Sohbet BioNTech aşısı hakkında

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Ben BionTech aşısının birinci dozunu oldum, ikincisi için hemen randevu da aldım sonrasında. Şahsen, küçük bir çocukken "zehir" diye tabir edilen kanser ilaçlarını almış biri olarak aşıdan korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir gün kolum hafif ağrıdı, bir gün hafif ateşim çıktı o kadar. Ayrıca yüksek ateş çıkartan, insanı kendinden geçiren İnterferon gibi bir iğneyi 1.5 yıl kullandım. Düzenli olarak kontrolden geçiyorum, herhangi bir yıpranma yok çok şükür. Korkulacaksa bu aşıdan korkulacağını sanmıyorum. Herkes kendi kafasına göre bir şey yazdığı için insanlar korkuyor sadece. :)

acil acil acil aşı olmayı gerektirecek, milleti yakaladığı yerde hayattan koparan, sokaklarda insanları yerlerde süründüren tehlikeli bir canavar virüs ben görmedim.

yakın zamanda evlat sahibi olmayı düşünenlere mrna aşısından uzak durmaları tavsiye ediliyor ve olanlara da bir kaç yıl boyunca kan sulandırıcı kullanmaları tavsiye eden uzman hekimlerin sayısı azımsanmayacak düzeyde benim araştırmalarım kadarıyla.

her yıl alkol ve sigaradan da ölen yüzbinlerce insan da var ama küresel güçlerin gündemine dahi girmiyor.

bağışıklığımı olabildiğince muhafaza edip doğal yollarla güçlendirmeyi ihmal etmeyen birisi olarak (mevcut) aşıları tercih etmiyorum.
Maske takılmasa, sosyal mesafeye uyulmasa, özellikle dezenfekte işlemi yapılmasa o zaman anlardınız durumu hocam. Bakınız: Ekvador, Hindistan. Ekvador'da sokaklar Covid-19 yüzünden ölen insanların cesetleriyle doluydu. Hindistan'da da ölülerini sokaklara atıyorlardı bir ara. Kimse dikkat etmese, grip bu deyip geçse şimdiye dünyada on milyonlarca ölüm olurdu (şu an toplam 3.83 milyon). Grip diye adlandırılan İspanyol Gribi'nin 50 milyon insan öldürmüşlüğünü de hatırlamak gerek.

Alkol ve sigara insanın kendi isteğiyle tükettiği ürünler. Bunun için kamu spotları yapılıyor ama feyz alıp almamak kullanıcıya bağlı. Yanından alkolik geçti diye alkolik olan kimseyi görmedim. :)

Aşı olup olmamak sizin tercihinize ama durumu hiçe saymak doğru bir düşünce tarzı değil.

kıymetli hocalarım ben bir kaça aya 20 yaşına gireceğim çok şükür sağlıklıyım elim ayağım tutuyor. Benim yaş grubum ve daha küçükler genellikle hasta olduğunun farkına bile varmadan hastalığı atlatıyor. benim yaşımda sağlıklı bir erkeğin normal gripten ölme ihtimali ile coranadan ölme ihtimali hemen hemen aynı. Ben şimdi soruyorum sizlere neden ne olduğu tam olarak bilinmeyen, hala test aşamasında olan, uzun vadedeki yan etkileri belli olmayan, bir sıvıyı neden vücuduma sokayım ki ?? ayrıca hayatımda çok nadir ağrı kesici kullandım serum bile taktırmadım bu aşıyımı sokucam bedenime.
Hastalık gençlerde daha az etkinlik gösteriyor diye griple bir tutulamaz hocam. Korona'nın bulaşıcılık hızı gripten kat be kat fazla. Bu kadar dikkat etmese insanlar ölüm oranlarının baskınlığı o zaman ortaya çıkardı. Hadi diyelim grip ile aynı yüzdede olsun, ülkenin tamamı grip olmuyor ama kimse dikkat etmese herkes korona olur. Yüzdeye vurunca kaç milyon insana denk gelir o zaman acaba?

Hangi aşı çıkarsa çıksın süreç böyledir. BionTech aşısı gerekli aşı süreçlerini ve test aşamasını geçtiği için diğer aşılarla bir tutmamız gerekiyor. Sadece biz bu süreci yoğun hissettiğimiz için bize hızlı geliyor durumlar. Aşının içeriği de bilinmekte. İnternetteki yalan içerik haberlerini saymazsak korkutucu bir içerik görmedim hiçbir belgede.

Ağrı kesicinin bile yan etkisi ağrı oluşması iken aşıdan korkmak değişik. Tabi ki de insanın kendisine son derece iyi bakması kadar güzel bir koruyuculuk yok. Aşı olup olmamak da sizin tercihiniz şu anlık. :)

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
124
Bu aşıyı elbet mecburen yaptırılacak bir şekilde şart koşulacak veya zorlaştıracaklar. Fabrikada çalışanlar için ben şahsen mecbur olacağım be çevrem de genel olarak biontech aşısı olmakta. Videolarda bir çok şey gösteriyorlar ancak bunlar insanda kafa karışıklığına yol açıyor. :?

