Yardım Bu telefonun çok büyük bir Bildirim göstermeme sorunu var

erkanshi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
redmi7
Konular
8
Arkadaşlar redmi 7 aldım, ekranı güzel, hızı, menüsü güzel fiyatına göre ama gel gelelim bu telefonun büyük bir bildirim göstermeme sorunu var ve çözüm de yok gibi görünüyor...

Kaç gündür araştırıyorum,;
Ayarlar > Pil ve Performans > Pil > Uygulama Pil Tasarrufu / ayarındaki kısıtlamayı kaldırdım
Ana Menü > Güvenlik > İzinler > Otomatik Başlatma / dan izin verdim
Ana Menü > Güvenlik > İzinler > İzinler > Uygulamalar ve İzinler / deki ayarları gözden geçirdim.

uygulamanın kendi bildirim ayarları falan hepsini gerekli şekilde ayarlamama rağmen bu telefon bildirimleri göstermiyor...

Facebook uygulamasında örneğin;
-bildirim gelince o kırmızı uyarı iconu hiç görünmüyor
-bildirimleri hiçbirşekilde göstermiyor
-uygulamaya girince 30 tane bildirim görünüyor yarısı eski baktığım bildirimler.

bunu çözmenin kesin bir yolu yok mu? sırf bu bildirim sorunu yüzünden telefonu satın samsung a50 veya huaewe falan alacağım.

not: custom rom işlerine falan hiç bulaşmadım, cihazın geldiği romu kullanıyorum.

Son düzenleme:

dikmenali05

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
y
Cihazım
mi9se
Konular
0
bazen hikayeleri izlerken intenrnet baglanti hatasi veriyor bazende wifi acik olmasina ragmen mesaj tek tik gozukuyormus bana atilan mesaj.

Oyla:

piriyatel

eksamin
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet fatih
Cihazım
Mi 9
Meslek
Kamu
Konular
8
Bildirim simgeleri mi 8 de de görünmüyor 2sn durup kayboluyor..

Oyla:

Thief.

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Cihad
Cihazım
Mi 9 Se
Meslek
Art Direktör
Konular
11
Hangi simgeler anlayamadim?

Evet hocam bendeki global surum ve whatsappta o tarz bir kopma yasamamadim esimin telefonuda ayni onda da yok.

Bildirim xiqomilerde hep sorunmus bu dogru mu? Oyleyse neden satin alirken ookudugumuz inceledigimiz yerlerde gornuyoruz bu bilgiyi?

Cehaletimi maruz gorun bilmedigimden soruyorum. 15-20gun sonra bu cihaza imei islemi yapilacak. Bilgiler vs gitmeyecek degil mi?

Oyla:

may

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samsung
Cihazım
Galaxy
Konular
18
Hangi simgeler anlayamadim?

Evet hocam bendeki global surum ve whatsappta o tarz bir kopma yasamamadim esimin telefonuda ayni onda da yok.

Bildirim xiqomilerde hep sorunmus bu dogru mu? Oyleyse neden satin alirken ookudugumuz inceledigimiz yerlerde gornuyoruz bu bilgiyi?

Cehaletimi maruz gorun bilmedigimden soruyorum. 15-20gun sonra bu cihaza imei islemi yapilacak. Bilgiler vs gitmeyecek degil mi?
Ekran sol üst tarafta gelen bildirim simgeleri kalıcı oluyor normal de bildirim simgeleri gözüküp kayboluyordu.
Diğer tarafta whatsapp sorunu Android 9 ile çözülmüştu yaklaşık 1 aydır tekrar başladı. Sorun miui, Google play service veya whatsapp kaynaklı gibi
Ben en az sorunu global beta sa gördüm

Oyla:

erkanshi

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
erkan
Cihazım
redmi7
Konular
8
Geliştirici seçeneklerinde etkinlikleri saklama ayarını kapatirmisiniz
Bu ayarı hiç kurcalamamistim, baktığımda zaten kendiliğinden kapalı olduğunu gördüm maalesef.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Oyla:

Thief.

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Cihad
Cihazım
Mi 9 Se
Meslek
Art Direktör
Konular
11
Hovam tam olarak hangi ayarlari yapmamiz gerekiyor

Oyla:

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
23
Redmi note 5 kullanıyorum, ayni cipsetin saat hızı düşürülmüş hali var cihazda.

Miui rom'larda maalesef bu var, miui taban alan romlarda bildirim sorunu olabiliyor.
Misal suan masik 4.1 var miui tabanlı, bazı uygulamalarda titresim ile bildirim çalışmıyor.

En garanti çözüm aosp tabanlı rom

Oyla:

memocaan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Miui romlar cihazın kullanım süresi ekran süresi artması için çok fazla özelleştirilmiş ilerde çözülebileceğini düşünmüyorum facebook Snapchat gibi uygulamalar hangi ayarı yaparsanız yapın gün içinde bir kere girip çıkıp uygulamayı çalıştırmak gerekiyor

Oyla:

ahmet_tgc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AHMET
Cihazım
Poco f2 pro
Konular
2
note 7 kullanıyorum 4-5 gündür. global rom. bildirim sorunu bende de var maalesef. yukarıda anlatılan tüm ayarları değişiklikleri dememiştim zaten bir kaç gündür. ama durumda değişiklik olmadı. işin ilginç tarafı benim sorunum mobilde olmuyor, sadece wifi de bağlıyken oluyor. bundan öncede note 4 kullanıyordum global rom. onda da yazılımsal sorunlar yasamıştım ( sd kart kendiliğinden çıkartıp takma, mikrofon sesi düşüklüğü, bildirim sorunu vs vs). bu sefer belki olmaz dedim ama bi daha xiaomi ya da redmi tövbe ))) vatandan almıştım, iade etmeyi düşünüyorum tabi ugraştırırlar büyük ihtimal. eski note 4 ümüde zamanında garantiye göndermiştim, sadece yazılım yenileyip göndermişlerdi, hiçbirşey düzelmemişti. note 7 de arka planda çalışan uygulamaları kendi kendine kapatması. telefonu açıp whatsabı çalıştırınca mesajlar düşüyor.

Oyla:
Üst Alt