihad
Cihazım
Mi 9 Se
Meslek
Art Direktör
Konular
11
Miroom nedir hocam?

Oyla:

ahmet_tgc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AHMET
Cihazım
Poco f2 pro
Konular
2
Modem arayuzunden mi yaptiniz hocam?
telefonda ki wifi baglanti menusunden. hangi wifi baglantisinda bildirim sorunu oluyorsa, telefondaki wifi ayarlarindan sorunlu olan wifi baglanti ismi icinde ki gelismis ayarlardan yapablrsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arkadaslar bildirim sorunuyla ilgili nette biraz arastirma yaptiktan sonra sorunun nedenlerinin en buyugu olarak uydunetin netmaster modeminde genellikle ciktigini gordum (benim telefonumda mobil veride iken sorun yoktu). en son yaptigim wifi statik statik ip ayarindan sonra, telefonun ramini temizleyil kapattigimda anlik whatsapp bildirimi gecikmeden geliyor, uzun sureli beklemeden sonra ise biraz bekledikten sonra geliyor. whasapptan baska instagram directe de denedim

Son düzenleme:
Oyla:

braymm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi4
Konular
15
telefonda ki wifi baglanti menusunden. hangi wifi baglantisinda bildirim sorunu oluyorsa, telefondaki wifi ayarlarindan sorunlu olan wifi baglanti ismi icinde ki gelismis ayarlardan yapablrsin

arkadaslar bildirim sorunuyla ilgili nette biraz arastirma yaptiktan sonra sorunun nedenlerinin en buyugu olarak uydunetin netmaster modeminde genellikle ciktigini gordum (benim telefonumda mobil veride iken sorun yoktu). en son yaptigim wifi statik statik ip ayarindan sonra, telefonun ramini temizleyil kapattigimda anlik whatsapp bildirimi gecikmeden geliyor, uzun sureli beklemeden sonra ise biraz bekledikten sonra geliyor. whasapptan baska instagram directe de denedim
Tesekkurler hocam eve gidince denicem. Bir de bu sorunu EU rom ile cozebilir miyiz acaba?

Oyla:

ahmet_tgc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AHMET
Cihazım
Poco f2 pro
Konular
2
Tesekkurler hocam eve gidince denicem. Bir de bu sorunu EU rom ile cozebilir miyiz acaba?
dostum ben rom olayina hic girmek istemedigim icin denemedim. ama daha once farkli modellerde rom degistirerek sorunu cozenler gordum

bu konunun ilk sayfasinda euu rom la ile sorinum cozuldu diyen bir arkadas var

Oyla:

erkanshi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
redmi7
Konular
8
note 7 kullanıyorum 4-5 gündür. global rom. bildirim sorunu bende de var maalesef. yukarıda anlatılan tüm ayarları değişiklikleri dememiştim zaten bir kaç gündür. ama durumda değişiklik olmadı. işin ilginç tarafı benim sorunum mobilde olmuyor, sadece wifi de bağlıyken oluyor. bundan öncede note 4 kullanıyordum global rom. onda da yazılımsal sorunlar yasamıştım ( sd kart kendiliğinden çıkartıp takma, mikrofon sesi düşüklüğü, bildirim sorunu vs vs). bu sefer belki olmaz dedim ama bi daha xiaomi ya da redmi tövbe ))) vatandan almıştım, iade etmeyi düşünüyorum tabi ugraştırırlar büyük ihtimal. eski note 4 ümüde zamanında garantiye göndermiştim, sadece yazılım yenileyip göndermişlerdi, hiçbirşey düzelmemişti. note 7 de arka planda çalışan uygulamaları kendi kendine kapatması. telefonu açıp whatsabı çalıştırınca mesajlar düşüyor.
Aynen, benim için en önemli şey bildirim görebilmem. telefon kilidim 15 mayısta açılıyor. 1-2 farklı rom deneyeceğim, olmazsa satıp başka bir telefon markasına yöneleceğim maalesef.

Oyla:
Üst Alt