Son düzenleme:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Herkes kafasından bir şeyleri geçirmeyi bıraksın ve aşılarını, düşünmeden, korkmadan olsun lütfen, ben Sinovac, eşim Biontech, ikinci dozlarımızı olduk ve ikimizdede ikinci gün aşı olduğumuz kolumuzda hafif bir ağrının dışında bir şey olmadı

Gesendet von meinem Schajomi Mi Max3 mit Tapatalk

İ_acrr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 10T Pro 256G
Konular
23
kıymetli hocalarım ben bir kaça aya 20 yaşına gireceğim çok şükür sağlıklıyım elim ayağım tutuyor. Benim yaş grubum ve daha küçükler genellikle hasta olduğunun farkına bile varmadan hastalığı atlatıyor. benim yaşımda sağlıklı bir erkeğin normal gripten ölme ihtimali ile coranadan ölme ihtimali hemen hemen aynı. Ben şimdi soruyorum sizlere neden ne olduğu tam olarak bilinmeyen, hala test aşamasında olan, uzun vadedeki yan etkileri belli olmayan, bir sıvıyı neden vücuduma sokayım ki ?? ayrıca hayatımda çok nadir ağrı kesici kullandım serum bile taktırmadım bu aşıyımı sokucam bedenime.
Çok haklısın kardeşim bende 32 yaşındayım Corona atlattım bir daha olmucagim anlamına gelmez ama mecbur kilinmadigi sürece olmayacağım ama öyle zannediyorum ki belirli bir noktadan sonra aşı olmayanı ne otobüse ne işe ne AVM ye nede bir konser toplantı salonuna sokmayacaklar kacabildigim kadar kaçıcam :)

Rgokcay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ridvan
Cihazım
Mi 10t pro
Konular
19
biontech aşısı yaptırdım ama kalp kası iltihabı vs tarzı ölümcül olabilecek alerjiler yapabilir diyorlar ne kadar doğru? Alerjim ya da kronik hastalığım yok

Burdaki haberde okumustum dedigini ben

FlyingKat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Galaxy S23Ultra
Meslek
I fly brudda
Konular
38
sizi bilmem de 2 gün önce olduğum aşının etkileri, 1. gün gecesi başım ağrıyordu. Sabah uyandığımda baş ağrısı kalmamıştı fakat kol ağrısı başladı, o gün bir şeyi tutup kaldıramadım. Şimdi ise hiçbir şeyim yok :)

bu arada 22 yaşındayım

Son düzenleme:

mad_080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi9T 6/128
Konular
4
sizi bilmem de dün 2 gün önce olduğum aşının etkileri, 1. gün gecesi başım ağrıyordu. Sabah uyandığımda baş ağrısı kalmamıştı fakat kol ağrısı başladı, o gün bir şeyi tutup kaldıramadım. Şimdi ise hiçbir şeyim yok :)

bu arada 22 yaşındayım
Ayni belirtiler ilk dozda bende de olmustu ilk gun birsey yoktu ikinci gun kol agrisi 3 gunde kol bacak agrisi oldu pazartesi ikinci dozu yaptiracagim.

Alptuğ 23

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alptuğ
Cihazım
Xiaomi
Konular
23
Hocalarım ufak çapta matematiksel bir araştırma yaptım ülkemizde 82 milyon insan var ve pandeminin başından sonuna kadar 5.35 milyon insan koranaya yakalanmış ve toplam 49012 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Şimdi istatisklere gelecek olursak

Türkiye de her 15 kişiden biri koranaya yakalanmış.
Türkiyede koranadan hayatınızı kaybetme olasılığınız ise 1673 kişide 1.

yaklaşık 100 yıl önce ispanyol gribi dünyada 500 milyon insana bulaşdı ve 50 milyon insan öldü. 2 sene sonra kendiliğinden sona erdi pandemi ve 1919 yılında dünyada 1.6 milyar insan olduğunu da belirtmek isterim.

bugünkü korana ise dünyada 177 milyon insana bulaşdı 3.83 milyon insan öldü ve şuanki dünya nüfusu 7.6 milyar

bundan yüz yıl önceki pandeminin (ispanyol gribi ) yanında covid 19, basketbol topunun yanındaki pinpon topu gibi kalır.

Bu istatistik verileri wikipedia.org dan alınmıştır. Aşı olup olmamak siz değerli forum hocalarımın takdirine kalmıştır.!!

17.06.2021

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Bana kalsa tamamen bir gripten ibaret, mutasyon olana kadar da böyle yutturulacak gibi ; bunları hep Canan Karatay'ın videolarından aklıma kazındı ; bu kadının boş konuştuğuna pek şahit olamadım.

Alptuğ 23

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alptuğ
Cihazım
Xiaomi
Konular
23
Hocalarım ufak çapta matematiksel bir araştırma yaptım ülkemizde 82 milyon insan var ve pandeminin başından sonuna kadar 5.35 milyon insan koranaya yakalanmış ve toplam 49012 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Şimdi istatisklere gelecek olursak

Türkiye de her 15 kişiden biri koranaya yakalanmış.
Türkiyede koranadan hayatınızı kaybetme olasılığınız ise 1673 kişide 1.

yaklaşık 100 yıl önce ispanyol gribi dünyada 500 milyon insana bulaşdı ve 50 milyon insan öldü. 2 sene sonra kendiliğinden sona erdi pandemi ve 1919 yılında dünyada 1.6 milyar insan olduğunu da belirtmek isterim.

bugünkü korana ise dünyada 177 milyon insana bulaşdı 3.83 milyon insan öldü ve şuanki dünya nüfusu 7.6 milyar

bundan yüz yıl önceki pandeminin (ispanyol gribi ) yanında covid 19, basketbol topunun yanındaki pinpon topu gibi kalır.

Bu istatistik verileri wikipedia.org dan alınmıştır. Aşı olup olmamak siz değerli forum hocalarımın takdirine kalmıştır.!!

17.06.2021
vallahi pek vaktim olmadı kusura bakmayın birazcık uğraşsam makale kıvamında yazardım sadece pandeminin kıymetli forum üyelerinin gözünde somutlaşmasını istedim

Üst Alt