- Adım
- M. Mustafa
- Cihazım
- Xiaomi 13T
- Meslek
- Ofis Sorumlusu
- Konular
- 191
Ben BionTech aşısının birinci dozunu oldum, ikincisi için hemen randevu da aldım sonrasında. Şahsen, küçük bir çocukken "zehir" diye tabir edilen kanser ilaçlarını almış biri olarak aşıdan korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir gün kolum hafif ağrıdı, bir gün hafif ateşim çıktı o kadar. Ayrıca yüksek ateş çıkartan, insanı kendinden geçiren İnterferon gibi bir iğneyi 1.5 yıl kullandım. Düzenli olarak kontrolden geçiyorum, herhangi bir yıpranma yok çok şükür. Korkulacaksa bu aşıdan korkulacağını sanmıyorum. Herkes kendi kafasına göre bir şey yazdığı için insanlar korkuyor sadece.
Alkol ve sigara insanın kendi isteğiyle tükettiği ürünler. Bunun için kamu spotları yapılıyor ama feyz alıp almamak kullanıcıya bağlı. Yanından alkolik geçti diye alkolik olan kimseyi görmedim.
Aşı olup olmamak sizin tercihinize ama durumu hiçe saymak doğru bir düşünce tarzı değil.
Hangi aşı çıkarsa çıksın süreç böyledir. BionTech aşısı gerekli aşı süreçlerini ve test aşamasını geçtiği için diğer aşılarla bir tutmamız gerekiyor. Sadece biz bu süreci yoğun hissettiğimiz için bize hızlı geliyor durumlar. Aşının içeriği de bilinmekte. İnternetteki yalan içerik haberlerini saymazsak korkutucu bir içerik görmedim hiçbir belgede.
Ağrı kesicinin bile yan etkisi ağrı oluşması iken aşıdan korkmak değişik. Tabi ki de insanın kendisine son derece iyi bakması kadar güzel bir koruyuculuk yok. Aşı olup olmamak da sizin tercihiniz şu anlık.
Maske takılmasa, sosyal mesafeye uyulmasa, özellikle dezenfekte işlemi yapılmasa o zaman anlardınız durumu hocam. Bakınız: Ekvador, Hindistan. Ekvador'da sokaklar Covid-19 yüzünden ölen insanların cesetleriyle doluydu. Hindistan'da da ölülerini sokaklara atıyorlardı bir ara. Kimse dikkat etmese, grip bu deyip geçse şimdiye dünyada on milyonlarca ölüm olurdu (şu an toplam 3.83 milyon). Grip diye adlandırılan İspanyol Gribi'nin 50 milyon insan öldürmüşlüğünü de hatırlamak gerek.acil acil acil aşı olmayı gerektirecek, milleti yakaladığı yerde hayattan koparan, sokaklarda insanları yerlerde süründüren tehlikeli bir canavar virüs ben görmedim.
yakın zamanda evlat sahibi olmayı düşünenlere mrna aşısından uzak durmaları tavsiye ediliyor ve olanlara da bir kaç yıl boyunca kan sulandırıcı kullanmaları tavsiye eden uzman hekimlerin sayısı azımsanmayacak düzeyde benim araştırmalarım kadarıyla.
her yıl alkol ve sigaradan da ölen yüzbinlerce insan da var ama küresel güçlerin gündemine dahi girmiyor.
bağışıklığımı olabildiğince muhafaza edip doğal yollarla güçlendirmeyi ihmal etmeyen birisi olarak (mevcut) aşıları tercih etmiyorum.
Alkol ve sigara insanın kendi isteğiyle tükettiği ürünler. Bunun için kamu spotları yapılıyor ama feyz alıp almamak kullanıcıya bağlı. Yanından alkolik geçti diye alkolik olan kimseyi görmedim.
Aşı olup olmamak sizin tercihinize ama durumu hiçe saymak doğru bir düşünce tarzı değil.
Hastalık gençlerde daha az etkinlik gösteriyor diye griple bir tutulamaz hocam. Korona'nın bulaşıcılık hızı gripten kat be kat fazla. Bu kadar dikkat etmese insanlar ölüm oranlarının baskınlığı o zaman ortaya çıkardı. Hadi diyelim grip ile aynı yüzdede olsun, ülkenin tamamı grip olmuyor ama kimse dikkat etmese herkes korona olur. Yüzdeye vurunca kaç milyon insana denk gelir o zaman acaba?kıymetli hocalarım ben bir kaça aya 20 yaşına gireceğim çok şükür sağlıklıyım elim ayağım tutuyor. Benim yaş grubum ve daha küçükler genellikle hasta olduğunun farkına bile varmadan hastalığı atlatıyor. benim yaşımda sağlıklı bir erkeğin normal gripten ölme ihtimali ile coranadan ölme ihtimali hemen hemen aynı. Ben şimdi soruyorum sizlere neden ne olduğu tam olarak bilinmeyen, hala test aşamasında olan, uzun vadedeki yan etkileri belli olmayan, bir sıvıyı neden vücuduma sokayım ki ?? ayrıca hayatımda çok nadir ağrı kesici kullandım serum bile taktırmadım bu aşıyımı sokucam bedenime.
Hangi aşı çıkarsa çıksın süreç böyledir. BionTech aşısı gerekli aşı süreçlerini ve test aşamasını geçtiği için diğer aşılarla bir tutmamız gerekiyor. Sadece biz bu süreci yoğun hissettiğimiz için bize hızlı geliyor durumlar. Aşının içeriği de bilinmekte. İnternetteki yalan içerik haberlerini saymazsak korkutucu bir içerik görmedim hiçbir belgede.
Ağrı kesicinin bile yan etkisi ağrı oluşması iken aşıdan korkmak değişik. Tabi ki de insanın kendisine son derece iyi bakması kadar güzel bir koruyuculuk yok. Aşı olup olmamak da sizin tercihiniz şu anlık.