Sohbet BioNTech aşısı hakkında

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
2 doz Biontech aşısı olan birisi olarak söylüyorum bir yan etkisini ya da bir farklılık hissetmedim. Yanılmıyorsam Biontech ömür boyu koruyor, çin aşısı 6 ay kadar

Ek olarak aşı pıhtılaşma yapıyor diyen arkadaş Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre ülkemizde uygulanan hiçbir aşının pıhtı yapma riski yoktur

hilmimedine

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hilmi
Cihazım
Redmi not 9s
Konular
12
kıymetli hocalarım ben bir kaça aya 20 yaşına gireceğim çok şükür sağlıklıyım elim ayağım tutuyor. Benim yaş grubum ve daha küçükler genellikle hasta olduğunun farkına bile varmadan hastalığı atlatıyor. benim yaşımda sağlıklı bir erkeğin normal gripten ölme ihtimali ile coranadan ölme ihtimali hemen hemen aynı. Ben şimdi soruyorum sizlere neden ne olduğu tam olarak bilinmeyen, hala test aşamasında olan, uzun vadedeki yan etkileri belli olmayan, bir sıvıyı neden vücuduma sokayım ki ?? ayrıca hayatımda çok nadir ağrı kesici kullandım serum bile taktırmadım bu aşıyımı sokucam bedenime.
Güzel kardeşim haklısın kendince ama birde şöyle düşün. Sen hasta oldun ama farkında bile olmadan annene babana yada daha büyük yaştaki akrabana bulaştırıp Allah muhafaza ölümüne neden olsan ne hissederdin

webnettin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
Redmi Note 10s
Meslek
Bilgi işlem uzmanı
Konular
9
2 doz Biontech aşısı olan birisi olarak söylüyorum bir yan etkisini ya da bir farklılık hissetmedim. Yanılmıyorsam Biontech ömür boyu koruyor, çin aşısı 6 ay kadar

Ek olarak aşı pıhtılaşma yapıyor diyen arkadaş Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre ülkemizde uygulanan hiçbir aşının pıhtı yapma riski yoktur

Ramazan ayında babam aşıyı olduktan 1 hafta sonra kalp krizi geçirdi ve anjiyo yapılıp 1 stent takıldı. Diğer 2 pıhtı olan damar ise ilaç tedavisi ile devam ediyor. Doktordan aldığım bilgide ise 1. sebep aşının vermiş olduğu kan koyuluğu 2. etken ise ramazan olması sebebiyle oruçlu halden vücudun sıvı kaybı.

Kendim de 2017 yılı başında iskemik inme (beyin 2 ana damar tıkanması) rahatsızlığı geçirdiğim için ömür boyu kan sulandırıcı kullanacağım. Bundan dolayı görüştüğüm konuştuğum dostum ahbabım olan sağlık çalışanı veya doktorlar da "senin için aşı çok riskli" dedi ve babamda da bu durumu canlı gördükten sonra olmamaya karar verdim. Asla aldatmaca kandırmaca veya aşı olunmaması için söylenen bişi olarak algılamayın! Her zaman derim, kronik rahatsızlığım olmasaydı aşıyı olurdum..

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Korkacak bir şey yok demiştim ama dimi

Gesendet von meinem Schajomi Mi Max3 mit Tapatalk
Sağdan soldan duyulan boş muhabbetler yüzünden çekiniyor insanlar. Yok kısır yapıyormuş, yok çip varmış :D
Yan etkisi çok fazla diyorlar ama en basit aspirin hapının yan etkisi bile bundan çok :D

İ_acrr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 10T Pro 256G
Konular
23
Bu konuda idrak edilemeyen şu aşı vuruldun sana 1-2 günde yada 1-2 ayda birşey olcak olabilir demiyor 10 sene sonra vücudumuzda ne gibi şeyler olcak vücut bunu iyi yondemi kabul etcek kötü yondemi kabul etcek uzun dönemdeki yan etkilerni aşıyı bulan Murat öz bile bilmiyor sorun o hala bana bişey olmadı ona birşey olmadı muhabbeti dönüyor :)

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Biz zamanında La Fontaine den çok masal dinlediğimiz için boş muhabbetlere karnımız tok ve çok şükür neyin iyi neyin kötü geldiğini hala algılayabilecek beyin hücrelerine sahibiz

Gesendet von meinem Schajomi Mi Max3 mit Tapatalk

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Olmadım olmayı da düşünmüyorum. Daha etkileri ve yan etkileri kanıtlanmamış aşılar. Ben güvenmiyorum açıkçası.

Üst Alt